Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λαθρομετανάστες στην Νομική και στο Νεοκλασσικό, στο τσαντίρι εγώ!

Και όπου τσαντίρι, ο κάθε Έλληνας που μένει μέχρι και στο σκοτάδι γιατί δεν βγαίνει να πληρώσει την ΔΕΗ..
Νομίζω ότι, άσχετα αν έχουν γράψει όλοι για αυτό το θέμα, πιστεύω ότι καλό είναι να γράψω τις σκέψεις μου, μιας και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και σημαδιακό, των καιρών και των εξελίξεων. Να είναι εδώ, στο ημερολόγιο, και κάποτε γυρνώντας να θυμάμαι αυτές τις μέρες..

Δεν έχω μεγάλη μόρφωση, δεν έχω πείρα στα πολιτικά, στα φιλοσοφικά, στα κάθε είδους νομικίστικα και νομικά. Σαν μια μαμά όμως που το παιδί της σε λίγους μήνες θα πάει σε κάποια σχολή, και σαν πολίτης που πληρώνει και ψηφίζει, έχω και γω την γνώμη μου, γιατί εν τέλει, αυτά τα πράγματα, καθορίζουν την ζωή μου σαν μέλος αυτής της -από ότι έμεινε- κοινωνίας.

Δεν στέκει σε καμιά λογική λοιπόν, να κινείται κάποιος χωρίς χαρτιά, και να μην τον σέρνουν για έλεγχο στην ασφάλεια. Ήμουν μόνο 19, αργά το βράδυ στην Καλαμάτα, και έπρεπε να δείξω ταυτότητα, να εξηγήσω τι κάνω τέτοια ώρα έξω, και στο παρά τρίχα, γλύτωσα την προσαγωγή.
Δεν στέκει σε καμιά λογική, να γίνεται έλεγχος σε ταξί που μεταφέρει ξένους, και ο ταξιτζής να βρίσκεται με κατεσχεμένο το ταξί, και οι ξένοι στην Νομική, κύριοι! Μπορεί να είναι οι καλύτεροι, μπορεί όμως να είναι και οι χειρότεροι... Που το ξέρεις?
Δεν στέκει σε καμιά λογική, να τους υιοθετούν και να τους εκμεταλλεύονται οι κάθε οργανώσεις που τα κίνητρα και οι πρακτικές τους είναι εμπρηστικές. Αυτοί μπορεί να ήθελαν να δημιουργήσουν αναταραχή και ξεσηκωμό..αλλά δεν τους κάθισε..
Το κράτος που στην Κερατέα ανοίγει τα κεφάλια των παιδιών και με τόσο παράνομες πρακτικές με την βία καταπατά αρχαιολογικούς χώρους, έδειξε τόση ευγένεια και υπομονή,,,σε ποιους ήθελα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να δείξει καλή διαγωγή? Όχι σε μας πάντως..
Δεν στέκει η συνοδεία τους σε κανένα νεοκλασικό, όταν παίρνει και το κρεβάτι του κατάκοιτου για λίγα ευρώ χρέος, όταν αφήνει τα παιδιά χωρίς φροντίδα...

Θα μου πεις,,οι ξένοι, οι τηλεοράσεις, οι πρεσβείες, τα ανθρώπινα δικαιώματα, my ass!
Μόνο αν τα ανθρώπινα δικαιώματα εξυπηρετούν τα δικά τους πολιτικά πιστεύω τα θυμούνται, αλλιώς...δεν υπάρχουν.

Οι καιροί είναι πολύ πολύ επικίνδυνοι...Γύρω μας οι διδακτορίες -εντελώς τυχαία?- αλυσιδωτά πέφτουν-.Τι να τις κάνουν άλλωστε? Τώρα το έμαθαν το κόλπο...ας είναι καλά τα χρηματιστήρια και τα δάνεια...
Τι κύματα προσφύγων όμως μπορεί να πυροδοτήσει όλη αυτή η κατάσταση? Τι μήνυμα στέλνουμε? Μάλλον τό ελάτε κόσμε..
Αισθάνομαι έντονα ότι αυτές οι πολιτικές πρακτικές, καλλιεργούν ένα μίσος για μένα και τους ομοίους μου..Δηλαδή εμάς που πιστεύουμε ότι τα σχολεία δεν πρέπει να χειραγωγούνται από κομματικούς χώρους, και ότι έχουμε φρακάρει από πρόσφυγες και δεν χωράμε άλλους. Πως να το κάνουμε τώρα? Δεν υπάρχουν ούτε δουλειές, ούτε χώρος, ούτε νόημα να βρίσκονται εδώ. Θα μου πεις είσαι σκληρή..Ε, ναι λοιπόν, είμαι σκληρή.. Αν είναι να διαλέξω ποιος θα φάει και ποιος θα κοιμάται ποιο ήσυχος, θα διαλέξω τους Έλληνες. Τελεία. Αν γίνεται να πάνε σπίτι τους, αν δεν γίνεται, αν κινδυνεύουν δηλαδή, ας πάνε σε μια χώρα που ίσως έχουν καλύτερη τύχη, εδώ πάντως, τι τύχη νάχουν? Στο κάτω κάτω, τεράστιες χώρες έχουν, πολύ μεγαλύτερες από την δική μας, γιατί να μην πάνε εκεί να βρούν την γωνιά τους?
Εμείς που να πάμε? Έχουμε τρελαθεί τελείως!! Δεν χωράμε άλλους , έλεος πια!!

Πολύ μεγάλη ζημιά κάνουν στην αριστερά αυτά τα πράγματα...Πολύ μεγάλη...
Όλα μου φαίνονται στημένα,,Όλα, μα όλα....Και αυτοί που ξεσήκωσαν τους ανθρώπους, και το πως τους μετέφεραν και το που τους πήγαν και μετά πάλι που τους οδήγησαν, και πως λύθηκε το ζήτημα....Όλα , μοιάζουν με ένα καλοστημένο σκηνικό και αυτοί κομπάρσοι.
Ακόμα και οι πρωταγωνιστές μου μοιάζουν με ρολίστες, οι πρωταγωνιστές ποιοι είναι?
Ποιοι οι συγγραφείς? Ποιοί οι σκηνοθέτες?
Εμείς, κλασικά το κοινό...Μόνο που δεν ξέρω αν τελείωσε να χειροκροτήσω η να περιμένω και λίγο ακόμα ....

Όσο αφορά τα λεγόμενα- παιδιά- .... 20 ολόκληρα χρόνια είμαι με τα παιδιά, και ξέρω πάρα πολύ καλά, το πως σκέφτονται, το αν σκέφτονται, το πως τα βάζουν άλλοι να τους κάνουν την λάντζα,,,,κυρίως την πολιτική... Λόγια, λόγια , λόγια,....μικρές μαριονέτες σε ένα θέατρο σκιών....

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δύσκολες εποχές...ειδικά για τα παιδιά. Όλου του κόσμου, όχι μόνο τα ελληνόπουλα. Αυτά θα σήκώσουν όλο το βάρος στα προσεχή χρόνια και θα στερηθούν βασικά πράγματα. Λύση δε νομίζω πως υπάρχει, είναι γενικό το πρόβλημα. Οπου κι αν ζει κανείς...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το κτίριο της Νομικής, που κατέλαβαν οι αλλοδαποί (αν έχω καταλάβει καλά για ποιο κτίριο της Νομικής σχολής πρόκειται), ήταν ανέκαθεν ένα εγκαταλειμμένο κτίριο το οποίο αιωνίως το επισκεύαζαν και πάντα ήταν χάλια γιατί το κατέστρεφαν οι φοιτητές, τώρα το είχαν βάψει και ήταν καθαρό και έτοιμο να υποδεχτεί τους φοιτητές και οι αλλοδαποί ήρθαν και μας το λέρωσαν...Το λεω ειρωνικά γιατί τους φοιτητές δεν τους ενοχλεί καθόλου η συμβολική αυτή κατάληψη στα μαθήματά τους και θα έπρεπε αν ήταν πραγματικοί φοιτητές νομικής επιστήμης να έβλεπαν το συμβολικο νόημα της κίνησης αυτής, την οποία κίνηση δεν επικροτώ ΑΛΛΑ η Νομική είναι μία επιστήμη που κατεξοχήν ασχολείται με τη δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, και το κτίριο της Νομικής συμβολίζει τουλάχιστον για μένα και θα έπρεπε και για τους άλλους να συμβολίζει αυτές τις ιδέες. Όταν ένας νέος πρωτομπεί στη Νομική για να φοιτήσει η πρώτη θλιβερή ανακάλυψη που κάνει (τουλάχιστον αυτήν έκανα εγώ) είναι ότι όλοι αυτοί οι νόμοι και κυρίως το Σύνταγμα ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ή τηρούνται χαλαρά, θα έπρεπε λοιπόν ο χώρος της Νομικής να είναι ένας χώρος προστασίας κάθε μορφής δικαιοσύνης και αυτό θα ήταν το πιο ωφέλιμο μάθημα για τους φοιτητές της Νομικής και όχι χώρος όπου πάω να μάθω κάποιες γνώσεις για να τις χρησιμοποιήσω μετά για να βγάλω λεφτά και μόνο(και πολλά για κάποιους δικηγόρους). Εμένα λοιπόν μου άρεσε η συμβολική αυτή κίνηση που έγινε στη Νομική παρόλο που δεν είμαι ούτε αριστερή αλλά ούτε και τίποτα άλλο. Είμαι σίγουρη πως φοιτητές οδήγησαν τους αλλοδαπούς εκεί, φοιτητές αριστερών οργανώσεων προφανέστατα, αλλά είχε ένα συμβολισμό η κίνηση αυτή που εμένα με άγγιξε παρόλο που δεν είμαι από αυτούς που θέλουν τους αλλοδαπούς στην Ελλάδα. Απλώς είτε τους θέλουμε είτε όχι, είτε μας αρέσουν είτε όχι, πρέπει κάτι να γίνουν γιατί είναι άνθρωποι. Και όταν μιλάμε για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατεξοχήν εννοούμε αυτές τις περιπτώσεις των αλλοδαπών που πραγματικά υφίστανται βίαιη καταπάτηση. Εντάξει και τα δικά μας δικαιώματα θίγονται αλλά όχι σε αυτό το βαθμό, ας είμαστε αντικειμενικοί.
Σέβομαι την άποψή σου, την ενστερνίζονται πολλοί ίσως η πλειονότητα αλλά χωρίς καμία επιθετικότητα ήθελα να γράψω κι εγώ την άποψή μου και σε ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία σε αυτό εδώ το μπλογκ.

Ανώνυμη
Ο χρήστης ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙ είπε…
Ανώνυμη,
για αυτό είναι τα σχόλια, και αυτή είναι ένα απο τα καλά των μπλογκ..Η επικοινωνία και η έκθεση απόψεων.Δεν διαφονώ σε αυτά που λες..Όμως είμαι αρκετά μεγάλη για να ξέρω ότι στην πολιτική σχεδόν ποτέ δεν είναι αυτό που φαίνεται.Δεν εχει σχεση με τους ανθρώπους αυτούς..
Πάντα καλοδεχούμενη να γράφεις, να έχεις μια καλή Κυριακή!
Ο χρήστης ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙ είπε…
Alla logia
τι κρίμα που μάλλον δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο...
Καλή Κυριακή!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!