Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011

ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ.

Το μεγαλοπρεπές και άλλοτε
ακμάζων ΚΟΚΚΙΝΟΚΑΣΤΡΟ (ΚΑΣΤΕΛΛΟ ΡΟΣΣΟ) η ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ.Στέκεται ψηλά στον λόφο πάνω και δίπλα από το χωριό Μύλοι για να φέρνει πάντα στην μνήμη κραταιές στιγμές της Γαληνοτάτης.

Πρόσφατα έγιναν έργα υποδομής υποδοχής επισκεπτών, όπως το πέτρινο δρομάκι με τα σκαλιά,
ειδικά διαμορφωμένη τοποθεσία για τα πούλμαν και φωτισμός.Τα πεύκα που φυτέψαμε σε κάποια σχολική εκδρομή μεγάλωσαν και σαν φράντζα στολίζουν τον λόφο...Στην μεγάλη φωτιά του καλοκαιριού όλοι φοβηθήκαμε ότι είχαν καεί, όμως η φωτιά πέρασε ανάμεσα τους, τα καψάλισε αλλά δεν τα σκότωσε και έτσι ελπίζω την Άνοιξη να πρασινίσουν πάλι..
Το χωριό Μύλοι, είναι ένα πανέμορφο χωριό, γεμάτο πράσινο και νερά.
Ενώ ανεβαίνει κάποιος προς το Κάστρο τον συνοδεύει το βουητό από τις αμέτρητες πηγές,και τα ορμητικά ρέματα που κατεβαίνουν από το βουνό.

Κάποτε οι Μύλοι υπήρξε και πρωτεύουσα, μέχρι και πρόσφατα, μεγάλο χωριό με σχολείο και πολλούς κατοίκους.
Τώρα αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε χώρο παραθερισμού και μακρινού προάστιου της πόλης.

Κατεβαίνοντας από το Κάστρο συναντά κανείς σπίτια που χάνονται ανάμεσα στο γκρί της πέτρας και το μπλε του ουρανού.
Η πέτρα ήταν και είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας. Αυτό μπορεί να το δει κάποιος και στην χρήση της στις οικοδομές μας από τα πολύ πολύ παλιά χρόνια.
Τώρα εναρμονίζεται όμορφα με το περιβάλλον μέσα από καινούργιες αρχιτεκτονικές φόρμες που σέβονται όμως τις διαχρονικές αρχές της καλαισθησίας και του σεβασμού στο περιβάλλον.

Αν έρθετε λοιπόν στην περιοχή μας, μη αμελήσετε να επισκεφθείτε το ΚΑΣΤΡΟ, να δοκιμάσετε νοστιμιές στις ταβέρνες κάτω από τα πλατάνια και να αφήσετε πίσω για λίγο ότι σας απασχολεί.

4 σχόλια:

Leviathan είπε...

katapliktikes oi fotografies!!!!! :) kali evdomada! :)

ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙ είπε...

Leviathan
ΑΑΑ! Σε ευχαριστώ πολύ!! Είχε πολύ ωραίο φως και το πήρα απόφαση να πάω βόλτα..Άλλοι πάνε για κηνύγι και άλλοι για φωτογραφίες! χα..χα..
Καλή βδομάδα και πολλά χαιρετίσματα στον όμορφο βορρά!

VAD είπε...

Δεν ξερω γιατι,όπου δω κάστρο,
η αδυναμία μου,κομματι απ'την ιστορία μας...

ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙ είπε...

Vad
με το καλό να ερθεις κάποτε..
Καλό αύριο!

Δημοσίευση σχολίου

Το Ορεινό καταφύγιο της Όχης. Ιστορικά στοιχεία.

  Το ορεινό καταφύγιο της Όχης Αρχική   /  ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ   /  Karystion Blog   /  Το ορεινό καταφύγιο της Όχης   Το ορεινό καταφύγι...