Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Από την πόρτα σου περνώ και τηγανίζεις ψάρια...

Από την πόρτα σου περνώ και τηγανίζεις ψάρια,
σε κερνώ έναν καφέ
ευχαριστώ δεν καπνίζω.

Ένα ποίημα άλλα ντ' άλλων, που δεν σημαίνει τίποτα, όπως και το ανεπανάληπτο..

Νταμ ντιριπ τυρόπιτες
νταπ ντιριπ ζεστές...

Επανέρχομαι στις φράσεις που εκφράζουν μια αφηρημάδα, ένα αλλαλούμ, μια κατάσταση, από κάπου ξεκίνησα αλλά δεν ξέρω πως να γυρίσω..
Εκτός απο τέτοια σκαριφήματα όμως υπάρχει και η πραγματικότητα που την ζεις και νομίζεις ότι παίρνεις μέρος σε μια θεατρική παράσταση του παραλόγου με σκηνοθέτη την στιγμή και θεατή τον χρόνο...

Είμαστε λοιπόν στην τάξη, με τον ηλεκτρονικό πίνακα αναμμένο και τα γράμματα μεγάλα μεγάλα και φωτεινά, σχηματίζουν το ρήμα have σε όλα τα πρόσωπα στην άρνηση.

Λέω στα παιδιά να το αντιγράψουν και αφού περιμένω λίγο, σηκώνομαι και κοιτάζω όλα τα τετράδια ένα ένα για να δω τα κάτωθι..

Πίνακας.

I haven't got
you haven't got
he hasn't got
she hasn't got
it hasn't got
we haven't got
you haven't got
they haven't got

Παιδί 1.
Ι haven't got
you haven't got
he hasn't got
she hasn't got
we aren't
you aren't
they aren't

Παιδί μου γιατί δεν προσέχεις? Τον ρωτάω με υπομονή και γλυκύτητα όπως πρέπει να μιλάμε στα παιδιά για να ακούσω φυσικά την απάντηση..Εγώ δεν προσέχω!! Τι λέτε Κυρία, τα έγραψα με μεγάλη προσοχή..
- Και δεν βλέπεις τίποτα λάθος?
-Όχι, είναι ακριβώς τα ίδια!
-Γι πάρτα από την αρχή να δούμε!
-Να τα πάρω να δεις που τα έχω σωστά!!

Αρχίζει λοιπόν και μόλις φτάνει στο are, λέει -ούπσ!!- και γρήγορα αρχίζει να σβήνει...

Παιδί 2

Τα γράφει όλα αλλά λείπει το you haven't got στον πληθυντικό. Ρωτάω λοιπόν λίγο χαμένη..
-Γιατί δεν το έγραψες παιδί μου?
-Για να κάνω οικονομία κυρία!!

Μου πήρε λίγα δευτερόλεπτα να καταλάβω τι εννοούσε αλλά τελικά το εμπέδωσα και τρόμαξα να του εξηγήσω ότι όταν λέμε οικονομία δεν εννοούμε αυτό ακριβώς!

Παιδί 3

Γράφει το I have got χωρίς την άρνηση , και πάει λέγοντας...

Δεν βοηθάει ο πίνακας όπως πιστεύουν στο να δουν το τι γράφουμε..Οι μαθητές έχουν ένα κοινό με τον ΓΑΠ..Δεν θέλουν να είναι εκεί που είναι, και αφήνουν το μυαλό τους να πλάθουν ιστορίες, ενώ η πραγματικότητα τους ξεφεύγει...

Έτσι που λέτε!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!