Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2008

Αγιος Βαλεντίνος- Αφήστε με στο παραμύθι

Πλησιάζει για άλλη μιά φορά η γιορτή των ερωτευμένων και θα ακούσουμε ότι χαζομάρα σκέφτεται ο καθένας, και γιατί όχι - θα πω και γώ την δική μου.
Στην ηλικία που είμαι - 46 - δεν μπορώ να πω ότι κάνω χαρά με τα γενέθλια μου πιά. Μόνο μια γλυκόπικρη γεύση έχω από ένα ανακάτεμα αναμνήσεων, αισθημάτων, και σκέψεων. Καί πως να γιορτάσεις γενέθλια χωρίς τούρτα. ΤΟΥΡΤΑ, απαγορευμένη λέξη! Τίς κοιτάμε στις προθήκες των ζαχαροπλαστείων όπως το κοριτσάκι με τα σπίρτα κοίταζε τα στρωμένα στραπέζια τα Χριστούγεννα. Μέσα σε όλα τα καλά του Θεού και να μην μπορείς να ευχαριστηθείς. Πιό εύκολα καταπίνεις βιτριόλι παρά γλυκό. Νομίζετε ότι υπερβάλλω? Λάθος, αφού καπνίζω .....τέλος πάντων. ..Τι έλεγα? Να, και αυτό που αναρωτιέμαι τι λέω? Το αλσχάιμερ πότε έρχεται? Τα γενέθλια περιορίζονται στα παιδια λοιπόν και τέλος. Μια άλλη γιορτή είναι η ονομαστική γιορτή του καθένα που να τους ζήσουμε και να μας χαίρονται!
Αν όμως δουλεύεις μέχρι τις 10 το βράδυ, και η καθημερινότητα σε πάει καροτσάκι, τι γιορτές και πανηγύρια ... Πέρυσι μου ειπε ο μανάβης χρόνια πολλά, και ρώτησα γιατί.Ρεζίλι έγινα..
Τέλος πάντων μια νοικοκυρά μάννα έχει πολλές γιορτές να κάνει, και η δική της χάνεται κάπου στην καθημερνή ρουτίνα. Λοιπόν να σου και ο Αγιος Βαλεντίνος! Είναι μια πολύ βολική γιορτή. Πρώτον δεν χρειάζεσαι καλεσμένους, δεύτερον μπορείς να γλιτώσεις τα γλυκά,
τρίτον μπορείς να σκεφτείς τον εαυτό σου λίγο χαζοχαρούμενα ,πού είναι ωραίο και χαλαρωτικό. Πιο χαλαρωτικό απο το να σκέφτεσαι ..Τα χρόνια που φύγαν.....
Ολα αυτά με την προυπόθεση ότι ο σύντροφος ανταποκρίνεται θετικά, για αυτό προσοχή στον σύντροφο, και αν δεν συμφωνεί με την γιορτή ,, ,δεν βαριέσαι .... αυτά είναι χαζομάρες για να περνάει η ώρα, λές και παρηγοριέσαι.
Γιατί να το ξέρετε, την πιο μεγάλη φασαρία την κάνουν οι μόνοι, οι τσιγγούνιδες, και οι πολύ βαριεστημένοι. Θυμάμαι παλιά τη μεγαλύτερη φασαρία για τους γυμνιστές την έκαναν οι θεούσες, και οι γεροντοκόρες. Υπέγραψε μου λέγαν για την τάδε παραλία. Πού είναι ρε παιδιά? Στου διαόλου τη μάννα στην κυριολεξία - Θέ μου συγχώρα με! -Και σας ρωτώ, θα κατέβαινε η γεροντοκόρη τον γκρεμό να σκανδαλιστεί από γυμνιστή, τι την ένοιζε?
Τέλος πάντων άλλο είναι το θέμα μας. Η γιορτή του ερωτά σας. Τόσο κουτόχορτο,τώρα τελευταία βρομάει κιόλας, μας ταιζούνε και δεν λέμε και τίποτα, σε αυτό που θα δώσει σε μερικούς λίγη χαρά έχουμε κολλήσει? Καλά να περάσετε, και να θυμάστε ότι ζωή είναι πολλή μικρή για τσιγγουνιές και πολύ μεγάλη για γλυκούλες εμπειρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου