Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2009

Η ευθύνη του κάδου....και εφηβική εκγληματικότητα

Την Πέμπτη που μας πέρασε στο Τεχνικό Λύκειο Καρύστου, έγινε κάτι καταπληκτικό!!
Ένας κάδος απορριμάτων ανέλαβε την ευθύνη για τον τραυματισμό ενός μαθητή!!
Δεν είναι υπέροχη η εποχή που ζούμε! Όσο πεθαίνουν πνευματικά οι άνθρωποι, τόσο ζωντανεύουν τα αντικείμενα.
Την αρχή την έκανε μία ζαρτνινιέρα, τώρα ένας κάδος και ένα σκαλοπάτι, σε λίγο...ποιος ξέρει?
Στο δικαστήριο αντί για τους διαρρήκτες θα παρουσιάζοντε οι λοστοί, αντί για τους τρομοκράτες θα διώκονται οι βόμβες.
Ενώ είχε κτυπήσει το κουδούνι και δεν οι καθηγητές πήγαιναν στις τάξεις, 7 άτομα περικύκλωσαν έναν μικρόσωμο μαθητή, και αφού του έδεσαν τα χέρια στην πλάτη τον έβαλαν σε έναν κάδο.
Ο κάδος κύλησε και ο μαθητής τραυματίστηκε. Τον πήγαν στο νοσοκομείο όπου δήλωσε ότι έπεσε στο σκαλοπάτι, χωρίς φυσικά κανένας καθηγητής να διευκρινίσει την πραγματική αιτία τραυματισμού του μαθητή.
Αφού τους φώναξαν στο γραφείο και οι μαθητές είπαν ότι το έκαναν για αστείο,........................., τους άφησαν χωρίς καμμιά τιμωρεία ....'Ετσι λοιπόν, το πρόγραμμα συνεχίστηκε κανονικά, και οι κάδοι ανέλαβαν την ευθύνη για τον τραυματισμό, για αυτό λοιπόν τον λόγο, μαζεύτηκαν από το προαύλιο......
Και τώρα εγώ σκέπτομαι τα εξής......
Αυτός ο μαθητής, που στα 16 του χρόνια του φέρθηκαν με αυτόν τον τρόπο, γιατί να μην γίνει εγκληματίας? Γιατί να μη σπάσει το αυτοκίνητο του Λυκειάρχη για πλάκα ,ας πούμε!
Τα παιδιά που του το έκαναν αυτό, γιατί να μη ξεμοναχιάσουν ένα κοριτσάκι και να ...παίξουν?
Έλα μωρε!! Θα πουν! Ένα αστείο κάναμε! Άλλωστε το κοριτσάκι ήταν ξεσκολισμένο και τα ήθελε....
Όπως τα ήθελε ο μαθητής, επειδή τους έκανε παρέα....

Ο μαθητής έχει την ατυχία να είναι παιδί γονιών φτωχών, χαμηλού μορφωτικού και κοινωνικού επιπέδου, αλλιώς θα σου έλεγα εγώ το τι θα γινόταν αν το έκαναν στο παιδί καθηγητή...ας πούμε, η του δημάρχου, η κάποιου τέτοιου, τέλος πάντων..
Η καλή κοινωνία όχι μόνο αγνόησε την προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, τον τραυματισμό,σωματικό και ψυχικό ενος νέου παιδιού, αλλά εν μέρη του έριξε και την ευθύνη για το κακό που έπαθε....
Καταγγελία δεν έγινε από φόβο για αντίποινα, και το καταλαβαίνω απόλυτα μετά την αδιαφορία των καθηγητών του, που ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να απαιτήσουν τουλάχιστον την αποβολή των συμμετεχόντων. Το ότι ζήτησαν συγγνώμη φτάνει?
Έχω γίνει έξαλλη με την υποκρισία και την αναλγησία της κοινωνίας μας, ακόμα και των μαθητών που βγήκαν στον δρόμο για τον δίκιο του Γρηγορόπουλου αλλά για το παιδάκι το δικό μας δεν απαίτησαν ούτε την αποβολή.......
Αν ξανακούσω για κοινωνία των πολιτών, και ευαισθησία της κοινωνίας, θα ξεράσω....

11 σχόλια:

Marina είπε...

Μη πάς μακριά ..κύττα πώς μία ομάδα μαθητών σκότωσε τον Αλεξ στ Βεροοια και όλη η τοπική κοινωνία κουκούλωσε το έγκλημά τους.
Διαφωνώ με τους καθηγητές του σχολείου που δουλεύεις που δεν τιμώρησαν την ομάδα των μαθητών που έβλαψαν συμμαθητή τους. Ετσι επιβραβεύουν το συμβάν..σαν κάτι συνηθισμένο και οι μικροί αχρείοι (γιατί περι΄αυτών πρόκειται) σε λίγο θα κάνουν κάτι άλλο, έχοντας μάθει την ατιμωρησία. Εγκληματίας θα γίνει το θύμα..ύπουλος ίσως στις πράξεις του..το θύμα που υπέφερε τα τόσα. Ντρέπομαι για τη παιδαγωγική που διδάσκουν ορισμένα σχολεία

VAD είπε...

Ε,καλα τωρα,αν πω καμμιά κουβέντα για την τεχνική εκπαίδευση,θα με πούνε αντισυναδελφικό;

Unknown είπε...

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ σε ολο της το μεγαλειο.Απογοητευομαι με τους μεγαλους που ειναι παραδειγμα στα παιδια τους, καπως ετσι φερονται οι γονεις.

sofiascomments είπε...

Marina,
αν δούλευα εκέι να είσαι σίγουρη ότι ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να περάσει έτσι.
Και γω την Βέροια σκέφτηκα..
Καλή βδομάδα

sofiascomments είπε...

VAD
Εδώ είναι αυτό που λένε, κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει...
Καλή βδομάδα

sofiascomments είπε...

Ελευθερία,
και να τους το πεις σε βγάζουνε τρελό!!
Υποτίθεται ότι το παράδειγμα πρέπει να το δίνουν και οι δάσκαλοι....
Ντρέπομαι για αυτούς, πραγματικά..
Καλή βδομάδα

Maria Tzirita είπε...

Μου κάνει τρομερή εντύπωση. Τα σχολεία που έχω γνωρίσει εγώ, μέσω της κόρης μου, είναι πολύ αυστηρά σε τέτοια θέματα και οι αποβολές πέφτουν σύννεφο, για πολυ΄κατώτερα παραπτώματα. Πέρυσι μια καθηγήτρια την ώρα που έμπαινε στην τάξη, η κόρη μου έβγαζε φωτογραφία μια συμμαθήτριά της με το κινητό κι έφαγαν κι οι δυό αποβολή. Έχει να κάνει λες με το ότι είναι Αθήνα και στην επαρχία είναι αλλιώς; Πραγματικά μου κάνει εντύπωση... Φιλιά Σοφούλα μου, καλή βδομάδα!

Maria Tzirita είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Maria Tzirita είπε...

Κάτι γίνεται με τον blogger απόψε και το σχόλιό μου δημοσιεύτηκε δυό φορές - σόρυ για την αναστάτωση!

Artanis είπε...

Μια χαρά τα λες...Αλλά τα "δικά τους" παιδιά δεν τα κάνουν αυτά...Αλίμονο όμως αν συμβεί κάτι τέτοιο στον κανακάρη τους...
Σαν δεν ντέρπονται, φτού τους!!!
Υποκριτές!!!

sofiascomments είπε...

Maria
Artanis,
αυτό με εξαγριώνει και μένα. Αν ήταν παιδί κάποιου άλλου ΔΕΝ υπήρχε περίπτωση να το φάβαν έτσι...
Καλημέρα

Δημοσίευση σχολίου