Τρίτη, 11 Μαΐου 2010

Προφητείες -φαντασίες-και άλλα επίκαιρα.

Εδώ και μήνες έχω διαβάσει τόσα πολλά, από τόσους πολλούς όσο ποτέ πριν, προσπαθώντας να καταλάβω το τι γίνεται και το τι πρόκειται να συμβεί.
Εχτές το βράδυ είδα ένα στιγμιότυπο από την ορκωμοσία του κ.Παπούλια στην προεδρία της Δημοκρατίας πριν μερικά χρόνια.
Στον λόγο της η κυρία Μπενάκη-αν δεν κάνω λάθος- του έλεγε για " συρίκνωση " της Ελλάδας για το γενικό καλό. Επίσης τον ΓΑΠ σε ένα λόγο του στην Διεθνή να μιλάει για οικουμενική οικονομική κυβέρνηση, για την περίφημη ΝΕΑ ΤΑΞΗ.
Είχα δει και παλαιότερα βίντεο, να απαναλαμβάνεται αυτή η φράση, ΝΕΑ ΤΑΞΗ, και αν τα βάλω όλα μαζί, τα άρθρα, τα βίντεο, την κατάσταση και τιε εξαγγελίες, φτάνω στο συμπέρασμα ότι στο μέλλον θα συμβούν τα εξής.
Στην Ευρώπη θα υπάρξει κοινός εναέριος χώρος, επομένως η κυριαρχία στον αέρα των κρατών καταργείτε. Δηλαδή, δεν θα καταθέτει το αεροπλάνο στο σχέδιο πτήσης σε κάθε κράτος που περνάει αλλά σε έναν φορέα. Αυτό εξυπηρετεί τις εμπορικές και τις τουριστικές πτήσεις και διευκολύνει την εναέρια κυκλοφορία αλλά από την άλλη μεριά, οι χώρες δεν θα έχουν τον άμεσο έλεγχο του εναέριου χώρου τους. Επομένως ο αέρας πάει.
Στο Αιγαίο τώρα, δεν είναι μυστικό ότι θα δοθεί για εκμετάλλευση στους Τούρκους, ίσως με λίγα αργύρια για την Ελλάδα.
Στα βόρια σύνορα, ήδη έχουν κάνει την είσοδο τους και είναι σαν να βλέπω μπροστά μου στο δελτίο την Τρέμη να μας λέει την είδηση για τα Σκόπια, που θα λέγεται πια Βόρεια Μακεδονία, σε ορυχεία χρυσού, ουρανίου και δεν ξέρω εγώ τι άλλο...
Τα νησιά του Ιονίου εξαντλημένα από την χρόνια εγκατάλειψη του κεντρικού κράτους, θα συσφίξουν κάθε είδους σχέση με την Ιταλία. έτσι λοιπόν Ιταλικές εταιρίες θα αναλάβουν να οργανώσουν με μκρότερα και μεγαλύτερα αεροπλάνα την σύνδεση με την ηπειρωτική Ιταλία, για ότι χρειάζονται.
Η Κρήτη πάλι, θα ζητήσει να γίνει ανεξάρτητη, άλλωστε πάντα το έλεγαν. Έτσι θα μπορούν να ελιχθούν πιο εύκολα σε σχέση με τις εμπορικές τους συναλλαγές με άλλα κράτη και το κεντρικό που θα είναι πια άλλο, οπότε θα έχουν και περισσότερα κέρδη.
Όσο αφορά τα κόμματα, ο βασιλιάς θα ξανάρθει με δόξα και τιμή.... Η χαρά της τηλεόρασης και των λάιφ σταιλ περιοδικών που χρόνια τώρα καλλιεργούν την λατρεία για κάθε τύπου γκλαμουριά. Βασιλευομένη Δημοκρατία με πρωθυπουργό την Ντόρα. Ποιαν άλλη?

Στην εποχή της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ όπου όλα καθορίζοντε από τις Βρυξέλλες -Γερμανία κυρίως- και Αμερική και τις Τράπεζες πίσω από αυτές, με τις ελευθερίες να μειώνονται άρδην, με τα ατελείωτα χρόνια εργασίας, την ανασφάλεια και την φόβο να κυριαρχούν παντού, όλα αυτά όχι μόνο θα μας φανούν φυσιολογικά αλλά θα κάνουμε και χαρά για τις λίγες θέσεις εργασίας που θα δοθούν σε έλληνες, στην Ελλάδα από τους ξένους.....σιτ και πάλι σιτ! ( κάντε το αγγλικά γιατί μου έχει κολλήσει η μετατροπή στα αγγλικά!)

Τα συνδικάτα θα διαλυθούν κάτω από το βάρος των καταγγελιών για την διαπλοκή τους με τις διεφθαρμένες κυβερνήσεις και τον ρόλο τους στην κατάντια του κράτους.
Οι αριστεροί,εκτός ελαχίστων, θα καταλάβουν ότι το ΚΚΕ παίζει πολύ ωραία το ρόλο του στο σύστημα και θα του γυρίσουν την πλάτη. Έτσι ελπίζω, να δημιουργηθεί ένας καινούργιος χώρος που θα γίνει το φυτώριο για να αναπτυχθούν οι καινούργιες δυνάμεις ισορροπίας στην κοινωνία.
Ο Καρατζαφέρης, θα ενσωματωθεί στο κόμμα του Βασιλιά και ίσως είναι υπουργός εξωτερικών στην κυβέρνηση της Ντόρας. -Μοιάζει με ανέκδοτο αλλά ποτέ δεν ξέρεις...._!
Ο χώρος του Συνασπισμού θα διαλυθεί, και τα πιο υγιή στοιχεία θα αναλάβουν την δημιουργία του νέου χώρου που έλεγα πιο πάνω.

Τώρα όσο αφορά για το πόσο φταίμε εμείς, και όλη αυτήν την αυτοκριτική που γίνεται για τον παλιοχαρακτήρα μας,δεν συμφωνώ καθόλου με κανέναν.
-Είμαι και γω παλιοχαρακτήρας βλέπετε!!-
Πρώτα από όλα είναι λάθος να νιώθουμε ένοχοι, γιατί η αγωνιστική μας διάθεση μειώνεται προς τους πραγματικά ένοχους, και λέγοντας το φταίμε και μεις, χαμηλώνει τον τόνο της κατηγορίας του Φταις εσύ!
Δεύτερον, αν ήταν έτσι απλά τα πράγματα, οι ψυχολόγοι δεν θα έκαναν ατομικές συνεδρίες, θα μίλαγαν σε αμφιθέατρα κατευθείαν, να γλυτώνουν και σάλιο και ώρα...
Τρίτον, ο λαός κάνει πάντα και παραδειγματίζεται από αυτούς που τον κυβερνούν. Δεν θα κατηγορήσω τον απλό κόσμο που έπαιξε στο χρηματιστήριο. Θα κατηγορήσω τον υπουργό που έβγαινε και τους προέτρεπε να παίξουν, θα κατηγορήσω τις τράπεζες που έδιναν δάνεια...
Πολλοί λένε, " αυτοί κάνουν την δουλειά τους και μεις πρέπει να κάνουμε το σωστό"
Μα υποτίθεται ότι το σωστό στο λένε αυτοί που κάνουν κουμάντο και πρέπει να το κάνεις. Αν δεν το κάνεις το σύστημα σε πετάει απ' έξω και σε χαρακτηρίζει σαν περιθωριακό, ιδιότροπο, η γραφικό.
Τέταρτον, από όποια πλευρά και να το πάρεις, ο πιο δυνατός έχει και την ευθύνη του πιο αδύνατου. Ο πιο έξυπνος έχει την ευθύνη του πιο αδύνατου, ο αρτιμελής έχει την ευθύνη του ανάπηρου, ο πιο δυνατός συναισθηματικά, στηρίζει τον πιο ασταθή και ευαίσθητο..Η εξουσία έχει την ευθύνη του πολίτη....Έτσι πάει, και τώρα, οι πιο αδύνατοι βρέθηκαν να έχουν την ευθύνη των πιο δυνατών. Με συγχωρείτε αλλά δεν το δέχομαι, ούτε για μένα που δεν παρασύρθηκα παρόλα αυτά, ούτε για σας που πέσατε στον πειρασμό.

Οι άνθρωποι δεν χρειάζονται αυτομαστίγωμα και κατηγορίες. Σιγά μη τους βάλουμε και με το ένα πόδι να κοιτάνε την γωνία....
Χρειάζονται κατανόηση και ελπίδα .Όλοι, εκτός από τους κλέφτες που δημοσίου χρήματος, που πρέπει να πάνε φυλακή. Η μάλλον όχι, γιατί πάλι θα τους πληρώνουμε...Δήμευση όλης της περιουσίας τους, δημόσια διαπόμπευση, και να πάνε να βρούνε μεροκάματο μαζί με τους Πακιστανούς...

Τις προάλλες στην τάξη, είπα σε ένα παιδί να πει μια άσκηση και μου λέει..." Δεν θέλω να πω..δεν έχω όρεξη..." Σταύρωσε τα χέρια και μας κοιτούσε στεναχωρημένος...Είναι ένα αδύναμο παιδί..γενικά...
Μπροστά μου η οθόνη κατέβαζε ειδήσεις από την πορεία και τα επεισόδια στην Μαρφίν.
Κοιτάω που λέτε το παιδί, κοιτάω τα υπόλοιπα που με κοίταγαν να δουν τι θα πω, και του λέω.." Ξέρεις παιδί μου, ζούμε σε δύσκολες εποχές. Σήμερα έγινε αυτό και αυτό.. και είμαι πολύ στεναχωρημένη, όμως σας μιλάω και χαμογελώ, δεν το κατάλαβες ε? Όχι μου λέει ο Α.
Θα μου πεις κυρία και γω τι να κάνω?
Θα σου πω ότι αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς, είναι να δίνουμε σημασία. Να δίνω σημασία εγώ σε σένα, να κάνω καλά το μάθημα και να σου εξηγώ με υπομονή ότι δεν ξέρεις. Εσύ να δίνεις σημασία σε αυτό που κάνεις. Έτσι θα εκτιμήσουμε τις στιγμές, θα δώσουμε σημασία στην ζωή μας. Θα εκτιμήσουμε αυτό που μας προσφέρεται, το μάθημα που είναι δώρο, και τόσα παιδάκια δεν μπορούν να το έχουν. Θα εκτιμήσουμε τις θυσίες των γονιών σου που στερούνται για να είσαι εδώ. Θα δώσουμε σημασία και με υπομονή και αγάπη θα μάθουμε πως να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα, σήμερα αυτήν την άσκηση, αύριο κάτι πιο δύσκολο....Θα πεις τώρα την άσκηση Α?
-Ναι κυρία! Είπε χαρούμενος και την είπε... Έπρεπε να είχα ένα βίντεο να βλέπατε πως με κοιτούσαν τα παιδιά...απίστευτο.
Όσο φταίει ο Α. που δεν ήθελε να πει την άσκηση, τόσο φταίει και ο μέσος πολίτης αυτής της χώρας για την κατάντια της.

2 σχόλια:

Artanis είπε...

Μπράβο Σοφία μου!
(ΚΙ ό,τι έλεγα να σου γράψω πώς δεν πρόκειται να ξαναπληρώσω κανένα μισθό στους Γερμανούς, και πώς σιγά σιγά, θα πάιρνω μόνον Ελληνικά προϊόντα, και όσο κοστίζουν)...
Να δεις παλιοχαρακτήρα που έχω εγώ! Γίνομαι μία στρίντζα άμα θέλω...

sofiascomments είπε...

Kαλησπέρα Αρτάνις μου!
Καλούλες είμαστε καλέ!!χα..χα

Δημοσίευση σχολίου