Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010

Ψηφίζω και παραμιλώ....

Έχω κολλήσει με τις εκλογές και ένας λόγος είναι γιατί δεν μπορώ να χωνέψω με τίποτα αυτά που άκουσα αυτή την περίοδο.
Περίμενα ότι σε αυτή την δύσκολη εποχή θα είχαμε ζοριστεί και το μυαλό θα είχε κουνηθεί να αποτινάξει την μούχλα, που έχουμε αντί για εγκέφαλο ροκφόρ..
Θα μου πεις, άσχημο είναι το ροκφόρ? Ξέρεις πόσο κάνει? Σωστό και αυτό...
Σε μέρες που το μυαλό δεν αξίζει τίποτα, ίσως να μην έχουμε άλλη επιλογή από το να γίνουμε τυράκια...Μας τρώνε που μας τρώνε ....
Λόγοι λοιπόν που ψήφισαν πολλοί στα μέρη μου ήταν.
1. Δεν χωνεύω τον αντίπαλο..
2. Δεν μου αρέσουν οι παρέες του αντίπαλου. ( Και αυτό ισχύει και για τους δυο)
3. Μου έταξε..
4. Με βοήθησε χρηματικά όταν είχα ανάγκη.
5. Μου έδωσε δουλειά
8, Δεν μου έδωσε δουλειά
9. Θα μου δώσει δουλειά..
10. Είναι συγγενείς...( Εδώ το επιχείρημα είναι άκυρο, γιατί με τόσους που χρειαζόντουσαν μόνο οι κατάκοιτοι δεν συμμετείχαν....)
11. Είναι στο κόμμα
12. Ήταν στο κόμμα, πήρε χρίσμα, δεν πήρε χρίσμα, έφυγε από το κόμμα, χάλασε το κόμμα!
13, Τον έχω υποχρέωση (εκτός από τα πάρα πάνω)..

Αυτοί που απομένουν να με λογικά κριτήρια για να δικαιολογήσουν και οι εκλογές το νόημα τους είναι ελάχιστοι...

Και λέω εγώ τώρα με το φτωχό μου το μυαλό...Τι τις θέλουμε τις εκλογές? Για να κοροιδεύουμε τον κόσμο ότι έχει γνώμη? Ότι ξέρει τι κάνει? Αφού περίτρανα απεδείχθη ότι στην ουσία δεν έχουμε κάνει ούτε βήμα από την ραγιάδικη αντίληψη περί εξουσίας..

Επομένως, όταν για τα καλά απλωθούν στην περιοχή μας οι Εταιρίες με τις ανεμογεννήτριες και εξαρτώνται όλοι από κει, το λογικό συμπέρασμα είναι ότι κουμάντο θα κάνουν αυτοί που τους εξυπηρετούν τα συμφέροντα αφού οι Εταιρίες θα έχουν χρήμα για δουλειές, γιατρούς, ταξίματα, κλπ....φιλελεύθερα προγράμματα κοινωνικής δικτύωσης..

Για σου Φριδερίκη με τα συσσίτια και τις φιλανθρωπίες!! Τόσα χρόνια σε κατηγορούσαν άδικα...

Μιας και τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο, τόσο πιο εξαρτώμενοι θα είναι οι πολίτες από τους υπερεργοδότες, δηλαδή, τις Εταιρίες...

Έχω διαβάσει κάτι ιστορίες που έχουν γίνει στην Αφρική, στην Ινδία, και στην Ασία. Να δείτε εκεί πόσο φιλάνθρωπα φέρθηκαν και στους ιθαγενείς και στο περιβάλλον...
Στους δικούς μας ιθαγενείς, άραγε θα χαριστούν?
Και καλά, αυτοί δεν ήξεραν....ήταν...απολίτιστοι....
Εμείς που καμαρώνουμε για το αρχαίο πνεύμα μας...(τρομάρα μας), αποδεικνύουμε καθημερινά ότι δεν είμαστε απόγονοι εκείνων, αλλά των ραγιάδων Ρωμιών...

Η περιοχή μου θα γεμίσει αιολικά πάρκα, και σε αυτές τις εκλογές, το κέρδος που θα αποκομίσουν μερικοί από αυτά, έπαιξε πάρα πολύ....
Εμείς τι θα πάρουμε? Από τις τέσσερις προπέλες που γυρνάνε ...τις τρεις.......

9 σχόλια:

IonnKorr είπε...

χα..χα.. από τέσσερις προπέλες τις τρείς!!!!

Theodosia είπε...

Ψηφίζω και παραμιλώ μ`αυτή την συμφορά μου.
Πάντως για μένα φύλαξε την τρίτη προπέλα σε παρακαλώ.

sofiascomments είπε...

IonnKorr
ετοιμάζεται μεγάλο φαγοπότι!! Θα μας κάνουν το μυαλό τόστ απο την τάση!
Καλημέρα!

sofiascomments είπε...

Theodosia
τελικά ξαναβρίσκεις το χιούμορ σου όταν απελπίζεσαι ΄τι κάτι μπορεί να αλλάξει...
Καλημέρα!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Σοφία,
με ιδιαίτερη χαρά διάβασα το καυστικό σου σχόλιο σχετικό με μία ανακοίνωση που είχα αναβάσει στο διαδίκτυο. Πρέπει λοιπόν να ξέρεις ότι οι ανάγκες στο νέο Δήμο έχουν αλλάξει άρδην. Ο εκάστοτε Δήμαρχος χρειάζεται από πίσω του μία ισχυρή ομάδα τεχνοκρατών για να τον βοήθησει σε τέτοια ζητήματα. Αλλίμονο εάν ασχολείτο σε καθημερινή βάση με γραφειοκρατικά ζητήματα. Χρυσός κανόνας στη σύγχρονη διακυβέρνηση είναι οι τεχνοκράτες να ενημερώνουν και να προτείνουν και οι πολιτικοί να αποφασίζουν. Δυστυχώς, για εσάς είχατε την ατυχία να έχετε απέναντι σας όχι μόνο μία συμπαγή ομάδα με έναν έμπειρο αυτοδιοικητικό, αλλά και μία ομάδα πολιτικού σχεδιασμού πολύ ικανή. Φαίνεται ότι ο συνδυασμός σας προτίμησε για τη θέση αυτή να χρησιμοποιήσει άτομα όπως ο πρωην Δήμαρχος Καρύστου ή ο έκπτωτος Πρόεδρος Καφηρέως. Πολύ λυπάμαι που δεν πήρατε το μάθημα προεκλογικά. Εύχομαι να το λάβετε μετεκλογικά, γιατί θέλουμε να είστε προστιθέμενη αξία, όχι παράδειγμα προς αποφυγήν.
Σε κάθε περίπτωση καληνύχτα!!!!!

Ανώνυμος είπε...

"....Αλλίμονο εάν ασχολείτο σε καθημερινή βάση με γραφειοκρατικά ζητήματα. Χρυσός κανόνας στη σύγχρονη διακυβέρνηση είναι οι τεχνοκράτες να ενημερώνουν και να προτείνουν και οι πολιτικοί να αποφασίζουν..."

Τι κρίμα ¨ΑΝΩΝΥΜΕ" φίλε,που θεωρείς ότι το θέμα των ανεμογεννητριών αποτελεί ένα ακόμα θέμα γραφειοκρατίας, με το οποίο ο νέος Δήμαρχος δεν "χρειάζεται" να ασχολείται, άλλα αντί για αυτόν, να ασχολούνται οι "τέχνοκράτες"-τεχνοκραχτές - εκμεταλευτές. Από που προκύπτει το συμπέρασμα ότι η "γνώμη" των τεχνοκρατών βοήθησε αυτή την χώρα.
Κρίμα και στους Καρυστινούς, Μαραμαριώτες και λοιπούς κατοίκους του νέου Δήμου που ψήφισαν με όλα τα παραπάνω κριτήρια.Με τα ίδια κριτήρια ψήφισάν και την δικής σας όμάδα, του, κατα τα λεγόμενά σας, άψογου πολιτικού σχεδιάσμου.
Λυπάμαι ,που, καταφεύγετε σε τέτοιους είδους πρακτικές με το να υπονοείτε ότι την εκλογική νίκη του "αντιπάλου" σας, την στέρησαν ένας πρώην Δημαρχος και ένας έκτωτος Πρόεδρος.Συμφωνώ ως προς την υποβόσκουσα μομφή στα δύο αυτά προσωπά , άλλα δεν μου αρέσει να αποξιώνεται τους υπόλοιπους υποψηφίους του ίδιου συνδιασμού, γιατί τότε γίνεστε κι εσείς ένας από αυτούς που ψηφισαν με όλα τα παραπάνω κριτήρια.
Από τα παραπάνω, όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει κάποιο "μαθημα" που χρειάζεται κάποιοι να πάρουν,εφόσον οι κάτοικοι(και όχι πολίτες), πότε δεν κατάλαβαν για ποιόν πραγματίκα λόγο ψηφίζουν αφού κάνεις δεν φρόντισε να τους ενημερώση κατατοπιστικά.
Σε κάθε περίπτωση ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!!!(Δυστυχώς όχι μόνο σε εσάς ,άλλα και σε όλους εμάς, για αυτά που έρχονται.

ΜΙΑ (ΝΕΑ) ΑΝΕΡΓΗ ΜΗΤΕΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Η λέξη "τεχνοκράτης" έχει πια σήμερα αρνητική έννοια... Καλύτερα να αποφεύγεται...

sofiascomments είπε...

Νέα Μητέρα
σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο.
Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι πραγματική η κάθε νίκη όταν βασίζεται στις αδυναμίες του αντιπάλου, αλλά αν είναι στηριγμένη στα βαθιά θεμέλια της δικής μας δύναμης.
Για αυτό τον λόγο και στο παραπάνω κείμενο αναφέρω τις αδυναμίες του δικού μας συνδυασμού και όχι τα δυνατά σημεία του αντιπάλου.
Να έχεις μια καλή μέρα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν έγινα αντιληπτή, αλλά το σχόλιό μου απευθυνόταν στον «Ανώνυμο» που σχολίασε το κείμενό σου.
Όσον αφορά το περιεχόμενο του κειμένου σου ,δεν αναφέρεσαι σε αδυναμίες του πολίτικου σχεδιασμού του Λευτέρη αλλά στην αδυναμία του κόσμου (των κατοίκων) να αντιληφτεί και να διακρίνει τους πραγματικά ικανούς.
Γνώμη μου είναι, ότι ο Λευτέρης ως «πρωτάρης» άκουγε και ανθρώπους που δεν τον συμβούλευαν πάντα υπέρ του συμφέροντός του.
Αλλά θεωρώ ως μεγάλη υποκρισία , από τον κόσμο αλλά και από τους πολιτικούς αντιπάλους, την άποψη ότι αυτοί (για τους οποίους αναφέρεται ο «Ανώνυμος» ) ευθύνονται για την μη κατάκτηση της νίκης από τον Λευτέρη. Στον συνδυασμό του υπήρχαν και άνθρωποι νέοι σε ηλικία που θα έπρεπε να τους ψηφίσουμε…. αλλά δεν το κάναμε!!!.
Έχω κατάληξη, σε κάτι που πολλοί θα το θεωρήσουν παρωχημένο ,ότι τον Λευτέρη δεν τον ψήφισαν γιατί απλά…. ζηλεύουν … αυτό έχω καταλάβει τόσα χρόνια που ερχόμουν διακοπές στην Κάρυστο και πολύ περισσότερο τώρα που μένω μόνιμα…. ότι ο κόσμος ( ο συγκεκριμένος κόσμος, των κατοίκων της Καρύστου) είναι κακός ,και όταν ένας συντοπίτης τους έχει δημιουργήσει μια καριέρα χωρίς την βοήθειά κανενός παρά μόνο της δικής του θέλησης , τότε για κάποιον ανεξήγητο λόγο ο κόσμος δεν θέλει να τον στηρίξει..και σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι ο κόσμος ψήφισε κομματικά ,γιατί έχω ακούσει αρκετούς να λένε προεκλογικά ότι ο Λευτέρης είναι πολύ κάλο παιδί, αλλά θα ψηφίσουμε Μανώλη…!!!! . Και όσοι ψήφισαν κομματικά απλά δεν ξέρουν καν να σκέφτονται και προφανώς ζούμε σε άλλο κόσμο… στον δικό μας κόσμο όμως, τι θέλουν και ανακατεύονται ,ψηφίζουν, σχολιαζουν?.
Όσο για τον «Ανώνυμο»… ιδού η… Κάρυστος, ιδού και το πήδημα!!!.


ΜΙΑ (ΝΕΑ)ΑΝΕΡΓΗ ΜΗΤΕΡΑ

Δημοσίευση σχολίου