Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Που πάμε?

Υπάρχει κάτι που λέμε εδώ όταν μας ρωτάνε κάτι που δεν έχει και πολύ λογική απάντηση..
Που πας ?
Για βρούβες.
Όπου βρούβες, χόρτα, και μάλιστα κάνουν και πολύ καλή πίτα.

Που πάμε λοιπόν? Ως Έλληνες? Ως άνθρωποι? Ως μονάδες?

Δεν ξέρω εσείς που θα πάτε, αλλά εγώ μάλλον θα πάω για βρούβες.. Τα γεγονότα με έχουν ξεπεράσει κατά πολύ και προ πολλού. Είναι τρομερά δύσκολο να ακολουθήσω τη ροή, να κατανοήσω τις αιτίες και να προβλέψω τις εξελίξεις.
Οι αλυσιδωτές εξεγέρσεις με τρομοκρατούν και σκιαγραφούν ένα πιο τρομακτικό ακόμα μέλλον.
Όλος ο Αραβικός κόσμος ξεσηκώνεται και περιμένω να δω το τι θα γίνει για να πω αν είναι για καλό η για κακό..Πολύ φοβάμαι ότι θα είναι για κακό..Αν η εναλλακτική τους είναι να γίνουν σαν και μας..που είναι το καλό? Εμείς έχουμε εναλλακτική? Η πρόοδος της τεχνολογίας που έκανε τον κόσμο ένα κουβάρι, μοιάζει να ψάχνει έναν Θησέα, αλλά δεν υπάρχει καν η Αριάδνη.

Για αυτό σας λέω, θα πάω για βρούβες..
Μακρυά όμως από την περιοχή της Κερατέας που γίνεται χαμός αλλά τα κανάλια τηρούν σιγή ιχθύος, η μάλλον μυριγκασμό κατσίκας, αφού μας έχουν λιώσει στην επανάληψη των δικών τους απόψεων..
Οι Έλληνες όμως δεν είναι τόσο φιλομαθείς όσο πιστεύουν και δεν το μαθαίνουν με τίποτα..όχι όλοι τουλάχιστον..

Ο Καντάφι κτυπάει στο ψαχνό αλλά εμάς μας νοιάζει ότι το πετρέλαιο θα πάει στα όρη..Μας βλέπω με ποδήλατα και με γαιδουράκια να αγκομαχάνε στις ανηφοριές.
Θα μου πεις, κακό είναι το ποδήλατο? Κακό δεν είναι, αλλά δοκίμασε το φορτωμένος σαν τον όνο και μετά τα λέμε... Ενώ να φορτώνεις τον όνο σαν το όνο, είναι πιο έθνικ και θα βοηθήσουμε και στην διάσωση του καημένου είδους που είναι προς εξαφάνιση..

Με έχουν απογοιτεύσει όλοι και όλες... Όλοι έχουν την δόση τους στο γενικό λάλημα..Σαν να βλέπω μαριονέτες, σαν να βλέπω ζόμπι, σαν να έχουν πάρει λιγμένα...δεν ξέρω...

Άκουσαν τον ΓΑΠ να μιλάει στην Βουλή, και δεν είπε ούτε μια λέξη που να της αποδίδει το νόημα που ξέρω ... Τι να πω? Σκέφτομαι πάλι, ότι είναι με όλους αυτούς που η Δύση ξαφνικά θυμήθηκε ότι είναι πειραγμένοι...Ποιός είναι όμως ο πιο πειραγμένος?

Για αυτό το σκέφτομαι σοβαρά...Να πάω για βρούβες...να κάνω και μια πίτα... Σταθερή αξία!

Σχόλια

Ο χρήστης roadartist είπε…
"Με έχουν απογοιτεύσει όλοι και όλες... Όλοι έχουν την δόση τους στο γενικό λάλημα..Σαν να βλέπω μαριονέτες, σαν να βλέπω ζόμπι, σαν να έχουν πάρει λιγμένα...δεν ξέρω..."

Δυστυχώς Σοφία συμπάσχω. Αλλά ως νέα, νιώθω ίσως μεγαλύτερη την αγανάκτηση, την οργή μέσα μου.
Ο χρήστης ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙ είπε…
Roadartist
από όποια οπτική και να το δεις..χάλια είναι..
Εσύ σαν νέα, εγώ σαν μαμά, και σαν μελλοντική γραία..αργώ βέβαια, αλλά τι σόι γεράματα περιμένουν την γενιά μου? Και τα παιδιά μας που θα είναι?
Ας ελπίσουμε ότι μέχρι να μεγαλώσεις θα έχουν στρώσει τα πράγματα..Αυτό λέει και ο 17 χρονος γιος μου..Μέχρι να τελειώσω τις σπουδές, θα έχουν ανοίξει οι δουλειές..Για να δούμε λοιπόν.
Καλό αύριο καλή μου και μη χάνεις το κουράγιο σου.
Ο χρήστης moments collector είπε…
Ας ελπίσουμε να φτιάξουν τα πράγματα....
Ο χρήστης ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε…
Χιούμορ καλό, σατιρική διάθεση και όμορφη ατμόσφαιρα με καλεί να να επιστρέψω να κάνω μια περίήγηση. Ευχαριστώ για την επίσκεψη. Και ο ενικός παρακαλώ. Είμαι ένας μόνο. χα χα χα
Καλό Σ/Κ
Ο χρήστης ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙ είπε…
Νάντια,
Ναι καλή μου! Μακάρι.
Καλό Σ/Κ!
Ο χρήστης ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙ είπε…
Χριστόφορος,
Καλώς ήλθες και απο δω και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Ελπίζω να τα λέμε και σου εύχομαι ένα πολύ καλό Σ/!
Ο χρήστης iliokamenos είπε…
σύρε πρώτος το χορό και μεις ακολουθούμε...
να δω όμως ποιος θα κάνει την κίνηση..

καλως σε βρήκα..
Ο χρήστης ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙ είπε…
Iliokamenos
Καλώς σε βρήκα και σένα! Κανείς δεν θα την κάνει..Εδώ χάσαμε την Εθνική μας κυριαρχία, και αυτοί τσακώνοντε και πάνε σε άλλη πλατεία. Δεν υπάρχει σωτηρία πια μου φαίνεται.Το θέμα είναι πολύ πάνω απο μας πια.
Καλό Σ/Κ!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!