Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010

Χλιδάφραγκος!

Να μια ωραία καινούργια λέξη, γεννημένη μεσούσης της κρίσης, περιγράφοντας την κατάσταση πολλών Ελλήνων.
Από ότι καταλαβαίνεται λοιπόν χλιδάφραγκος, είναι αυτός που από την μια φαίνεται να ζει μέσα στην χλιδή, δηλαδή, πλούσιο σπίτι, ακριβό αυτοκίνητο, καλή επιχείρηση, αλλά από την άλλη, δεν υπάρχει ούτε σάλιο για να δεις κατά που φυσάει ο αέρας!

Είναι μια πραγματικότητα που αρχίζει και τρομοκρατεί και να απελπίζει όλο και περισσότερο κόσμο .
Η στάση στο εμπόριο και η έλλειψη ρευστού έχει αρχίσει να κάνει ολοφάνερα τα αποτέλεσμα του και κάνει τον ΓΑΠ να μοιάζει σαν τον μεγαλύτερο παραμυθά των ημερών. Μόνο που τα παραμύθια δεν τα λέει σε παιδικές παρέες αλλά στο βήμα του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προτιμώ τους χλιδάφραγκους, παρά τους νεόπλουτους που το παίζουν και καλά...ο,τι φτιαχτηκαν με τον ιδρωτας τους ενω στην ουσια εχουν κατακλέψει το σύμπαν!!!!

Τουλάχιστον ο χλιδάφραγκος έχει γερή φαντασία!

Καλημέρα Σοφάκι μου!

55fm είπε...

Σοφάκι μου,γεμίσαμε δήθεν ,φρου φρου και αρώματα!
Φιλιά!

Marina είπε...

Ωραία η λέξη! Εδώ που τα λέμε, τα ακίνητα+τζιπούρες δεν δίνουν λάδι για το αντεράκι τους..οι πιο πολλοί απ' αυτούς με δανεικά ζούνε..Η νέα metaΔΝΤ πραγματικότητα..

Κούκος είπε...

Kουτάφραγκοι μας κατάντησαν οι κουτόφραγκοι και η παρέα τους...

Roadartist είπε...

Ζει αλλού ο άνθρωπος.. δεν επικοινωνεί με την πραγματικότητα καθόλου..

sofiascomments είπε...

Coula μου,
εδώ πληρώνονται όλα...τουλάχιστον έτσι λένε..
Καλησπέρα

sofiascomments είπε...

50fm
από φρου φρου ,δε λες τίποτα! ΄Ασε που τα αρώματα τα έχουν να καλύπτουν ...πμλιάξ.....
Καληνυχτούδια!

sofiascomments είπε...

Μαρίνα,
είναι και μερικοί που οι καημένοι είναι πραγματικά θύματα..
Καλά είσαι?
Καληνυχτούδια!

sofiascomments είπε...

Κούκος,
κουτάφραγκοι Κούκε μου, και γω μαζί η κουτή που δεν έβαλα λίγα σε ένα κουτί...για ώρα ανάγκης..
Κσληνύχτα Κούκε!

Χουλκ είπε...

Από τον (αρχικό) τίτλο «χλιδαγραφκος» φαντάστηκα ότι εννοούσες έναν γραφικό χλιδάτο. Και πράγματι, λίγο πολύ, πρέπει να είσαι γραφικός τη σημερινή εποχή για να θέλεις να ζεις μέσα στη χλίδα.

Διαβάζοντας όμως το κείμενο κατάλαβα ότι είχε επέμβει ο δαίμων των ιστολογίων και ότι εννούσες αυτούς, που επιμένουν να ζουν χλιδάτα αν και δεν υπάρχουν χρήματα, τους χλιδ-αφραγκους. Όλοι αυτοί, μέχρι σήμερα ζούσαν με δανεικά (κυρίως από τις τράπεζες). Αυτή τη στιγμή, που οι τράπεζες έκλεισαν τις στρόφιγγες, είμαι πολύ περίεργη να δω πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. (Μεταξύ μας, ειδικά γι΄ αυτούς δε θα στεναχωρηθώ κι όλας!)
(Μην απορείς για τη χρονοκαθυστερηση στα σχόλια. ΑΠλά το πρωί, στη δουλειά δεν έχω Ιντερνετ, οπότε όλα τα βλέπω μια μέρα τουλάχιστον αργότερα)

sofiascomments είπε...

Xoulk,
υπάρχουν και οι έμποροι και οι βιοτέχνες που προτιμούν να μην έχουν λεφτά στην τσέπη παρά να απολύσουν τους υπαλλήλους. Οι μεταφορές, οι καθυστερήσεις στις εισαγωγές πρώτων υλών, οι μειώσεις στις παραγγελίες, οι απλήρωτες παραγγελίες...και πολλά άλλα, έχουν φέρει στα όρια απελπησίας πολλούς που ζούσαν πολύ καλά, όχι από κλεψιές αλλά από την δουλειά τους, ακόμα και από την γονεική τους περιουσία.
Δύσκολα για όλους και για αυτούς που έχουν και την ευθύνη άλλων ανθρώπων.
Καλημέρα καλή μου.

Δημοσίευση σχολίου