Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010

Καλό μήνα..ιδέες και όνειρα.

Ήρθε και ο Δεκέμβρης....άρχισαν και οι χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις να μας ξεσηκώνουν για αγορές που δεν μπορούμε να κάνουμε.
Κοντεύουμε να πάθουμε παράκρουση. Από την μια οι αναλύσεις της απελπισίας και από την άλλη ο φωτεινός κόσμος της αμπαλαρισμένης νωθρότητας.
Έχουμε γράψει τόσα πολλά και γράφονται άλλα τόσα, που πραγματικά δεν έχω καμιά όρεξη να γράψω οτιδήποτε για γιορτές και πανηγύρια.

Αντί για αυτό, σκέφτομαι το τι θα μπορούσε να κάνει κάθε μικρή κοινωνία να βοηθήσει με αξιοπρεπείς τρόπους τα μέλη της που πάσχουν από την κρίση.
Είδα στην τηλ. και το βρήκα πολύ καλό το εξείς. Δίνει η εκκλησία η ο Δήμος μια αίθουσα, και εκεί πάνε τα ρούχα που θα ήθελαν να τα δώσουν έτσι και αλλιώς αυτοί που δεν τα χρειάζονται πια και πάνε και τα διαλέγουν όπως σε ένα μαγαζί, όποιος τα χρειάζεται.
Και σκέφτομαι ότι θα μπορούσε να εμπλουτιστεί με παπούτσια, με κουρτίνες, και με άλλα είδη ρουχισμού και σπιτιού ακόμα.
Φυσικά πρέπει να υπάρχουν εθελοντές να διαχειριστούν αυτό το θέμα.
Επομένως ένα δίκτυο εθελοντών πρέπει να δημιουργηθεί αλλά το βλέπω δύσκολο εδώ πέρα..
Το γιατί....είναι μια πονεμένη ιστορία και δεν είναι της παρούσης, που λένε...

Έχω επεξεργαστεί και τρόπους να μειώσω και τα χρόνια που χρειάζονται για να φτάσει κάποιο παιδί στο lower, (που σημαίνει πολλά χρήματα) αλλά επειδή αυτό εξαρτάται από πολλά πράγματα, καθότι το κάθε παιδί είναι ξεχωριστό και ΑΛΛΟ, δεν μπορώ να το κάνω συλλογικά σε όλους, Όμως, ήδη έχω εφαρμόσει αυτό το σύστημα σε πολλά παιδιά και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι, απλά δεν το μαθαίνει κανείς άλλος...Το να φτάσει ένα παιδί στο proficiency στην 3 Γυμνασίου είναι ένα πρόγραμμα και ένας στόχος που μπαίνει με το καλημέρα...και φυσικά δεν είναι για όλους...
Άλλοι δεν θέλουν, και άλλοι δεν μπορούν. Όμως υπάρχουν και πολλά παιδιά που τους ταιριάζει και ονειρεύομαι ότι κάποτε θα είναι σπουδαίοι και τρανοί και θα με θυμούντε με αγάπη... Τι να κάνουμε? Έχω και γω τα όνειρα μου για το μέλλον...

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κι εμένα μου τη δίνουν τα Χριστούγεννα. Κάτσε και περίμενε να δεις πόσοι θα θυμηθούν τώρα τη κρίση, και θα αρχισουν να μιλούν για τα παιδιά του τρίτου κόσμου και θα μας πρήξουν με το τι πρεπει να κανουμε απλά επειδή είναι Χριστούγεννα.
Λες και ο κόσμος δεν έχει πόνο και ανάγκη τις αλλες εποχές.
Τεσπα, αυτό με το lower πολύ σώστό και έντιμο.

Η προσφορά ρουχισμού καλής κατάστασης είναι οργανωμένη κινηση στο τόπο μου σχεδόν δυο χρονια τώρα. Και παει πολύ καλά.

Καλημερα

sofiascomments είπε...

Coula,
Σωστό Κούλα μου, αλλά ποιός το εκτιμά? Τεςπα..
Εμείς εδώ δεν ήμαστε και πολύ civilised,we are a kind of bourzovlahoi...unfortunately..
Have a nice day!

Ανώνυμος είπε...

Οι γιορτές αυτές αποτελούν ένα από τα ελληνικά παράδοξα. Από την μία υπάρχει ο πραγματικά πονεμένος κόσμος, ο οποίος έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και από την άλλη η ψεύτικη χλιδή των ακριβών δώρων, των σαλέ, των χριστουγεννιάτικων ρεβεγιόν..Το χειρότερο είναι ότι αυτή η ψεύτικη χλιδή μας οδήγησε εν μέρει σε αυτά τα ολέθρια αποτελέσματα που ζούμε σήμερα.
Ας κοιτάξουμε αυτές τις γιορτές από την μία ο καθένας τον εαυτό του μήπως καταλάβει τι έφταιξε και φτάσαμε εδώ και από την άλλη τους συνανθρώπους μας για να δούμε αν σε κάτι μπορούμε να τους βοηθήσουμε.

sofiascomments είπε...

Ανώνυμε,
έτσι είναι..
Καλημέρα!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΟΝ ΤΡΌΠΟ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ LOWER ΣΤΟ PROFICIENCY ΜΈΣΑ ΣΕ ΛΊΓΟ ΧΡΟΝΙΚΌ ΔΙΆΣΤΗΜΑ? ΓΙΑΤΊ ΕΜΈΝΑ ΜΟΥ ΖΗΤΆΝΕ ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ 2 ΧΡΌΝΙΑ

sofiascomments είπε...

Ανώνυμε,
εξαρτάτε από πολλά πράγματα.
1. Το επίεπδο που βρίσκεσαι ήδη.
2. Το πόσο χρόνο μπορείς να διαθέσεις.Όσο πιο πολύ τόσο χρόνο μπορείς να κερδίσεις.
3. Εξαρτάται από την ηλικία. Δηλαδή, πόσο συνειδητά μπορείς να προσπαθήσεις με μέθοδο και τάξη.
4.Εξαρτάται από τον/την δάσκαλο όσο αφορά την επιλογή βιβλίων και προγράμματος.

Όπως είπα και στο ποστ, δεν είναι όλοι ίδιοι.
Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν περισσότερη κλίση σε μια ξένη γλώσσα από άλλους. Η ακόμα, άλλοι μεγαλύτερη ικανότητα απομνημόνευσης από άλλους.

Τα δυο χρόνια -περίπου -είναι ένας μέσος όρος, χωρίς να σημαίνει ότι δεν μπορείς και γρηγορότερα, η καινα χρειαστείς πολύ περισσότερο.
It's up to you, and start reading books and magazines in English. You can also watch CNN or BBC. This could be a good start.
Καληνύχτα

Δημοσίευση σχολίου