Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011

Είσαι το ...σκουπίδι μου!

Λέμε, είσαι το αστέρι μου, η , είσαι ο θησαυρός μου, για να δηλώσουμε ότι είναι κάτι ακριβό, η άπιαστο, η μοναδικό...
Με το τέλος της χωματερής, σε μόλις 6 μήνες, με καθυστέρηση δεκαετιών ( για να μη ξεχνιόμαστε), το σκουπίδι θα γίνει κάτι τόσο ακριβό, που πολύ πιθανόν να φτάσουμε να λέμε ...είσαι το σκουπίδι μου..
Οι σκουπιδιάρηδες θα αναβαθμιστούν σε έννοια και τεχνογνωσία και σύντομα προβλέπω να δημιουργείτε σχολή για υπαλλήλους διακομιδής απορριμάτων και διαχείριση αυτών.

Έτσι θα ξεχάσουμε τους ανθρώπους που απλά τρέχουν πίσω από την σκουπιδιάρα, και θα έχουμε τους γνώστες των υλικών, τους φύλακες της υγείας μας, τους προστάτες της τσέπης μας, τους καθαριστές των αποβλήτων..

Φαντάζομαι την εικόνα όπου ο καθαριστής, με την φόρμα του, τα γάντια του, το καπέλο του, κτυπάει την πόρτα του άτακτου νοικοκυριού, και του δίνει κλίση για παραβίαση του κώδικα διαχωρισμού των αντικειμένων.
¨Τι δουλειά είχε το μπουκάλι στην σακούλα κυρά Μαρία? ¨

Η κυρά Μαρία κατεβάζει το κεφάλι από ντροπή, ενώ οι γειτόνισσες με το χέρι στο στόμα, ρίχνοντας επικριτικές ματιές, σχολιάζουν την παραβατική συμπεριφορά της κυρά -Μαρίας.

Αλλού τα οργανικά, αλλού τα ανόργανα, και σε μας αρχίσανε επιτέλους τα όργανα και μιλάμε για τα σκουπίδια.

Όμως αν και είμαστε μεγάλος Δήμος σε μέγεθος, είμαστε μικροί σε παραγωγή σκουπιδιών, και οι Εταιρίες δεν έρχονται. Είμαστε και μακρυά και τα μεταφορικά κοστίζουν.
Έτσι λοιπόν, είτε έρθουν, είτε τα πάμε, είτε τα στέλνουμε με ειδικούς τράκτορες μακρυά, τα σκουπίδια θα επιβαρύνουν τα δημοτικά τέλη, τα δημοτικά τέλη θα επιβαρύνουν τον οικογενειακό προγραμματισμό και αμέσως τα σκουπίδια θα ανέβουν στην εκτίμηση μας και μαζί και ο σκουπιδιάρης.. Και έσονται οι έσχατοι πρώτοι!!

Είναι ώρα λοιπόν, να συσκευάζουμαι λιγότερο, να παίρνουμε πάνινες τσάντες στο σούπερ μάρκετ, να διαχωρίζουμε τα σκουπίδια από το σπίτι και μέρη όπου η παραγωγή σκουπιδιών είναι πιο μεγάλη από την παροχή υπηρεσιών, να μπουν πρόστιμα. (fast food e.t.c)

Είσαι το σκουπίδι μου λοιπόν, και αν σας πει κάποιος ,¨ είσαι σκουπίδι¨ μην το πάρετε άσχημα!

4 σχόλια:

Athens Girl είπε...

Ενδιαφέρουσα πρόβλεψη για το μέλλον
(έξω ήδη σχεδόν γίνεται )
για Ελλάδα , κομμάτι δύσκολο ..
ακόμα πετάμε τα σκουπίδια από τα μπαλκόνια !!!

ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙ είπε...

Athens Girl
καλώς ήλθες στο μπλόγκ.
Αν πληρώνουμε όλα θα αλλάξουν!
Καλή βδομάδα!

Theodosia είπε...

Καλόοοοοοοοοο!!! Λοιπόν κι εγώ από αύριο θα λέω στον καλό μου που ανακατεύεται με τα δημοτικά δρώμενα. « Είσαι το σκουπίδι μου κι η ανακύκλωσή μου».

ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙ είπε...

THEODISIA!
Πές του,,να του βάζεις ιδέες...Σκεφτόμουν ότι μια καλή ιδέα θα ήταν να γίνει μια ας πούμε επιτροπή, που θα γύριζε σε όλα τα σπίτια...με καρτελάκια και ενημερωτικά φυλλάδια που και προφορικά θα εξηγούσαν σε όλες τις νοικοκυρές κλπ τα τι και τα πως των σκουπιδιών...
Λες? Μπααααα!
Καλή βδομάδα!

Δημοσίευση σχολίου