Κυριακή, 22 Μαρτίου 2009

Ελεύθερος χρόνος.

‘Οσο και να μεγαλώνουμε, πάντα πρέπει να δίνουμε την ευκαιρία στον εαυτό μας, να γνωρίζει καινούργια πράγματα, η τουλάχιστον, να τα προσεγγίζουμε, με διαφορετικό τρόπο.

Δεν χρειάζεται να ξοδεύεις χρήματα, η πολύ χρόνο. Περισσότερο μάλλον δύσκολο, είναι η απόφαση να αφεθείς στην εμπειρία κάποιου καινούργιου στοιχείου στην ζωή σου.

Αν καταφέρει κάποιος να αποδεσμευτεί και από τις κοινωνικές επιταγές της σωστής συμπεριφοράς, μπορεί να ανακαλύψει με χαρά, ότι το μικρό αυθόρμητο παιδί που ήταν κάποτε, θα χασμουρηθεί, θα τεντωθεί, και θα ανοίξει τα έκπληκτα μάτια του με χαρά.

Ένα ποτήρι κρασί, μια καινούργια γεύση, μπορεί να ιντριγκάρει τις αισθήσεις μας.

Ένα βιβλίο, διαφορετικό από ότι διαβάζουμε συνήθως, μπορεί να μας αλλάξει την οπτική σε μερικά θέματα, η αρχή ενός καινούργιου χόμπυ, μπορεί να δώσουν άλλη διάσταση στην ζωή μας.

Δεν είναι ανάγκη πάντα να συνδέουμε την καλοπέραση με το λογαριασμό που πληρώνουμε στο τέλος, η τον μήνα. Όλοι έχουμε κινητό, και η φωτογραφία που μας ήταν κάποτε απαγορευτική, τώρα χωράει στην παλάμη μας.

Το περπάτημα είναι η πιο καλή μορφή γυμναστικής, και αν βρει κάποιος και έναν άλλο συνοδυπόρο, έχει το κάτι διαφορετικό τελείως ανέξοδα.

Παλιές ξεχασμένες ασχολίες όπως το κέντημα, αν αλλάξουν τα κλασικά θέματα, μπορεί να γίνει πολύ ενδιαφέρον, αν και υπάρχουν τόσα διαφορετικά είδη, που αφήνουν την δημιουργικότητα να εκφράζεται, και ταυτόχρονα, ανανεώνεις και το σπίτι.

Η ομορφιά στην ζωή μας, είμαστε εμείς!

14 σχόλια:

Greek Rider είπε...

Όταν ασχολούμαστε με νέα πράγματα φυτρώνουν κυριολεκτικά νέα είδη νευρώνων στον εγκέφαλο που μας κάνουν άλλους ανθρώπους!

Maria Tzirita είπε...

Σπουδαίο και πολύτιμο πράγμα ο ελεύθερος χρόνος... Κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι παραπονιούνται πως δεν έχουν πια. Είναι όμως στο χέρι μας πάντα να ξεκλέψουμε χρόνο για τον εαυτό μας, αρκεί να το θελήσουμε πραγματικά! Φιλιά Σοφούλα μου, καλή βδομάδα!

sofiascomments είπε...

Greek rider,
δεν το ήξερα αυτό , φοβερό! Νόμιζα ότι στην εφηβεία αυτό τέλειωνε και μετά ..τέλος!
Καλή βδομάδα

Μαρία,
σε βλέπω που τρέχεις, και νομίζω ότι τελευταία δεν έχεις καθόλου. Θα ηρεμήσουν τα πράγματα, και μετά...κάτι θα γράψεις πάλι!
καλή βδομάδα

Aspa είπε...

Πολύ ωραία ανάρτηση. Συμφωνώ απόλυτα και για το περπάτημα!
Καλή εβδομάδα!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Κάτι που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια είχαμε ξεχάσει.
Εμείς και οι δραστηριότητές μας

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Adamantia είπε...

Βέβαια έτσι είναι, ένα καινούργιο κρασί,ένα φιλέτο πάπιας που είναι και διασκεδαστικό :)),ένα νέο σπορ,μία νέα ξένη γλώσσα, μία εθελοντική απασχόληση για κάποιο σκοπό, πολλά μπορούμε αλλά δυστυχώς λίγα κάνουμε.
Καλη εβδομάδα Sophie!

sofiascomments είπε...

Άσπα μου,
το περπάτημα είναι αποδεδειγμένα η καλύτερη άσκηση, αρκεί να το πάρει κάποιος απόφαση.
καλημέρα

sofiascomments είπε...

Γλαρένια,
θυμάμαι παλιά, που ήταν μόδα το πλέξιμο! Όλες πλέκαμε και ήταν πολύ in, αν ξαναγίνει θα είναι πολύ ωραίο.
καλημέρα

sofiascomments είπε...

Αδαμαντία,
οι ευχάριστες εκπλήξεις πάντα είναι διασκεδαστικές,ειδικά όταν πιστεύεις ότι ποτέ δεν θα τις έχεις.!!
ΜΑΝΙΦΙΚ ΜΟΝ ΣΕΡΙ! ΜΑΝΙΦΙΚ!
Καλημέρα, όλη μέρα! Που να σκάσει ο κακός νέιμπορ!

kostis είπε...

Δεν έχω μπει ακόμα στην καθημερινότητα των περισσοτέρων,αφού είμαι μόλις 23 ακόμα,αλλά καταλαβαίνω απόλυτα τι λέτε.Πράγματι κάτι καινούριο,κάτι νέο(ένας νέος έρωτας!,όχι για τους παντρεμένους)σε αναζωγονεί.Το θέμα είναι ακόμα και όταν δεν έχεις τόσο ελεύθερο χρόνο,με έναν σωστό προγραμματισμό μπορείς να βρεις λίγο και να κάνεις κάτι να ξεφύγεις,κάτι μικρό,κάτι ασήμαντο...Άντε καλή μας εβδομάδα...

Κωνσταντινιά είπε...

Σοφία,

θαρρείς και το έγραψα εγώ!!
Τέτοια ταύτιση??

sofiascomments είπε...

Κωστίς,
μικρό παιδί, και η παρέα σκέτη φτάνει κια περισσεύει!
καλημέρα

Κωσταντινιά!
Βλέπεις καμιά φορά πως τυχαίνει!
καλημέρα

PAPISA AGAPISA είπε...

εχεις προσεξει οτι αυτο το παιδι ξυπναει μονο κατω απο καλες συνθηκες????

sofiascomments είπε...

xa..xa Exofthalmi, you are right!

Δημοσίευση σχολίου