Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

Κλειστά επαγγέλματα κλειστό αύριο.

Θέλουν να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα και ένα από αυτά είναι των αρχιτεκτόνων.
Δεν ήξερα ότι είναι κλειστό ,αλλά μιας και το παιδί μου θέλει να γίνει και πάει 3 Λυκείου, έχω αναρωτηθεί πολλές φορές, πως είναι δυνατόν να πάει κάποιο παιδί σε πανελλήνιες μόνο από το σχολείο.
Αδύνατον..Εντελώς αδύνατον. Και Αινστάιν να είναι, δεν διδάσκονται γραμμικό και ελεύθερο στην τρίτη, αλλά ελεύθερο και μηχανικό.
Επομένως, θέλει δεν θέλει, μπορεί δεν μπορεί, πρέπει να κάνει ιδιαίτερα, η εκτός σχολείου το σχέδιο που χρειάζεται. Ακόμα, η πρακτική είναι τρίωρη συνεχής, που φυσικά δεν γίνεται στο σχολείο σε κανένα είδους σχέδιο.
Αυτό από μόνο του, δεν επιτρέπει σε πολλά παιδιά, όσο και να θέλουν, ούτε καν να σκεφτούν αυτό το επάγγελμα.
Λοιπόν, δεν είναι ένας τρόπος αυτός να το κρατήσουν κλειστό?
Δεύτερον, στην 3 Λυκείου, αν θέλει κάποιος να περάσει στις μεγάλες σχολές δεν έχει επιλογή εκτός από τα εξωσχολικά μαθήματα. Δεν έχει σχέση αν τα καταλαβαίνει η όχι...η Ύλη που καλείται να καλύψει λογικά θα χρειαζόταν 2 χρόνια και είναι ασύνδετη με την 2. Δεν ξεκινάνε δηλαδή κάτι στην Πρώτη και να το αναπτύξουν μέχρι την Τρίτη, αλλά κάνουν άσχετα κεφάλαια μεταξύ τους.
Για να περάσει λοιπόν κάποιος εκτός από το να διαβάζει και να του κόβει που λέμε, πρέπει να πληρώσει πολλά ...
Αυτό δεν αποκλείει τόσα παιδιά από τα όνειρα τους και τις φιλοδοξίες τους?

Τώρα με το νέο νόμο, θα έχει ρόλο ο βαθμός ...Ποιος όμως θα ελέγχει αν βαθμολογούν σωστά και δίκαια οι καθηγητές?
Έχουμε εδώ πολλούς που βαθμολογούν άλλα ντ άλλων. Ιδανικά, θα ήταν πολύ σωστό το μέτρο και φυσικά είναι πολύ καλύτερα να πηγαίνουν στις Σχολές και κει να δοκιμάζονται, αλλά μιας και είμαστε στο Ελλαδιστάν, φοβάμαι ότι θα καταφύγουμε πάλι στα ρουσφέτια και στην δουλοπρέπεια των γονιών, που ακόμα υπάρχει έτσι και αλλιώς.

Τώρα με την χώρα υπό κατοχή, και με όλα τα παρελκόμενα της Κατοχής, φτώχεια κλπ, η απελπισία των γονιών θα μεγαλώνει, πολλά παιδιά θα εγκαταλείπουν το σχολείο πολύ πιο νωρίς για να βγουν στο μεροκάματο, όπου θα μπορούσαν να βρουν, και στο Σχολείο εκτός από την υποτιθέμενη μόρφωση, θα καλλιεργείται περισσότερο ένα κλίμα μεγάλης πίεσης...να το πω ευγενικά..
Δεν μιλάω για όλους βέβαια, προς Θεού, ούτε λέω ότι δεν θα προσπαθούν οι περισσότεροι για το καλύτερο, αλλά εδώ, έχουμε πολύ άσχημα κρούσματα, και με πιάνει η ψυχή μου ότι θα εξαρτάται ο μικρός μου από τα συγκεκριμένα άτομα...

Μιλάνε για κλειστά επαγγέλματα, αλλά εδώ κλείνουν και τα όνειρα για κάποιο επάγγελμα.
Να ανοίξουν τα επαγγέλματα, δεν αντιλέγω, αλλά δεν γίνεται σε μια μέρα..Δεν γίνεται σε μια μέρα να ανατραπεί η ζωή τόσων χιλιάδων ανθρώπων. Θέλει τη σκέψη του το πράγμα, θέλει σχέδιο για την απορρόφηση των επιπτώσεων. Δεν είναι φυσικό να υπάρχουν τεράστιες αντιδράσεις? Έσπασε το κεφάλι του Χατζιδάκη και το λέγαν μέρα νύχτα. Για τα κεφάλια που σπάνε κάθε μέρα, δεν υπάρχει ούτε φωτογραφία.
Έτσι είναι όμως. Το αίμα έχει μπαρ κοουντ στην τηλεόραση...

Προσπάθησαν πολύ να μας πείσουν ότι φταίμε, αλλά η έκταση της κατοχής σε όλη την Ευρώπη, που την ονομάζουν κρίση, είναι τόσο εμφανής πια, που και οι πιο καλοπροαίρετοι αρχίζουν να το καταλαβαίνουν.

Έχουν στρέψει ομάδες πληθυσμού την μια ενάντια στην άλλη. Είναι απίστευτο να ακούω και από ανθρώπους που δεν περίμενα να λένε, φταίνε αυτοί, φταίνε οι άλλοι, και δεν βλέπουν ότι το σχέδιο της καταστροφής της χώρας είναι τόσο μεγάλο και καλοσχεδιασμένο που δεν έχει προηγούμενο.
Ξαφνικά θα βρεθούμε με διαμελισμένη χώρα, με εργοτάξια που θα δουλεύουν σαν δούλοι όχι Έλληνες αλλά όλοι οι λαθρομετανάστες, το Κέντρο της Αθήνας πουλημένο σε ξένα κεφάλαια, με το Αιγαίο και την Θράκη στους Τούρκους, και τα σχολεία μας να ετοιμάζουν την νέα γενιά μεταναστών, για να φύγουν οι νέοι και να μείνει η χώρα έρμαιο των Εταιρειών εξόρυξης πετρελαίου και ορυκτών, Αιολικών Πάρκων και τα πράσινα χωράφια μαυρισμένα απο φωτοβολταικά παλιάς τεχνολογίας που θέλουν να ξεφορτωθούν οι πιστωτές μας...

Τα βλέπω μαύρα γιατί μαύρα είναι τα μελλούμενα και για μένα δεν με πειράζει τόσο πολύ, αλλά σκέφτομαι και πονάει η ψυχή μου για τους πιο αδύνατους. Ποιος Καιάδας θα γεμίσει από τα θύματα της Κατοχής?

Έρχονται γιορτές αλλά μόνο τα μικρά παιδάκια χαίρονται πια. Από μια άποψη, ευτυχώς που δουλεύω μαζί τους και με παρασέρνουν λίγο, λέμε και ένα τραγούδι και μου ανοίγει η ψυχή...
Τζίγκλου μπελλς , λοιπόν Καλές γιορτές..Όσο για την Νέα χρονιά? Καλή να είναι η πρώτη χρονιά της Νέας Τάξης....

7 σχόλια:

Theodosia είπε...

Τι μου θύμισες Σοφάκι με την επιλογή του παιδιού σου. Δύο χρόνια έκανα φροντιστήριο στη σχολή Πετρά απέναντι από το Πολυτεχνείο στο αρχιτεκτονικό σχέδιο. Είχε πληρώσει τα μαλλιοκέφαλά της η μανούλα μου. Ελπίζω να εκπληρωθεί το όνειρό του. Όταν ακούω για κλειστά επαγγέλματα μούρχεται να κατεβάσω τα 12 ευαγγέλια με την Αποκάλυψη μαζί.
Τέλος πάντων Καλές γιορτές μάτια μου με υγεία και χαρά για σένα και την οικογένειά σου.

Besixdouze είπε...

Το μόνο που ξέρω είναι οτι τα κλειστά επαγγέλματα εξυπηρετούν συμφέροντα. Αυτό και μόνο. Και τα πληρώνουν οι γονείς που θέλουν να δουν τα παιδιά τους ευτυχισμένα και πετυχημένα...

Καλές γιορτές να έχουμε!

sofiascomments είπε...

Theodosia,
εκεί πάνε πολλά παιδιά από δω. Φεύγουν Σάββατο πρωί και γυρίζουν το βράδυ. εν μπορούσα να φανταστώ αυτήν την κούραση και κάνουμε στο σπίτι.
Ελπίζω να τα καταφέρει.
Ευχαριστώ για τις ευχές και ανταποδίδω..Όπως στο ράδιο..
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

sofiascomments είπε...

Besixdouze
έτσι είναι, αλλά θέλει λίγο ρέγουλα το πράγμα..Λίγο πρόγραμμα.. Εδω όλα γίνονται άρπα κόλλα, όπως πάντα, μόνο που τώρα τα ρίχνουν όλα στο μνημόνιο..
Καλό βράδυ και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Αυτό με τα κλειστά επαγγέλματα είναι μια μεγάλη απάτη, Σοφία, και δεν υποκρύπτουν συμφέροντα όπως λέει κάποιος παραπάνω, τουλάχιστον όχι όλοι όσοι κάνουν ένα "κλειστό" επάγγελμα. Ο σκοπός είναι να στρέψουν την προσοχή του κόσμου (των προβάτων) σε συγκεκριμένές επαγγελματικές τάξεις, υποτίθεται πολυτελούς διαβίωσης, για να βγάζει το άχτι του εκεί ο κόσμος (ότι αυτές οι ομάδες φταίνε για την κρίση) και να τους αφήνει ανενόχλητους να καταστρέφουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας. Δεν έχω αηδιάσει τόσο με την κυβέρνηση και την Τρόϊκα όσο με τους κομπλεξικούς Έλληνες που δεν ανήκουν στις θιγόμενες ομάδες των κλειστών επαγγελμάτων, δεν θίγονται δλδ από το άνοιγμα και ΕΠΙΧΑΙΡΟΥΝ με την δυστυχία που βρήκε τους εκπροσώπους των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων που μόνο κλειστά δεν είναι βέβαια. Ο καθένας μπορεί να τελειώσει αρχιτεκτονική ή νομική κτλ όσο και αν ταλαιπωρηθεί κατά τη διάρκεια των σπουδών του (όπως τα παιδιά που περιγράφεις που πρέπει να πηγάινουν Αθήνα να κάνουν σχέδιο κλπ) και να κάνει ένα από τα "κλειστά" επαγγέλματα. Αλλά όσα δεν φτάνει η αλεπού..
Πάντως καλή επιτυχία στο γιό σου! Τέλος για τα "κλειστά" επαγγέλματα είμαι κάπως αισιόδοξη, δεν νομίζω ότι θα τολμήσουν να τα καταστρέψουν εντελώς, πιστεύω ότι θα κάνουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις για να μην επιβαρύνεται πολύ ο πολίτης λόγω κρίσης, διορθώσεις που άλλωστε αποδέχονται οι επιστημονικοί κλάδοι που θίγονται.
(έγραψα πολλά, συγνώμη!)

Ανώνυμη

sofiascomments είπε...

Ανώνυμη
δεν πειράζει που έγραψες πολλά, κάθε άλλο!
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

Μα ειναι εμφανές! Μας θελουν αγραμματους να βλεπουμε bigbrother,fame story,fame-crap και οτι αλλη βλακεια για να ειμαστε προβατα ετσι ωστε αυτοι να νομοθετουν να κονομανε και να κληρονομουν το επαγγελμα του πολιτικου στα παιδια τους και να τους μαθαινουν τις κομπινες απο μικρα! Δεν υπαρχουν κομματα και ιδεολογιες πλεον το παν ειναι η κονομα..Δεν μας θελουν ουτε δικηγορους ουτε γιατρους,φαρμακοποιους,μηχανικους,αρχιτεκτονες κ.τ.λ...

Προββατα με το ΑΜΚΑ στο αυτι μας θελουν

Τασος Β

Δημοσίευση σχολίου