Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2009

O γκαντέμης

Ο Γκαντέμης

Είναι να μη σου τόχει γραμμένο η μοίρα! Μερικοί άνθρωποι έχουν το σημάδι της γκαντεμιάς πάνω τους. Στα γονίδια να το πεις, στις συνθήκες, στο λάθος μέτρημα στις κινήσεις τους.. όπως και να το πεις, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Ας πάρουμε τον Γιώργο ας πούμε. Τόσα παιδιά έκανε ο Ανδρέας, ε, τον Γιώργο τον είπε Γιώργο. Στην αρχή, σαν παιδάκι, έκανε χαρά! Είχε το όνομα του παππού. Και όχι ενός οποιουδήποτε παππού! Του Γιώργου του Παπανδρέου. Προίκα το όνομα, δεν λέω, αλλά τι να τα κάνεις τα προικιά, όταν δεν έχεις μία?

Τον τράβαγε ο Ανδρέας, στην Σουηδία, στα κρύα, στα χιόνια, να δουλεύει το παιδί γκαρσόνι, να ταλαιπωρείται στην ξενητιά , του έλεγε ο πατέρας του, Για την Πατρίδα, παιδί μου. Ήταν και μικρός τότε, δεν είχε ανακαλύψει την ελεύθερη φύση των σουηδέζων! Την είχε ανακαλύψει όμως ο Ανδρέας, και τσπούπ, μια αδελφούλα.

Τα οικογενειακά ονόματα όμως, ευτυχώς είχαν τελειώσει, και έτσι κανείς ποτέ δεν θυμάται πως λένε την σουηδέζα αδελφούλα των παιδιών.

Μετά, αν θυμάμαι καλά, πήγανε Καναδά! Έχουν περάσει και τόσα χρόνια, που να θυμάμαι ακριβώς τις βόλτες του Ανδρέα στην εξορία.!!

Το θέμα είναι ότι το παιδί μεγάλωσε, έγινε ολόκληρος άντρας, και ο Αντρέας τον έσερνε στις περιοδείες , να μάθει το παιδί τα κόλπα της δουλειάς, γιατί και την προίκα, θάρθει η ώρα να την αξιοποιήσεις . Μόνο που πέρασαν τα χρόνια , και ο Ανδρέας κράταγε γερά, ο Σιμήτης είχε φάει τα λυσσακά του, να πάρει το αίμα του πίσω που τον είχε απολύσει ο Ανδρέας, ενώ αυτός βρισκόταν στην Ρωσσία, και τα χρόνια περνούσαν. Όλοι μεγάλωναν, εκτός από τον Γιώργο. Γιωργάκη τον ανεβάζανε , Γιωργάκη τον κατεβάζανε! Και πώς να πας για πρωθυπουργός αν σε λένε Γιωργάκη.

Λέμε, παραδ.χάριν. Γιωργάκη το αυγό σου, η Γιωργάκη, μαζέψου μέσα παιδί μου, πέρασε η ώρα! Αλλά κύριε Γιωργάκη πρωθυπουργέ! Δεν το λες.

Είπαμε, η γκαντεμιά από κοντά, και έρχεται η ώρα, που ο Σιμήτης , η παλιοαλεπού, τον άφησε να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Τι να κάνει! Πλήρωσε τα σπασμένα, γιατί τον έλεγαν και Γιώργο Παπανδρέου, και κάποτε έπρεπε να γίνει πρωθυπουργός, έστω και με το δακτυλίδι του Σιμήτη. Δεν μπορούσε να βρει χειρότερη στιγμή για να δοκιμαστεί ο Γιωργάκης για να γίνει Γιώργος!!

Δεν του έφτανε το χάλι που βρήκε, που έκανε και μόκο εδώ που τα λέμε τόσα χρόνια, και τα θυμήθηκε όλα στις περιοδείες…..

Τον ρώταγε ο κόσμος, < Εσύ που ήσουν Γιώργο? - Ήμουν στο εξωτερικό , τους έλεγε. Κανόνιζα τις δουλειές μας. > Τι δουλειές? Ποτέ δεν διευκρίνισε….

Η Γκαντεμιά συνεχίστηκε και του βγήκε στην γωνία ο Καραμανλής.

Κάτσε Γιώργο και περίμενε, γιατί το άλλο σόι έπρεπε να εκπληρώσει την υποχρέωση στην μοίρα.

Περίμενε ο Γιώργος, να φθαρεί ο Κώστας και να έρθει η σειρά του. Αλλά η γκαντεμιά του, δεν έχει όρια… Το τάιμινγκ πάλι είναι λάθος, για να αφήσει και αυτός ένα μεγάλο όνομα.. Τον πρόλαβε η κρίση.

< Που να τρέχεις Γιώργο μου τώρα, δεν βλέπεις τι γίνεται> Του έλεγε η Άντα. Όχι, ο Γιώργος. Το έχει βάλει αμέτι- μοχαμέτι, που να χαλάσει ο κόσμος, να γίνει πρωθυπουργός.

19 σχόλια:

Marina είπε...

Το έχουμε δεί πολύ στραβά το θέμα στην Ελλάδα. Η πρωθυπουργία δεν είναι σαν τη βασιλεία, όπου ο γιός-διάδοχος, στέφεται και βασιλιάς, σπάνια οι γιοί άξιων πρωθυπουργών γίνονται εξίσου άξιοι. Η τόχεις το χάρισμα, ή δεν τόχεις. Και οι Γιωργο-Κωστάκηδες δεν τόχουν!. Δεν τίθεται θέμα γκαντεμιάς, ο άνθρωπος δεν έχει τη πέτσα του πρωθυπουργού. Ούτε ο ένας την έχει ούτε ο άλλος (ο Κωστίμπας). Αν το επίθετό τους δεν ήταν Παπα-Καρά, δεν θα είχαν σχέση ούτε με τη πολιτική!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Μη στενοχωρείσαι Σοφία μου και όλοι αυτοί βρίσκουν τον τρόπο να μεταπηδούν από τη μια όχθη του ποταμού στην άλλη.
Με μας τους φουκαράδες τί γίνεται που μας μας....παρέσυρε το ρέμα....
Καλή σου Σαρακοστή,

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Adamantia είπε...

Θα συμφωνήσω με την Φυγδην, δεν τον λυπάμαι Σοφία μου. Ενα χαζούλικο παιδί που νομίζει ότι του άφησε ο μπαμπας στρωμένη δουλειά.
Φιλιά

Artanis είπε...

Τί πράγμα κι αυτό, από το 40 -τόσο, ως τώρα, τα ίδια ονόματα να εξακολουθούν να κυβερνούν, και με λειψό μυαλό μάλιστα...
καλημέρα και φιλιά πολλά...

PAPISA AGAPISA είπε...

υπαρχει παντα μια καλη εναλλακτικη. Να σε λενε Γωγω και να εισαι το αρκουδακι της Σεληνης...(μη με ρωτησεις ποια ειναι η Σεληνη, θα σε μαλωσω!)

ritsmas είπε...

Η Αντα εχει παχύνει... εξ εγκύρου πηγής....τα άλλα τί να σου πω Σοφάκι μου....να δουμε και τα αστρα τί λενε γιατί μας
τα πρηξανε ολοι

sofiascomments είπε...

Marina,
έτσι είναι ακριβώς, αλλά τέτοιοι που είμαστε, τέτοια παθαίνουμε.
Καλημέρα

sofiascomments είπε...

Γλαρένια,
μου φαίνεται ότι τώρα πηδάνε πάνω στα κάρβουνα,,φαντάζεσαι τη σκηνή! χα΄..χα...
καλημέρα

sofiascomments είπε...

Αδαμαντία,
μα τον βλέπω που μιλάει, και βλέπω και το βλέμα , και δεν ταιριάζουν! Σαν να λέει το ποίημα του...τι να πω. Δεν έχει την στόφα του αρχηγού, όπως δεν το έχουν ούτε και οι άλλοι βέβαια. Ο Καραμανλής φαίνεται πιο στιβαρός, αλλά δυστυχώς δεν είναι. Εχουμε έλλειψη, και δεν γίνεται και εισαγωγή.
καλημέρα

sofiascomments είπε...

Αρτάνις,
εκεί έχουν τέτοια πράγματα, η τα έχουν ξεπεράσει?
καλημέρα

sofiascomments είπε...

exofthalmi,
μα το θυμάμαι!Και μετά γίνεσαι βουλευτής. Τέτοιο πνευματικό έργο, να μη πηγαίνει χαμένο!
καλώς ήλθες, και να τα λέμε..
καλημέρα

sofiascomments είπε...

Ρίτς,
να δούμε ,,,που τι να δούμε? Κανείς δεν θέλει να συννενοηθεί με κανέναν. Δυστυχώς, δεν καταλαβαίνουν γέροι άνθρωποι, ότι αν ήταν τόσο χαρισματικοί όσο πιστεύουν, ακόμα και η Άλέκα, τόσα χρόνια, θα το είχαμε καταλάβει.
καλημέρα

Ανώνυμος είπε...

Μήπως είμαστε όμως κι εμείς λίγο γκαντέμηδες; Αν τα καταφέρει τελικά ο Γιωργάκης κι αυτός πάνω μας θα μάθει πρωθυπουργός.
Καλημέρα.

Artanis είπε...

Όχι, εδώ δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα καλή μου...Αυτά είναι ΔΙΚΑ ΜΑΣ φαινόμενα...
Φιλιά απο ΝΖ...

sofiascomments είπε...

Sterianizali,
δεν είπαμε, στου κασίδι το κεφάλι, το πασόκ θα γει και πάλι?
καλημέρα

Αρτάνις,
πάλι καλά! Κάποτε να ξεφύγουμε και μεις! ελπίζω!
Καλημέρα

venceremos είπε...

καλημέρα Σοφία.
δεν παει να πνιγει ο γιωργος και ο κώστας με την γκαντεμία τους μαζί..
εμενα μονο η δικιά μου με ενδιαφέρει..
γμτ!!!!!

kostis είπε...

Κάνετε όλοι ένα λάθος...Ζούμε σε μια χώρα που το 80% περίπου των επιχειρήσεων είναι οικογενειακού τύπου.Αν λοιπόν δε δοθεί το παράδειγμα από τα πρόσωπα που βρίσκονται στο επίκεντρο από ποιον θα γίνει.Άρα πρέπει αν στηρίξουμε κι εμείς αυτές τις οικογενειακές επιχειρήσεις!!!χαχαχαχαχαχαχα
Καταραμένη τύχη!!!!

sofiascomments είπε...

Venceremos,
είμαστε όλοι αλληλένδεντοι ..υπομονή. Όλα θα περάσουν.
καλημέρα

Ανώνυμος είπε...

情趣,情趣用品,情趣,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉

Δημοσίευση σχολίου