Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Blogs - τάξεις- και παιδιά...

Χτες το απόγευμα σε ένα κείμενο μιας τάξης, είχε ένα δείγμα από σχόλια σε blogs.
Ρώτησα τα παιδιά αν ήξεραν τι είναι αυτό και όταν μου είπαν όχι, τους άνοιξα το δικό μου να δουν τι είναι και πως επικοινωνείς μέσα από τα σχόλια, το τι θα μπορούσε να προσφέρει σε κάποιον και φυσικά ότι είναι και αυτό μια έκφραση για κάποιους που γράφουν, όπως είναι για άλλους η ζωγραφική η το τραγούδι, η κάποια άλλη ασχολία....

Ξέρετε, όταν μιλάμε στα παιδιά είναι πολύ σημαντικό να τα κοιτάμε στα μάτια..
Από κει βλέπεις αν τους ενδιαφέρει η όχι, αν πρέπει να συνεχίσεις να μιλάς, η να το μαζέψεις γρήγορα και πεις κάτι άλλο.
Μου έκανε εντύπωση το ότι αν και στην αρχή έδειξαν κάποιο ενδιαφέρον, μόλις τους εξήγησα, η μάλλον μόλις κατάλαβαν ότι έπρεπε να σκεφτούν και να γράψουν, στα μάτια τους είδα την ίδια έκφραση με αυτήν που έχουν συνήθως όταν κάνουμε γραμματική..

Έχουν συνηθίσει να αντιμετωπίζουν την τεχνολογία σαν παιχνίδι, αλλά όταν στο παιχνίδι πρέπει να μπει και κάποια προσπάθεια τότε η εντύπωση αλλάζει..

Η τεχνολογία, και γενικά τα μέσα δεν παίζουν κανέναν ρόλο τελικά. Η ουσία παραμένει πάντα η ίδια. Είτε με κοντυλοφόρο, είτε με μολύβι, είτε με γραφομηχανή είτε πληκτρολόγιο, για κάποιον που θέλει να γράψει, θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να το κάνει..
Αλλιώς...απλά θα το αγνοήσει.
Εμένα με κάνει πολύ χαρούμενη η εμφάνιση ενός γραπτού που έχω την ευκαιρία να βάλω και φωτογραφίες και να μοιάζει με σελίδα βιβλίου η περιοδικού, δεν σημαίνει όμως ότι αυτό το συναίσθημα μπορώ να το μοιραστώ με άλλους -μικρούς η μεγάλους- που δεν τους συγκινεί κάτι τέτοιο.

Στις τάξεις έχουν γίνει πολλές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Μπήκαν τηλ. βίντεο, υπολογιστές, διαδραστικοί, σε λίγο ίσως και τα e-books. Μετά την πρώτη βδομάδα, το κάθε ενδιαφέρον έχει εξανεμιστεί, και ο αγώνας παραμένει ο ίδιος, αν θα βάλουμε το s στο τρίτο πρόσωπο του simple present.

Ο/Η δάσκαλος παραμένει το νούμερο ένα στο να παρακινήσει τους μαθητές να αλλάξουν την έκφραση στο βλέμμα, αλλά πολλές φορές, απλά είναι σαν να κτυπάς μια πόρτα κλειστή, μια πόρτα για σένα χαμένη.
Είναι τόσο κρίμα, αλλά στο κάτω κάτω, δεν είμαστε παρά επαγγελματίες και αν πρέπει να κάνουμε το κασετόφωνο, θα το κάνουμε και αυτό.

Παρόλα αυτά είμαι σίγουρη ότι περνώντας ο καιρός και εκείνα μεγαλώνοντας, σίγουρα θα μπαίνουν στα blogs τουλάχιστον στα δημοσιογραφικά, και θα θυμούντε ότι για πρώτη φορά έμαθαν για την ύπαρξη τους στην τάξη των αγγλικών, διαβάζοντας στο blog της κυρίας τις ομοιότητες του Πάγκαλου με της Πάττυ!

Σχόλια

Ο χρήστης Mr Arvulas είπε…
Σε προσκαλουμε να συμμετεχεις στο μπλογκ μας!!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!