Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

bloggers- αντικειμενικότητα και ανωνυμία.

O SOFISTIS είχε πριν μερικές μέρες μια συνέντευξη που είχε δώσει με αυτόν τον τίτλο.
Στις μέρες που ζούμε λοιπόν είναι πολύ σημαντικό να ξεκαθαρίσει ο καθένας που γράφει το τι σημαίνει για αυτόν που το κάνει και πως προσδιορίζεται μέσα στο διαδίκτυο.
Το να είσαι blogger, σαν λέξη δεν λέει τίποτα. Mπορεί να είναι απλά, ένα τετράδιο που γράφεις την καθημερινότητα σου, μπορεί να είναι γράμμα προς γνωστούς και αγνώστους για τις σκανταλιές των παιδιών, μπορεί να είναι ένα βήμα για τις συγγραφικές σου ανησυχίες.
Μέχρις εδώ καλά.
Τα πράγματα δυσκολεύουν όμως για αυτούς που ασχολούνται με τα κοινά.
Υπάρχουν πολλοί δημοσιογράφοι που γράφουν ανώνυμα-οι περισσότεροι μάλλον, και αυτό είναι κάτι που υπάρχει κουβέντα να καταργηθεί και να γράφουν με το όνομα τους.
Τώρα, πως είναι δυνατόν να γράφει κάποιος σε ένα έντυπο που να έχει μια άλφα γραμμή, και ο δημοσιογράφος να γράφει στο blog με μια βήτα, χωρίς να μείνει άνεργος την άλλη μέρα, είναι μια ερώτηση με μόνο μία απάντηση. Δεν είναι δυνατόν. Την άλλη μέρα, δεν θα έχει δουλειά.
Υπάρχει όμως και μια άλλη μερίδα ανθρώπων , όπως και γω, που σχολιάζουμε την πολιτική και διατυπώνουμε ιδέες και γνώμες. Δεν έχει σημασία αν είναι χαζά αυτά που λέμε, η έξυπνα, σωστά η λάθος. Σημασία έχει ότι αφού δεν είμαστε δημοσιογράφοι, πως θα δηλώσουμε το όνομα μας? Σαν τι? Μήπως μετά τους δημοσιογράφους να αρχίσουν να λένε να σταματήσουμε και μεις γιατί σπέρνουμε αβάσιμες ανησυχίες και ιδέες στον κόσμο?
Και σιγά τον κόσμο!! Πόσοι μπορεί να ασχολούνται με αυτά που σκέφτομαι εγώ? Δεν είμαι δα και καμιά προσωπικότητα! -Εννοώ σε αυτά τα πράγματα!-
Πως όμως θα σταματήσουν ΚΑΙ τις προσωπικότητες που έχουν γνώσεις και βαρύτητα στην κοινωνία αν δεν σταματήσουν ΚΑΙ εμένα την στιγμή που το πραγματικό όνομα είναι άγνωστο?
Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, περιμένω ότι θα τους σταματήσουν όλους.
Θα μου πεις , είσαι υπερβολική....Την στιγμή όμως που ο Λοβέρδος ΔΕΝ είχε διαβάσει το Μνημόσυνο και δεν ήξερε ότι θέλουν να κόψουν την σύνταξη στην μέση και ακόμα πάρα κάτω, ποιος μας λέει ότι δεν γράφει και πάρα κάτω τίποτα για την ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο?
Όσο αφορά την αντικειμενικότητα, είναι ένα άδειο πουκάμισο. Αν σκεφτούμε ότι κάθε πληροφορία- μέχρι τώρα- δινόταν μέσα από κανάλια εξουσίας και ήταν φιλτραρισμένη από τα συμφέροντα που υπηρετούσε, συν την ανθρώπινη οπτική που την εξέφραζε, τι μένει για την αντικειμενικότητα? Τίποτα.
Στο προηγούμενο πόστ πήρα μια απάντηση από ανώνυμο, ότι οι γενοκτονίες των Ποντίων και Αρμενίων, ήταν απλές εκκαθαρίσεις......
Στην φράση- απλές εκκαθαρίσεις- όταν αφορά τις 300.000 -700.000 νομίζω Ποντίων, που βασανίστηκαν, διώχθηκαν, αναγκάστηκαν να περπατούν μέσα στα χιόνια και να πεθαίνουν στον δρόμο, και τόσα άλλα βάσανα ανείπωτα, και να έρχεται κάποιος και να λέει-απλή εκκαθάριση! Ελπίζω να μη το διαβάζει κάποιος Πόντιος η Αρμένιος και πάθει εγκεφαλικό ο άνθρωπος!!
Θέλω να πω, πως ο καθένας έχει τις απόψεις του και μπορεί να δικαιολογήσει ακόμα και τα αδικαιολόγητα, όπως τις δολοφονίες των ακτιβιστών, αλλά το να υπάρχουν πολλές φωνές, μπορεί να μη λύσει το πρόβλημα, μπορεί όμως να μας βοηθήσει να μη χάσουμε τα λογικά μας από τις παραλογίες των καιρών.

Ο Ομπάμα λυπήθηκε πολύ...και ο ΟΗΕ το ίδιο. Δεν λυπήθηκαν όμως αρκετά όπως στην Σερβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιρακ.....Τι άλλο δηλαδή να δούμε για να πειστούμε ότι ήξεραν το τι θα γινόταν!! Θα το έκανε το Ισραήλ από μόνο του χωρίς να έχει πάρει άδεια από την αρχή του? Το τρομερό είναι ότι ΔΕΝ υπάρχει καμιά αρχή σε λειτουργία, κανένας νόμος, κανένας φραγμός. Ποιοι είναι λοιπόν οι τρομοκράτες και οι παράνομοι αγαπητοί ανώνυμοι?
-εννοώ που σκέφτεστε το ίδιο με τον ανώνυμο-.
Και αν το πάμε ακόμα πάρα πέρα, την στιγμή που βλέπω ότι οι Νόμοι ανάμεσα στα κράτη καταργούνται, ότι οι Συνθήκες έχουν γίνει κουρελόχαρτα, ότι οι λειτουργοί του ίδιου μου του κράτους με έχουν καταληστέψει, γιατί να μην σηκώσω και γω μια πειρατική σημαία και όποιον πάρει ο διάλος?
Βέβαια δεν θα το κάνω...Εκτός όλων των άλλων είμαι και πολύ φοβιτσιάρα, μιλάμε για πολύ και όποιο χαρτί μου φέρουν θα το υπογράψω αμέσως, θα ζητήσω συγγνώμη για όσα έχω πει ,έχω σκεφτεί και έχω γράψει, και θα τους παρακαλέσω γονατιστή να με αφήσουν ήσυχη. Αν ήμουν στην θέση των ακτιβιστών πρώτη πρώτη θα τα είχα υπογράψει όλα!!
Αλλά υπάρχουν και οι άλλοι...Που δεν φοβούνται, που δεν έχουν να χάσουν τίποτα...που οι συνθήκες τους σπρώχνουν, και μετά εμείς τι θα πούμε?
ΛΗΣΤΕΨΕ ΟΣΑ ΘΕΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ?

Σχόλια

Ο χρήστης Artanis είπε…
Μου κάνει εντύπωση πώς μετά αναρωτιόμαστε πώς ανθεί η τρομοκρατία...Όλοι την χρησιμοποιούν, για να ασκήσουν έλεγχο, να πιέσουν, να αποκτήσουν βάσεις, να επιβάλουν...Όλοι την ονομάζουν πληροφόρηση και ενημέρωση, άλλοι πολιτική επέμβαση, στρατιωτική επέμβαση, οικονομικό έλεγχο...
Όλοι λυπούνται, μαζί κι αυτοί που πράττουν τρομοκρατικά...Και χύνουν τα κροκοδείλια δάκρυα της δυσπεψίας, πάνω από τα πτώματα των άτυχων θυμάτων τους...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Βασικά κι εγώ ξενερώνω με δημοσιογραφικά μπλόγκια!

Από την αλλη λεω, ελευθερία λόγου και έκφρασης έχουμε, την επιλογή να διαβάζουμε ότι θέλουμε την έχουμε, δεν βαριέσαι Couλα;

Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα να πω το ονομά μου δημόσια! Σιγα τις βλακείες που γράφω!
Αλλά πιστεύω πως δεν θα πρέπει να πειραχτεί ο χώρος του διαδικτύου για κανέναν λόγο!

Κάτι αλλο τώρα!
Λυπάμαι για όποιον ονομάτισε εκκαθάριση την σφαγή των Αρμενίων και Ποντίων.....σημαίνει πως πρέπει να στρώσει κώλο να διαβάσει ιστορία γιατί μάλλον είναι τελείως ανιστόρητος!

Καλημέρα
Ο χρήστης ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙ είπε…
Artanis,
όπως τα λες ακριβώς!Έχουμε πήξει από μοιρολογήστρες!
Καλημέρα
Ο χρήστης ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙ είπε…
Coula,
τι να πεις κανείς με μερικά μυαλά βρε Κούλα.
Τους κάνουν πλήση εγκεφάλου, δεν εξηγείτε αλλιώς~!
Καλημέρα
Ο χρήστης C B. είπε…
Efoson mou kanoun plisi egefalou loipon... kai eisai kai toso akatadekti wste na min apantiseis stin eksigisi tis thesis mou oson afora sto apli...

Den tha ksana asxolithw me to blog sou... etsi kai alliws katastrofologies kai katastrofologoi den mou aresan Pote !!!

A bien tot.. !! Kai otan sinantithoume.. se Politika.. Koinwniologika kai Istorika.. oti kai na peis.. tha kratisw Akra tou tafou siwpi... san tous Pagosmious arxontes pou theloun na mas Ipodilwsoun!!!!

ti na pw...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!