Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Που πάμε?

Υπάρχει κάτι που λέμε εδώ όταν μας ρωτάνε κάτι που δεν έχει και πολύ λογική απάντηση..
Που πας ?
Για βρούβες.
Όπου βρούβες, χόρτα, και μάλιστα κάνουν και πολύ καλή πίτα.

Που πάμε λοιπόν? Ως Έλληνες? Ως άνθρωποι? Ως μονάδες?

Δεν ξέρω εσείς που θα πάτε, αλλά εγώ μάλλον θα πάω για βρούβες.. Τα γεγονότα με έχουν ξεπεράσει κατά πολύ και προ πολλού. Είναι τρομερά δύσκολο να ακολουθήσω τη ροή, να κατανοήσω τις αιτίες και να προβλέψω τις εξελίξεις.
Οι αλυσιδωτές εξεγέρσεις με τρομοκρατούν και σκιαγραφούν ένα πιο τρομακτικό ακόμα μέλλον.
Όλος ο Αραβικός κόσμος ξεσηκώνεται και περιμένω να δω το τι θα γίνει για να πω αν είναι για καλό η για κακό..Πολύ φοβάμαι ότι θα είναι για κακό..Αν η εναλλακτική τους είναι να γίνουν σαν και μας..που είναι το καλό? Εμείς έχουμε εναλλακτική? Η πρόοδος της τεχνολογίας που έκανε τον κόσμο ένα κουβάρι, μοιάζει να ψάχνει έναν Θησέα, αλλά δεν υπάρχει καν η Αριάδνη.

Για αυτό σας λέω, θα πάω για βρούβες..
Μακρυά όμως από την περιοχή της Κερατέας που γίνεται χαμός αλλά τα κανάλια τηρούν σιγή ιχθύος, η μάλλον μυριγκασμό κατσίκας, αφού μας έχουν λιώσει στην επανάληψη των δικών τους απόψεων..
Οι Έλληνες όμως δεν είναι τόσο φιλομαθείς όσο πιστεύουν και δεν το μαθαίνουν με τίποτα..όχι όλοι τουλάχιστον..

Ο Καντάφι κτυπάει στο ψαχνό αλλά εμάς μας νοιάζει ότι το πετρέλαιο θα πάει στα όρη..Μας βλέπω με ποδήλατα και με γαιδουράκια να αγκομαχάνε στις ανηφοριές.
Θα μου πεις, κακό είναι το ποδήλατο? Κακό δεν είναι, αλλά δοκίμασε το φορτωμένος σαν τον όνο και μετά τα λέμε... Ενώ να φορτώνεις τον όνο σαν το όνο, είναι πιο έθνικ και θα βοηθήσουμε και στην διάσωση του καημένου είδους που είναι προς εξαφάνιση..

Με έχουν απογοιτεύσει όλοι και όλες... Όλοι έχουν την δόση τους στο γενικό λάλημα..Σαν να βλέπω μαριονέτες, σαν να βλέπω ζόμπι, σαν να έχουν πάρει λιγμένα...δεν ξέρω...

Άκουσαν τον ΓΑΠ να μιλάει στην Βουλή, και δεν είπε ούτε μια λέξη που να της αποδίδει το νόημα που ξέρω ... Τι να πω? Σκέφτομαι πάλι, ότι είναι με όλους αυτούς που η Δύση ξαφνικά θυμήθηκε ότι είναι πειραγμένοι...Ποιός είναι όμως ο πιο πειραγμένος?

Για αυτό το σκέφτομαι σοβαρά...Να πάω για βρούβες...να κάνω και μια πίτα... Σταθερή αξία!

Σχόλια

Ο χρήστης roadartist είπε…
"Με έχουν απογοιτεύσει όλοι και όλες... Όλοι έχουν την δόση τους στο γενικό λάλημα..Σαν να βλέπω μαριονέτες, σαν να βλέπω ζόμπι, σαν να έχουν πάρει λιγμένα...δεν ξέρω..."

Δυστυχώς Σοφία συμπάσχω. Αλλά ως νέα, νιώθω ίσως μεγαλύτερη την αγανάκτηση, την οργή μέσα μου.
Ο χρήστης sofiascomments είπε…
Roadartist
από όποια οπτική και να το δεις..χάλια είναι..
Εσύ σαν νέα, εγώ σαν μαμά, και σαν μελλοντική γραία..αργώ βέβαια, αλλά τι σόι γεράματα περιμένουν την γενιά μου? Και τα παιδιά μας που θα είναι?
Ας ελπίσουμε ότι μέχρι να μεγαλώσεις θα έχουν στρώσει τα πράγματα..Αυτό λέει και ο 17 χρονος γιος μου..Μέχρι να τελειώσω τις σπουδές, θα έχουν ανοίξει οι δουλειές..Για να δούμε λοιπόν.
Καλό αύριο καλή μου και μη χάνεις το κουράγιο σου.
Ο χρήστης moments collector είπε…
Ας ελπίσουμε να φτιάξουν τα πράγματα....
Ο χρήστης ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε…
Χιούμορ καλό, σατιρική διάθεση και όμορφη ατμόσφαιρα με καλεί να να επιστρέψω να κάνω μια περίήγηση. Ευχαριστώ για την επίσκεψη. Και ο ενικός παρακαλώ. Είμαι ένας μόνο. χα χα χα
Καλό Σ/Κ
Ο χρήστης sofiascomments είπε…
Νάντια,
Ναι καλή μου! Μακάρι.
Καλό Σ/Κ!
Ο χρήστης sofiascomments είπε…
Χριστόφορος,
Καλώς ήλθες και απο δω και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Ελπίζω να τα λέμε και σου εύχομαι ένα πολύ καλό Σ/!
Ο χρήστης iliokamenos είπε…
σύρε πρώτος το χορό και μεις ακολουθούμε...
να δω όμως ποιος θα κάνει την κίνηση..

καλως σε βρήκα..
Ο χρήστης sofiascomments είπε…
Iliokamenos
Καλώς σε βρήκα και σένα! Κανείς δεν θα την κάνει..Εδώ χάσαμε την Εθνική μας κυριαρχία, και αυτοί τσακώνοντε και πάνε σε άλλη πλατεία. Δεν υπάρχει σωτηρία πια μου φαίνεται.Το θέμα είναι πολύ πάνω απο μας πια.
Καλό Σ/Κ!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιορτή Νίκης του Λευτέρη Ραβιόλου μετά την καθαρή εντολή του λαού της Καρυστίας.

Μια μεγάλη γιορτή στήθηκε απόψε μπροστά το εκλογικό κέντρο της Καρύστου μετά την καθαρή νίκη του συνδυασμού του Λευτέρη Ραβιόλου.
Όπως και την προηγούμενη φορά ο κ.Βόσσος προλόγισε τον κ.Ραβιόλο στο βήμα ο οποίος με μεγάλη συγκίνηση ευχαρίστησε τον κόσμο που επισφράγισε την προσπάθεια του ίδιου και των συνεργατών του.
Συνέχισε λέγοντας ότι με τόλμη και εργατικότητα, αναλαμβάνει την ευθύνη να πάει τον τόπο ακόμα πιο μπροστά παίρνοντας την αποψινή σπίθα .
Ευχαρίστησε την οικογένεια του , τους συνεργάτες του και όλους τους υποψήφιους για τον αγώνα που έδωσαν και έφτασαν σε αυτήν την νίκη.
Τόνισε ότι απόψε δεν υπάρχουν ηττημένοι. Νικήτρια είναι μόνο η Κάρυστος και κάλεσε να είναι σεμνοί στους πανηγυρισμούς και από αύριο όλοι μαζί να συνεχίσουν την προσπάθεια για τον δήμο μας.

Μεγάλη συγκίνηση και χαρά επίσης  ανάμεσα στους συμβούλους που καλούνται να συνεχίζουν το έργο του με την βοήθεια των νέων μελών της δημοτικής αρχής που μόλις πήρε εντολή να συνεχίσει .  Με αυτή την στιγμή στο 63,4…

Δοκιμαστικό ταξίδι πρώτο. Το Paros Jet μπήκε στο λιμάνι της Καρύστου.

Δεν νομίζω ότι είναι εύκολο για κάποιον που δεν είναι Καρυστινός να καταλάβει την συγκίνηση και το ανασκάλεμα της συλλογικής μας μνήμης που φέρνει η είσοδος ενός καραβιού στο λιμάνι μας και η ελπίδα για την μόνιμη σύνδεση μας με τις Κυκλάδες.

Είμαστε στην άκρη του νησιού. Είμαστε σε μια πολύ ιδιόμορφη κατάσταση και χρειαζόμαστε το άνοιγμα και την σύνδεση με τα άλλα νησιά. Χρειαζόμαστε να φέρουμε κόσμο εδώ και να γίνει η πόλη μας ένα κέντρο που θα εξυπηρετεί επιβάτες από Στερεά, Θεσσαλία και αλλού και να έρχονται από όλα τα νησιά!
Ίσως είναι η αφορμή να φτιαχτεί και ο δρόμος επιτέλους.
Είναι από τις λίγες φορές που όλοι συμφωνούμε ότι αυτό είναι κάτι καλό και ελπίζω να εγκριθεί η γραμμή, να αποδειχθεί κατάλληλο το καράβι και να αρχίσει μια νέα περίοδος ευημερίας για όλους!!
Σημείωση.
Το πλοίο μπήκε στο λιμάνι αλλά δεν άνοιξε εντελώς η πόρτα γιατί όπως βλέπετε στην φωτογραφία εμποδίζει ο στύλος με το φως. Δεν είναι κάποιο σοβαρό πρόβλημα και θα λυθεί άμεσα πιστεύω.
Περιμένουμε ενημέρωσ…

Επίσκεψη εφοπλιστή Ηλιόπουλου στην Κάρυστο. Δυναμώνουν οι ελπίδες για σύνδεση με Κυκλάδες και Ραφήνα!

Σήμερα το μεσημέρι έγινε συνάντηση στο Δημαρχείο Καρύστου μεταξύ του εφοπλιστή κ.Ηλιόπουλου, διευθύνοντα συμβούλου της SEA JET,  και του Δημάρχου Καρύστου παρουσία πλήθος συμβούλων, εκπροσώπων φορέων και  παλαιών συνεργατών.
 Σημαντική η παρουσία της Προέδρου του Επιμελητηρίου Ευβοίας κ.Παρασκευής Αγιοστρατίτη που στήριξε την πρόταση όπως την στήριξε εκ μέρους του ΟΛΝΕ η κ.Ανδρέλλου, ο κ.Ιωάννης Μανώλης και ο υποψήφιος Δήμαρχος κ.Ζάχος Χατζηνικολής.
Ο επίσης υποψήφιος δήμαρχος κ.Δημήτρης Παρασκευάς δήλωσε ότι σίγουρα θα είναι θετικό για την περιοχή μας και συμφωνεί με αυτό αλλά παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλά θέματα που χρήζουν διευκρίνησης .

Σε μια πολύ θερμή ατμόσφαιρα συζητήθηκαν όλα τα επί μέρους θέματα και στο τέλος  έδωσαν τα χέρια και συμφώνησαν ότι θα προσπαθήσουν για να έρθουν σε συμφωνία ώστε να ακολουθήσουν όλα τα βήματα για να επιτευχθεί ο σκοπός μας , που δεν είναι άλλος από την σύνδεση μας με τις Κυκλάδες και την Ραφήνα -Κυκλάδες.

Μετά το τέλος της συνάντησης στο Δημαρχείο,…