Κυριακή, 10 Αυγούστου 2008

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

Όλη την προιγούμενη εβδομάδα ο μεγάλος μου γιός ήταν στο camp της Μαθηματικής Εταιρίας στη Νάουσα.
Μας μοίρασαν χαρτί στο σχολείο για τη συμμετοχή και αφού δηλώσαμε συμμετοχή από τον Φλεβάρη, επιτέλους έφτασε η μέρα, και ταξιδέψαμε μέχρι την Νάουσα να αφήσουμε το παιδί.
Στο Βέρμιο, στο ξενοδοχείο Βέρμιο, και σε ένα άλλο, έμειναν 100 παιδιά από όλη την Ελλάδα, και έκαναν μάθημα το πρωί, διαλέξεις και δραστηριότητες το απόγευμα και το βράδυ.
Κόστισε 400 ευρώ, και τη ψυχική μου ηρεμία, μιας και ήταν η πρώτη φορά που έφευγε το παιδί και από την αγωνία μου δεν μπορούσα να γράψω ούτε μία γραμμή.
Μπορούσα δηλαδή, αλλά αυτά που θα έγραφα δεν ήταν για κόσμο.
Μανούλες...είδος που χρειάζεται στοργή και προδέρμ....


Όλα πήγαν τέλεια για τα παιδιά, έκαναν παρέες, έπαιξαν, έγιναν φίλοι, γέλασαν με την καρδιά τους με τις διάφορες προφορές από τα διαφορετικά μέρη της πατρίδας μας.

Θα ήθελα να πω πόσο ευγνώμων είμαι για αυτούς τους ανθρώπους, που με τόση αγάπη για την επιστήμη τους και τα παιδιά διοργάνωσαν αυτό το camp, και τους έδειξαν σκέψεις τρόπους και προσεγγίσεις, πολύ διαφορετικές από αυτές που τους προσφέρουν οι καθηγητές τους στο Γυμνάσιο, τουλάχιστον στο δικό μας, μιας και αυτοί καθηγητές είναι.

Σε μια σχολική καθημερινότητα που παλεύεις με τη μιζέρια και την αδιαφορία, ήταν μια πραγματική αποκάλυψη, να δω τόσα λαμπρά μυαλά και καλούς ανθρώπους κοντά στο παιδί μου.
Φυσικά εννοείται ότι παιδί πρέπει να έχει ένα ενδιαφέρον για τις θετικές επιστήμες και τα μαθηματικά ειδικότερα, και να είναι καλός μαθητής για να γίνει δεκτός και να καταλαβαίνει τα μαθήματα που περιελάμβαναν πολλά εκτός της συνηθισμένης ύλης.
Λέμε τα παιδιά είναι το μέλλον, και το μέλλον φαίνεται λαμπρό όταν το έχουν στα χέρια τους τέτοιοι άνθρωποι που θα δώσουν τον σωστό προσανατολισμό στα παιδιά!

Όσοι λοιπόν έχετε παιδιά στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, να έχετε τον νου σας, για την νέα διοργάνωση. Μπορείτε και να βρείτε πληροφορίες στο σάιτ της Εταιρίας, και νομίζω ότι προβάδισμα το έχουν παιδιά που έχουν συμμετάσχει στους διαγωνισμούς που γίνονται.
Πραγματικά αξίζει την προσοχή σας και την υποστήριξη, έστω την ηθική, όλων μας.

12 σχόλια:

Φωτεινή S είπε...

Καλημέρα Σοφία!
Ήξερα για τη Μαθηματική Εταιρεία και τους διαγωνισμούς της, αλλά όχι ότι έχει και camp. Δεν μου είπαν τίποτα τα δικά μου παιδιά, κι έγω δυο, ζωή να 'χουνε. Δεν έδωσαν σημασία ή δεν είπαν τίποτα στο σχολείο? θα μείνω με την απορία μάλλον.
Φιλιά!

sofiascomments είπε...

Φωτεινή,
μου φαίνεται περίεργο να είπαν σε μας και όχι σε σας. Αν διεξάγονται αγώνες της Εταιρίας στο σχολείο σας, η στην πόλη σας, έχετε περισσότερες πιθανότητες για συμμετοχή. Από την Κρήτη ήταν ένα παιδί 20 χρονών που έχει πάρει το αργυρό στην Μαθηματική Ολυμπιάδα. Φυσικά δεν ήταν εκεί ως μαθητής.! Στις πληροφορίες καταλόγου θα σου δώσουν και τα τηλέφωνα και μπορείς να ρωτήσεις ότι θέλεις. Μακάρι να πάνε του χρόνου.
καλημέρα

Φωτεινή S είπε...

Ο μεγάλος θα έχει πανελλήνιες και δεν είναι για τέτοια, αλλά ο μικρός (Α' Λυκείου) πιθανόν να ενδιαφέρεται.
Καλημέρα

ritsmas είπε...

Ναι, η μαθηματική εταιρεία εχει το...ταλεντο να ανακαλύπτει ταλέντα. Πολλά παιδιά και εφηβοι εχουν διακριθεί και στη συνέχεια έχουν ξεκινήσει μια ενδιαφέρουσα ανοδική πορεία.. Ξέρεις, όλοι αυτοί οι άνθρωποι επιτελούν σπουδαίο εργο και στην ουσία υποκαθιστούν τη δουλειά που θαπρεπε εστω και υπό προϋποθεσεις να γίνεται στα σχολεία ή σε μερικά σχολεία
γεια σου Σοφάκι
ριτς

sofiascomments είπε...

Rits,
έτσι όπως τα λές είναι, για αυτό ελπίζω να διαδοθεί και να συμμετέχουν περισσότερα παιδιά. Ονειρεύομαι ένα δελτίο ειδήσεων που να λέει όλα τα ωραία που γίνονται. Έμαθα ότι έκανε και η Φυσική Εταιρία, αλλά δεν ξέρω λεπτομέρειες. Όταν μάθω θα γράψω.
καλημέρα

τo τέρας της «αμάθειας» είπε...

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρία έχει παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα Σοφάκι... το θέμα είναι πως γίνεται μα μη μαθαίνουν όλα τα παιδιά (βλέπε σχόλιο Φωτεινής, επί του οποίου επαυξάνω...) για τις δραστηριότητες της?!


«Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόµατι µου και θύραν περιοχής περί τα χείλη µου».


Όσο για το Δελτίο Ειδήσεων που ονειρεύεσαι..., λυπάμαι που στο λέω, αλλά μάλλον δεν...

Μαριλένα είπε...

πολύ χαίρομαι που το παιδί κατάφερε και να παρακολουθήσει μαθήματα άκρως ενδιαφεροντα γι' αυτό και ταυτόχρονα να διασκεδάσει και να περάσει τόσο καλά :))

μπράβο! :))

sofiascomments είπε...

Τέρας,
ειλικρινά δεν ξέρω γιατί δεν το μάθατε ,,θα το ρωτήσω όταν ανοίξουν τα σχολεία το πως ακριβώς γίνεται..
Όσο για το δελτίο..τα όνειρα είναι τζάπμα...ευτυχώς..
καληνύχτα


Μαριλένα,
που έχει άραγε κάτι και για μας, να μάθουμε κάτι και να περάσουμε καλά?
Καληνύχτα

kwtsos είπε...

Η δίψα παιδών και γονέων για τέτοιες ξεχωριστές εκδηλώσεις είναι δηλωτικό και της στέρησης που νιώθουν στην έρημο του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

sofiascomments είπε...

Κwtsos,
ακριβώς έτσι.
Καλή βδομάδα

Φωτεινή S είπε...

Kατόπιν των παραπάνω παρατηρήσεων, ρώτησα ειδικώτερα τον γιο μου για το θέμα τού camp και μου είπε πως δεν τους είπαν τίποτα. Τώρα, να τους είπαν κια ο δικός μου να είχε το νου του αλλού, καθότι έφηβος, πολύ πιθανόν.
Φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ

Δημοσίευση σχολίου