Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2008

THE MALL versus THE GOLDEN HALL


To mall , σε σχέση με το Golden Hall,
είναι πιο προσιτό σε μεγαλύτερο φάσμα κοινού και μεγαλύτερης οικονομικής γκάμας.

Το mall, έχει από σούπερ μάρκετ μέχρι γρήγορο τακούνι, το γκαράζ έχει κάποια προβλήματα, με χαλασμένα μηχανήματα και προσωπικό πουθενά για την διευκόλυνση του κοινού.
Η πρόσβαση είναι ευκολότερη και εξ αιτίας του προαστοιακού, και της τοποθεσίας του.
Οι χώροι εστίασης είναι για όλα τα βαλάντια και η εξυπηρέτιση γρήγορη.
Οι χώροι εστίασης στο Golden Hall, ενώ στο ισόγειο και στον πρώτο , είναι για όλους, στον πάνω όροφο, είναι μόνο καθώς φαίνεται για πιο εύπορο κοινό, και με μεγάλη μου έκπληξη, αντιμετώπισα πόρτα στο ΠΡΥΤΑΝΕΙΟΝ, καθώς μου απαγόρευσαν την είσοδο. Φαίνεται ότι το γαλάζιο μου μπουφάν δεν ταίριαζε, με την μαυρίλα του καταστήματος.
Στο διπλανό , περίπου 2ο άτομα, ασιατικής καταγωγής, το κατάστημα είναι ασιαστικής κουζίνας, ετοίμαζαν με φρενήρη ρυθμό , αν και υπήρχε ταμπέλα ότι ήταν κλειστό! Στο πιο δίπλα γύριζαν διαφήμιση.
Και στα δύο mall, υπάρχει έλλειψη ελληνικής κουζίνας. Σε μια εποχή πο όλοι φωνάζουν για την αναγκαιότητα της καλής διατροφής, και του ύμνους στην ελληνική κουζίνα, το ελληνικό φαγητό είναι εντελώς απών , σε μεγάλους χώρους συγκέντρωσης ελληνικού πληθυσμού.

Πολλά χρυσοχοεία , και μόνο ένα φτωχό παράρτημα Ελευθερουδάκη , από βιβλιοπωλεία.

Συμπέρασμα πρώτον.

Η συγκέντρωση τόσο μεγάλων κέντρων επιβαρύνει τρομερά με μόλυνση, ηχορύπανση, και κίνηση την συγκεκριμένη περιοχή.
Δεν υπάρχει δικαιολογία για το χάλι που μετατράπηκε αυτή η περιοχή την τελευταία δεκαετία.

Εντάξη, το 50 δεν ξέραμε, το 60 πάλι δεν ξέραμε, το 90 και 2000, πάλι δεν ξέραμε, για το περιβάλλον και την ανάγκη για χώρους αναπνοής, ανάμεσα στο κτήρια?

Οι επόμενες επαναστατικές κινήσεις θα είναι η κατάληψη οικοπέδων για
πάρκα.
Όπως υπήρχαν καταλήψεις αστέγων σε κενά κτήρια, θα υπάρχουν τώρα για να φυτεύουν δέντρα.

Συμπέρασμα δεύτερον.

Η συγκέντρωση της αγοράς σε εμπορικά κέντρα, έχει πολλές κοινωνικές προεκτάσεις, και ενθαρρύνει την αύξηση της εγκληματικότητας, αφου αφήνει ελεύθερο πεδίον δράσης λαμπρόν, σε παραβατικές ομάδες να λυμαίνονται περιοχές.
Όταν μιλάμε για την κατάσταση στην Αθήνα, του κέντρου, της Κυψέλης, την πλατεία Βικτωρίας,την
Πατησίων, και τόσες άλλες, να μη βρίζουμε μόνο τους πολιτικούς, τους μετανάστες και τους εγκληματίες. Φταίνε οι κάτοικοι και οι συν αυτοίς, που συρρέουν κατά χιλιάδες, έστω και για βόλτα στα Μαll, και δεν υποστήριξαν, ούτε υποστηρίζουν την περιοχή τους και την αγαπημένη τους Αθήνα.

Δεν θα αργήσει η καιρός, που η πολιτεία θα δώσει βοήθημα στους καταστηματάρχες και στα εστιατόρεια, στα μπακάλικα, και στα μικρομάγαζα, να σταθούν στην γειτονιά, και να ενισχύσουν του κοινωνικό ιστό, που τόσο απερίσκεπτα, αποποιούμαστε..

Συμπέρασμα τρίτον.

Σε μια εποχή που η αποξένωση και η απομόνωνση, είναι ένα από τα βασικότερα προβλήματα, την ενισχύουμε με την απρόσωπη εξυπηρέτηση, και το χάσιμο της ταυτότητας της γειτονιάς και της κάθε περιοχής.
Ακόμα δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι γερνάμε , και θα έρθει η ώρα να αγοράσουμε κάτι από ένα μαγαζί δίπλα στο σπίτι μας, και δεν θα υπάρχει κανένα. Πώς θα πηγαίνουν στα κέντρα? Με πούλμαν μετά τα Καπί?

Πίσω από τις πλούσιες και εντυπωσιακές υπερκατασκευές, κρύβεται μια θλιβερή παραγματικότητα, εργαζομένων που ζούν σε μια υπερμολυσμένη ατμόσφαιρα, και ενός λαού που ηθελημένα και εν πλήρη συνειδήση,
αφήνουν το μέλλον τους στα χέρια 2 η 3 ανθρώπων που αξιοποιούν τα υπερκέρδη τους, χωρίς να ενδιαφέρονται ΚΑΘΟΛΟΥ για την πραγματική ποιότητα της ζωής στην Αττική, μιας και αυτοί μένουν αλλού.


Συμπέρασμα τέταρτον.

Περιμένετε τις εκπτώσεις, αλλά η Λουσίλ αουτλετ, στο Χαλάνδρι έχει 50 και 60 τοις εκατό έκπτωση,σε ρούχα πολύ πολύ καλά.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άνοιξα τώρα την τηλεόραση και ακούω για καταστροφές..

Την κλείνω για να τελειώσω το κείμενο,


Ωραίες οι κούκλες στο Golden Hall,
κυρίες εποχής,και κύριοι,

Ένα ωραιότατο παπουτσάκι από τον Καλογοίρου, για την Κοπτοραπτού..


Και μία ωραία πόπ βιτρίνα.....

12 σχόλια:

Μαριλένα είπε...

για μενα το mall, αφορά πολύ περισσότερο τα νέα παιδια.
όπου πηγαινουν εκει για ψώνια, ένα καφέ στα γρήγορα και σινεμα.
εμενα, δεν με αφορά: που χρονος και που διάθεση για τέτοια..
πάντως η απροσωπη εξυπηρέτηση δεν με χαλαει καθολου: ισα ισα!

φιλάκια και καλη Κυριακή :))

sofiascomments είπε...

Μαριλένα,
εγώ πάλι δεν μπορώ να βρω τα πράγματα που θέλω χωρίς βοήθεια. Πάντα ψωνίζω περισσότερα και καλύτερα όταν ο/η πωλήτρια/της, ασχολείται και μου φέρνει αυτα΄που θέλω.
Καλημέρα, ...παρά τα γεγονότα...

Eva Stamou είπε...

Συμφωνώ ότι πρέπει να υποστηρίζουμε τα καταστήματα της περιοχής μας γιατί με τον τρόπο αυτό υπονομεύονται οι πολυεθνικές εταιρίες και παραμένουν 'ζωντανές' οι γειτονιές. Όσο για το mall, έχω καταλάβει ότι για τους εφήβους παίζει το ρόλο που έπαιζε παλαιότερα η πλατεία του χωριού.

Απίστευτη όσο και γελοία η πολιτική του Πρυτανείου στο Golden Hall. Αυτό δεν θα γινόταν ποτέ σε mall της Αγγλίας.

Ανώνυμος είπε...

Εμείς εδώ δεν έχουμε...Αλλά και πάλι πιστεύω πως θα ήταν κάτι που θα το βαριόμουν...Εγώ θέλω να δω κίνηση, κόσμο, βιτρίνες, κάτι σαν την Ερμού στο Βόλο να πούμε...Τελικά είναι όπως μαθαίνει κανείς...

Aspa είπε...

Μη μου πεις ότι ήσουν στο Mall χθες; Δε με είδες;;; Ήμουν κι εγώ εκεί! Πάντως κοίταξα προσεχτικά τις φωτογραφίες σου και δεν είμαι πουθενά…
Όταν έχεις μικρά παιδιά όπως εγώ, το The Mall είναι καλή λύση. Πολλά καταστήματα μαζεμένα, δυσκολότερο να σου εξαφανιστεί κανένα παιδί, δραστηριότητες, τουαλέτες, κλπ. Αλλά τα ψώνια με τα παιδιά δεν είναι ποτέ εύκολα και προτιμάω να πηγαίνω μόνη μου, κάνω το 1/3 της ώρας . Στο Golden Hall δεν έχω πάει ακόμα…

Μα να μη με δεις…

sofiascomments είπε...

Εύα,
έτσι είναι, αλλά χωρίς να το καταλάβουμε αλλάζουμε δραματικά τις συνθήκες ζωής μας.
Όσο για το μαγαζί, τι να πω. Στο Λονδίνο πήγα παντού, και όλοι μου φέρθηκαν τέλεια..Επομένως!?
καλή βδομάδα

Αρτάνις,
αναρωτιέμαι, αν έχει εκεί που θα πας!
καλή βδομάδα

Άσπα,
άντε βρε Άσπα!! Μέσα στο ανσασέρ ήταν μια κυρία με τέσσερα αγοράκια 9 μέχρι 3, όλα κρατούσαν παγωτί χωνάκι σοκολάτα, και ήταν μία τρέλλα! Έτοιμη ήμουν να τα βγάλω φωτογραφία, αλλά που να εξηγώ τώρα στους ανθρώπους! Μήπως την είδες?
Για φαγητό πηγα στο small Italy, δεν πιστεύω να καθόσουν δίπλα!
φιλιά
καλή βδομάδα

Aspa είπε...

Δεν τα είδα τα 4 αγόρια, αλλά λόγω Σαββάτου είχε αρκετό κόσμο, που να τα δεις;
Ούτε στο Small Italy πήγα, αλλά για φαντάσου τι πλάκα θα είχε αν είχαμε καθίσει συμπτωματικά δίπλα-δίπλα! Μικρός που είναι ο κόσμος!

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω...συμφωνω!!
εμενα,αυτου του ειδους τα εμπορικα κεντρα,μονο ανατριχιλες βαριεστημάρας μου προκαλουν πλεον...και απιστευτη θλίψη...γιατι η πραγματική ζωή δεν έχει τιποτα απο τα φτιασιδια τους...

sofiascomments είπε...

cOOK,
Μας πρόλαβαν τα γεγονότα και μας έφυγαν τα κέφια για βόλτες....
καλή βδομάδα

Jparalias ή απλά...Γιάννης είπε...

Μου αρέσουν τα εμπορικά κέντρα κυρίως για...βόλτα και χάζι!! Εντυπωσιακά διακοσμημένα συνήθως αποτελούν τέρψη οφθαλμών και ενημερώνομαι συνοπτικά για τις νέες τάσεις, αλλά ως εκεί!! Γονατίζουν και σβήνουν τις επιχειρήσεις της γειτονιάς, οι οποίες εγγυημένα σου παρέχουν ανώτερο επίπεδο εξυπηρέτησης και πολλές φορές καλύτερες τιμές!! Όσο για το ΠΡΥΤΑΝΕΙΟΝ, έχω αποκομίσει σχετικά καλή εικόνα για τα πιάτα του, αλλά κάκιστη για το προσωπικό και τον ιδιοκτήτη του!! Στο εστιατόριου του Κολωνακίου ο ιδιοκτήτης έβρισε και "έκανε σκουπίδι" μπροστά μου την κοπέλα που καθάριζε την τουαλέτα για ασήμαντη αφορμή, μόνο και μόνο για να προβάλλει την εξουσία του!! Πήρε όμως το μάθημά του, όταν ο ανώτερός του (πελάτης, δηλ. εγώ) τον ξεφτέλισε για την ποιότητα κάποιων υλικών του παρομοιάζοντάς τα με φτηνού φαστφουντάδικου!! Και στο ΠΡΥΤΑΝΕΙΟΝ Κηφισιάς η αυθάδεια του σερβιτόρου αντιμετωπίστηκε δεόντως!! Αχ και να έμενα στην Αθήνα!! Τα "Παραλιακά" θα είχαν τριπλάσιες αναρτήσεις!! Θα είχα πολλά να σχολιάσω ;)

koptoraptou είπε...

Ευχαριστώ για το παπουτσάκι. Ελπίζω να μην είναι μονό, έτσι; Τα φιλιά μου!

Ανώνυμος είπε...

情趣用品,情趣,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風

Δημοσίευση σχολίου