Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2010

Εισβολή...........

Υπάρχει ένας τρόπος να δεις τις πραγματικές διαθέσεις απέναντι σου ενός ανθρώπου, και αυτός είναι η εισβολή..
Όχι τίποτα τρομακτικό η δραστικό. Απλά, μια βόλτα ακάλεστος στο σπίτι, ένα πέρασμα από την εργασία, μια στάση για χαιρετισμό σε κάποιο χώρο διασκέδασης.
Έτσι ξαφνικά, όπως λέει και το τραγούδι, χωρίς να έχει χρόνο να προετοιμάσει τον εαυτό του να τον δεις όπως θέλει να ιδωθεί, με τις άμυνες κατεβασμένες και την προσοχή στραμμένη αλλού, οι πραγματικές διαθέσεις αποκαλύπτονται και ο χαρακτήρας φωνάζει στα κενά των σιωπών και στα αμήχανα βλέμματα.
Ξαφνικά, φλύαροι άνθρωποι δεν έχουν τίποτα να πουν, άνθρωποι συνήθως ευδιάθετοι σκοτεινιάζουν.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να δεις αν οι άνθρωποι είναι αυτοί που δείχνουν, αλλά όλοι έχουν έναν κοινό παρανομαστή, το στοιχείο του αιφνιδιασμού.
'Ενας άλλος τρόπος είναι να εξασκείσαι να αντιλαμβάνεσαι τα πραγματικά χαμόγελα που βγαίνουν από την καρδιά. Ακόμα και ο τρόπος που μιλάει κάποιος, με πια ένταση, τόνο, ρυθμό..
Φυσικά, κάτι τέτοιο θέλει πολύ χρόνο για εξάσκηση και δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη. Πρέπει να περάσεις πολύ χρόνο παρατηρώντας τους ανθρώπους και τις συμπεριφορές τους, παρατηρώντας και τον ίδιο σου τον εαυτό σε πολλές διαφορετικές καταστάσεις και να δεις τα κοινά σημεία σε άλλους για να μπορέσεις να αρχίσεις να πιαστείς από κάπου και να βάλεις τους πρώτους κωδικούς.
Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω αν είναι κάτι που πρέπει να κάνει κάποιος. Δηλαδή, δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο..Ίσως να δημιουργεί πιο πολλά προβλήματα από όσα μπορεί να σε προφυλάξει, εκτός και αν σκέφτεται κάποιος να πάρει τα βουνά και να απομονωθεί όπως ο παππούς της Χάιντι στις μακρυνές Άλπεις.

Το δημοσίευσα το πόστ, το διάβασα και κάτι δεν μου ταίριαζε....
Είναι κομμάτι σοβαρό μου φαίνεται....Δεν θέλω να σε προδώσω λατρεμένε αναγνώστη και λατρεμένη αναγνώστρια... ( Έχινδα, στο κλέβω,είναι πολύ ωραίο!)
Πού λέτε, χτές Τσικνοπέμπτη και η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει..
Γιατί την λέμε Καθαρά, και όχι καθαρή αφού έχουμε δημοτική? Τι να πω? Είμαι και ανεπιδεύτου...
Λοιπόν, η Καθαρά Δευτέρα μπορεί να γίνει πολύ ενδιαφέρουσα...Με τους κατάλληλους χαρταετούς να σηματοδοτούν το πως και το γιατί του καθενός θα μπορούσε να γίνει χαμός...
Τι χαρταετό μπορεί να σηκώσει ο Παπανδρέου? Τι σημασία έχει? Χαρταετός νάναι και ότι νάναι...Να σηκώσει βρε παιδί μου κάτι και αυτός, μιας και ότι έχει αναλάβει να σηκώσει...πέφτει...
Ο Καραμανλής φέτος δεν θα παρουσιάσει τα δίδυμα...ούτε κάν τον εαυτό του..Ότι σήκωσε σήκωσε...τα υπόλοιπα τα πήρε η siemens...
Η Ντόρα δεν καταδέχεται να πετάξει τίποτα άλλο εκτός από τον Σαμαρά, όσο για τον Σαμαρά, θα πετάξει πάλι μπηκτές ένθεν κακείθεν....


Μπααααα...δεν γελάω..ούτε καν εγώ, αλλά βαριέμαι να τα σβήσω...

Που λέτε χτες είχα βγει και γω και κει που χορεύανε στην ταβέρνα μου ήρθε μια φλασιά που ανατρίχιασα..Λέω, αυτός δεν είναι χορός, είναι χαρούμενο μνημόσυνο...15 γυναίκες, όλες στα μαύρα ..Είπαμε είναι μόδα, αλλά καταντάει ανάτριχο.. Φορέστε και ένα άλλο χρωματάκι να ανοίξει τα μάτι μας..

3 σχόλια:

Nikos Lioliopoulos είπε...

Ουτε καθαρα ο΄υτε καθαρη δευτερα .Καθαρη δεύτερη ειναι το σωστο στη δημοτική!

VAD είπε...

Αντε,να γίνει ο Λιολιόπουλος φιλόλογος,να ξαναγίνω εγώ αγρότης,εκει να δεις μπλόκα και...τσίπουρα:))

Καλημέρα στην καλή παρέα...

sofiascomments είπε...

VAD,and NIKOS LIOLOPOULOS
Καλά θα ήταν να μαζευόμασταν να υψώναμε αετό η μπλογκοπαρέα!
Καλημέρα

Δημοσίευση σχολίου