Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010

Άτιμη καινωνία!! - Ευρωπαική ταυτότητα

Τώρα τι σημασία έχει αν η κοινωνία είναι ένα χωριό, η μια πόλη, η ένα κράτος, η πολλά κράτη μαζί?
Κάθε κοινωνία έχει τα δικά της βάσανα, όπως έχει κάθε κράτος, κάθε ομάδα, κάθε τάξη, κάθε επάγγελμα, κάθε φύλο, ηλικία, κλπ...κλπ....
Αρχίζεις και χωρίζεις, χωρίζεις, χωρίζεις, και ξανά μανά χωρίζεις, και τέλος δεν υπάρχει.
Τι είναι λοιπόν οι σκέψεις για την κοινωνία? Αν δεν ξέρεις για ποια ομάδα μιλάς που να έχουν κοινά χαρακτηριστικά, τίποτα άλλο παρά λόγια του αέρα, και καταλήγεις να μιλάς για τα ζώδια!
Οι θεωρίες δεν είναι αξιώματα, αν και πολλοί φέρονται έτσι. Ακόμα και τα αξιώματα έρχεται ο καιρός που αλλάζουν, και τότε η φαντασία παίρνει φωτιά, προσέχει, ψάχνει, βρίσκει, και νάσου, μια άλλη επιστήμη ξεπηδά...
Όπως οι ανθρωπολόγοι ψάχνουν να βρουν τις αρχές των δομών της κοινωνίας σε αρχαίους λαούς που ζουν ακόμα όπως τώρα, έτσι και οι πολιτικοί, όπως και οι κοινωνονιολόγοι πρέπει να κάνουν το ίδιο. Θα το κάνουν φαντάζομαι...

Βλέποντας το μουντιάλ στην Νότια Αφρική, σκέφτομαι πόσοι λαοί,- γιατί μη κοιτάτε που είναι μαύροι και μας φαίνονται όλοι οι ίδιοι,- δεν είναι!!
Τι ανακάλυψη θα μου πεις!
Δεν βαριέσαι! Όσο ζει ο άνθρωπος μαθαίνει..
Που λέτε, στην έρημη την Αφρική, αναγκάστηκαν διαφορετικοί λαοί, με διαφορετικούς κώδικες, ήθη, γλώσσα, συνήθειες, αναγκάστηκαν να ζήσουν σαν ένας, και κυρίως, κάτω από την καταπιεστική ηγεσία των λευκών, που για μια άλλη φορά, πήγαν να τους σώσουν.
Τώρα πως επέζησαν, ευδοκίμησαν, δημιούργησαν τους δικούς τους μικρούς η μεγάλους πολιτισμούς χιλιάδες χρόνια και ξαφνικά, ήρθε να τους σώσει ο λευκός και χάθηκαν οι φυλές, είναι ένα έγκλημα που ο Λευκός το είπε πολιτισμό.
Θα ήθελα να πάνε στα κράτη της Αφρικής και κυρίως στο Σουδάν και στην Ρουάντα, να δουν ,σε περίπτωση που τους έχει ξεφύγει, το τι μπορεί να συμβεί αν βάλεις με το ζόρι λαούς να ζήσουν μαζί.
Πρόσφατα διάβασα στην ΑETANIS για την κοινωνία στην Νέα Ζηλανδία. Πολύ λυπηρό, να το διαβάσετε...Με τίποτα δεν θα έπρεπε να χάσουμε τις όποιες συνήθειες μας έμειναν και να καταντήσουμε έτσι.
Ακόμα καλύτερα ας κοιτάξουμε την Ευρώπη.
Πόσοι Ρομά υπάρχουν? 6. 7 εκατομμύρια?
Έχουμε λυσσάξει να ενταχθούν, να πάρουν σπίτια, να μορφωθούν, να πλυθούν, να μην παντρεύονται στα 14, να γίνουν σαν και μας.
Και γω σου λέω ότι γίνονται. Ξαφνικά λοιπόν, θα βρεθούμε με ένα λαό, φυλετικά σχεδόν ομοιογενή (δεν ξέρω αν το λεω σωστά) να ζητάει γη για να ζήσουν όλοι μαζί.
Δεν πάνε πολλά χρόνια πίσω που το ίδιο έκαναν οι Εβραίοι με τα ωραιότατα αποτελέσματα στην περιοχή.
Ας φανταστούμε τώρα το σενάριο ότι ο ΟΗΕ αποφασίσει να στηρίξει τα δικαιώματα των Ρομά για γη, αυτοδιάθεση, ανθρώπινα δικαιώματα, κλπ, κλπ. τι θα γίνει?
Θα τους δώσω το δικό μου χωράφι?
Δεν σφάξανε!
Θα τους δώσεις το δικό σου?
Δεν νομίζω!!
Και όμως ο λαός αυτός,, θα ζητάει να παίξει τον ρόλο του στην διεθνή σκηνή, που θα περιλαμβάνει, ιδιοκτησία, αυτοδιάθεση, και εξουσία...Φτάσαμε στο ψητό!
Βέβαια οι Ρομά, παίζανε βιολί και πουλάγανε καρέκλε καλέ κυρία, καλέ καρέκλε!
Ας είχαν την τράπεζα που είχε ο Εβραίος, και θα σου έλεγα εγώ ποιός θα πούλαγε καρέκλε καλέ κυρία, και όλα τα παλιά αγοράζω!!

Ας αφήσουμε την φαντασία και ας μιλήσουμε για το παρόν.
Οι μορφωμένοι Σκοτσέζοι, έχουν κάνει ήδη μεγάλα βήματα για την ανεξαρτησία τους. Πες έναν Σκοτσέζο Άγγλο και θα δεις!! Θα σε πει τουλάχιστον Τούρκο..
-Θα θυμώσεις?
Γιατί? Εσύ γιατί τον λες Άγγλο.
Παντού, μα παντού στον κόσμο, όλο και πιο δυνατές φωνές απαιτούν να αναγνωρίζεται η όποια ταυτότητα τους.
Και νάσου οι Βαλόνοι, -άκου Βαλόνοι!- μέχρι και το Τέξας κάνει φασαρία να πάρει τις πηγές του και να φύγει!
Υπάρχουν πολλοί κοινωνικοί επιστήμονες που ψάχνουν να βρουν μια ταυτότητα για την Ευρώπη. Εγώ, είχα μια παλιά με το όνομα μου πάνω!! -Τι θυμήθηκα!! Σε καλό μου!!!

Ακόμα το αίμα από το Κοσσυφοπαίδιο και τα θύματα της γενοκτονίας στο Κόσοβο δεν έχει έχει στεγνώσει..
Ξαφνικά η Γιουγκοσλαβία χωρίστηκε και το μίσος ξεπήδησε σαν λάβα από ηφαίστειο και κατέστρεψε τόσα χρόνια κοινής πορείας...
Πρόλαβαν σε δέκα χρόνια οι λαοί να ξεχάσουν? Να ξεπεράσουν τα πάθη?
Έχει καταλάβει η Αγγλία ότι δεν είναι πιο αυτοκρατορία από την Γαλλία η την Γερμανία...?

Να σας το πω, γιατί αυτό το ξέρω...Δεν το έχουν καταλάβει!!
Για αυτούς είμαστε ότι είναι οι Ζουλού για τους Λευκούς στην Νότια Αφρική..........μόνο που προσπαθούν να μας πείσουν ότι μας βλέπουν αλλιώς!!

2 σχόλια:

aKanonisti είπε...

Η σωστή αντιμετώπιση νομίζω πως είναι αυτή της μάνας προς τα παιδιά της....
Κάθε παιδί είναι ένα δάκτυλο...
και τα αγαπάει όλα....
άσχετα αν είναι διαφορετικά μεταξύ τους...
Και κάθε δάκτυλο... έχει το ιδανικό σχήμα... για να λειτουργεί σωστά ένα χέρι.....

:-))))

ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙ είπε...

akanonisti
έτσι είναι..αλλά, ποιός κάνει το σωστό σήμερα?
Καλή βδομάδα

Δημοσίευση σχολίου