Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2008

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Λοιπόν, τώρα θα σοβαρευτώ και ελπίζω να πάρετε μερικές απαντήσεις σε αυτό το θέμα που βλέπω ότι απασχολεί σοβαρά τόσους πολλούς -ες.
1. Τα σχολεία πρέπει να είναι μικρότερα, και ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις, να μην είναι πάνω απο 20 το ανώτερο.
2. Οι μαθητές που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν την ύλη, για πολλούς λόγους που προέρχονται απο διαφορετικές δυσκολίες, θα πρέπει να υποστηρίζονται με ειδικά μαθήματα, ανάλογα των δυσκολιών τους, το απόγευμα, η κατά την διάρκεια των διακοπών.
3. Οι δάσκαλοι θα πρέπει να διδάσκουν την γραμματική σαν ξεχωριστό μάθημα, ακολουθώντας το βιβλίο, και όχι συμπληρωματικά με τη γλώσσα.
4. Η έκθεση να αναβαθμιστεί και να παίζει σημαντικό ρόλο στην γενική βαθμολογία.
5. Να πρέπει τα παιδιά να μαθαίνουν το μάθημα, να το εκφράζουν με δικά τους λόγια, η όπως το βιβλίο. σε καμία περίπτωση όμως, με μονολεκτικές η μικρών προτάσεων απαντήσεις.
6. Οι δάσκαλοι -ες, να αξιολογούνται και να εξετάζονται από ψυχολόγους,αν όχι σε ετήσια βάση ,αλλά συχνά.
7. Να ενισχυθεί η εκπαίδευση των δασκάλων από το πανεπιστήμιο, στην παιδική ψυχολογία, και στις άλλες δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.
8. Να μη χάνονται διδακτικές ώρες, αβίαστα, όπως γίνεται σήμερα.
Δήλαδή, τα σεμινάρια, οι εκλογές, οι επισκέψεις των συμβούλων κλπ, να γίνονται απόγευμα η Σάβατο.
9. Τα βιβλία των μαθηματικών να αποκτήσουν θεωρία- δεν υπάρχει- έτσι ώστε να μπορούν οι γονείς να βοηθούν στο σπίτι.
10. Να θεωρηθεί , και να αντιμετωπιστεί το δημοτικό ως ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ, όπως και είναι γιατί τα κενά ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να αναπληρωθούν στο Γυμνάσιο. Ακούς και την απάντηση σε κάθε ερώτηση --ΑΥΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΘΕΙ..-

Ας πάμε τώρα στην αντιμετώπιση που έχουν οι γονείς. Πρέπει να καταλάβουν ότι όλα τα παιδάκια δεν μπορούν να πετάξουν τον πύραυλο.
Η εργασία είναι τιμή, και η κάθε εργασία έχει την αξιοπρέπειά της. Να ένα μάθημα που πρέπει να μάθουν, όχι μόνο τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι.

΄Υπάρχουν πολλοί κοινωνικοί , οικονομικοί, οικογενειακοί, ακόμα και ταξικοί λόγοι για το αν παιδί πάει καλά η όχι. Αν όμως οι δάσκαλοι αγαπήσουν αυτό που κάνουν, και δεν το κάνουν μόνο επειδή έχουν ένα σταθερό μισθό με μεγάλες διακοπές, και οι αποθήκες θα αδειάσουν και τα παιδιά θα μάθουν. Και αν έχετε αμφιβολίες, ρωτήστε τα παιδιά σας.
ps

Αννούλα εξαιρείσαι , Μη μου στενοχωρηθείς!

2 σχόλια:

τo τέρας της «αμάθειας» είπε...

"...και δεν το κάνουν μόνο επειδή έχουν ένα σταθερό μισθό με μεγάλες διακοπές, και οι αποθήκες θα αδειάσουν και τα παιδιά θα μάθουν."

Προφανώς δεν ανήκεις σ' αυτούς!!

Καλησπέρα :)

sofiascomments είπε...

Έχω το δικό μου σχολείο, και τραβάω τα δικά μου βάσανα των επιλογών μου.
Δεν μπορείς να φανταστείς πώς είναι η απόφαση να λές την αλήθεια και να ξέρεις ότι θα χάσεις τον πελάτη....

Δημοσίευση σχολίου