Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2011

ΚΑΙΡΙΚΆ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ-ΠΑΡΕΛΑΣΗ 25ΗΣ- ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΚΑΙΡΑ!!

Έξω χιονίζει και οι ελπίδες για να δούμε άσπρη μέρα όλο και μεγαλώνουν αν και ο ήλιος που προσπαθεί να νικήσει τα σύννεφα μας δείχνει το αχνό του φως σαν το διάφραγμα του φακού που ανοίγει και κλείνει...
Ο καιρός βοήθησε και τα στατιστικά μου αφού χτες ήταν μια καταπληκτική μέρα για τα νούμερα.αφού σκέφτομαι να τα ανακοινώσω στο Άλτερ και όπου αλλού διαβάζουν στατιστικά και νούμερα.
Βέβαια, όλα είναι σχετικά..Για κάποιον που έχει κάθε μέρα 300 επισκέπτες οι διακόσιοι είναι λίγοι, για κάποιον όμως που έχει περίπου από 50 μέχρι 100 το 200 είναι ένα εκπληκτικό νούμερο.
Μου θυμίζει μια κουβέντα που έκανα κάποτε με κάποιον για τις γυναίκες και κατά πόσο είναι αποδεκτό απο την κοινωνία να έχουν ελεύθερες σεξουαλικές σχέσεις.
Λοιπόν αν μια γυναίκα μένει στην Αθήνα το να έχει μέχρι τα 25 (ας πούμε) 10 εραστές ,δεν είναι τίποτα.
Αν μένει σε μια πόλη με 1000 άτομα, η κοπέλα είναι μια απελευθερωμένη γυναίκα,
Αν όμως μένει σε ένα χωριό με 10 άντρες, τότε είναι νυμφομανής..
Όλα είναι σχετικά λοιπόν σε κάθε περίπτωση...

Η 25 Μαρτίου πλησιάζει αλλά δεν θέλω να πάνε τα παιδιά στην παρέλαση...Πρώτα από όλα, έχουμε παραχωρήσει την εθνική μας κυριαρχία και επομένως η παρέλαση για να τιμηθεί η ελευθερία δεν ευσταθεί.
Δεύτερον, αφού πιστεύω ότι ο Παπανδρέου είναι προδότης και ο Παπακωνσταντίνου το τσιράκι του, πως θα πάνε τα παιδιά μου να αποδώσουν τιμές στην κάθε πολιτεία?
(Πολιτικά το εννοώ δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους εδώ, αλλά είναι οι αντιπρόσωποι του κράτους στην περιοχή). Αφού δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο, θα κάνω αυτό.Δεν θα το καταλάβει κανείς, αλλά ένιωθα μια περηφάνια στις παρελάσεις, ένα καμάρι, μια ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, τώρα δεν τα νιώθω και δεν θέλω να πάω.

Αν δεν πάω εγώ δεν θα το καταλάβει κανείς, αλλά αν δεν πάνε και πολλοί άλλοι?
Αν αρνηθούν οι γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στην παρέλαση και να δικαιολογήσουν την απουσία τους με το σκεπτικό ότι δεν αποδίδουμε τιμές σε κυβέρνηση κατοχής?

Θα μου πείτε, και αν ήταν ο συνδυασμός που στήριζες στον Δήμο θα έλεγες τα ίδια..?
Τα ίδια έλεγα, αλλά μπορεί να μη το έκανα κιόλας, για να είμαστε ειλικρινείς..

Κατά τα άλλα, ο καιρός για τις πανελλήνιες πλησιάζει, και έχω ένα άγχος άλλο πράγμα.
Για αυτό και τα πολλά ποστ..Τι να κάνουμε? Ο καθένας το ρίχνει όπου μπορεί να ηρεμήσει..
Έχω να πάω και ένα ταξίδι την άλλη βδομάδα...να περάσει ο καιρός να δούμε που θα βρεθούμε και αν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε!! Ουφ..ουφ...

Είδατε χτες τον Λαζόπουλο? Που έλεγε η Κούλα ότι πήγε κομμωτήριο και την πήρε απο πίσω μια Μερσεντές-γκρί- και του είπε -με το δάκτυλο σηκωμένο- ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Η ΑΧ-ΚΟΥΛΑ!
Πολύ μας φοβάμαι μην αρχίσουμε μετά την 25 Μαρτίου να λέμε, ¨Εγώ είμαι η Αχ-Σοφία,
η Αχ-Ευλαμπία, ο Αχ-Μάρκος...κλπ!
Μια χώρα Αχ-Ελλάδα !

Αχ-Ελλάδα σ'αγαπώ, που λέει και το τραγούδι....

Αχ, πρωί πρωί, Άντε, ΚΑΛΗΜΈΡΑ!

12 σχόλια:

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Εκεί που γράφεις για τις παρελάσεις και τα σχετικά συναισθήματα μου ήρθε στο νου ένα ψηλόλιγνο μελαχρινό αγόρι εκεί γύρω στα τέλη 1950 αρχές 60 που κάθε φορά στις παρελάσεις του Ελληνικού σχολείου της Αντίς Αμπέμπα, Αιθιοπίας, έβλεπε τον Γυμνασιάρχη και μερικούς καθηγητές του να κλαίνε κατά το άκουσμα του Εθνικού ύμνου. Εκείνο το αγόρι ένιωθε τότε ένα φούσκωμα στο στήθος κι έναν κόμπο να στέκεται στον λαιμό του καθώς αντίκριζε την Ελληνική σημεία να κυματίζει ψηλά. Το αγόρι εκείνο τότε δεν είχε ιδέα ποιος ήταν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας ούτε ήξερε τίποτα για τα κόμματα. Για κείνο μετρούσε μόνο το όραμα της Ελλάδος (όπως λέγαμε τότε).
Κάθε τέτοιες μέρες τώρα εκείνο το αγόρι ξαναγυρίζει στην ψυχή μου και με κοιτάζει αλλά το βλέμμα του έχει πολλά ερωτηματικά. Θα μπορέσω να του απαντήσω;

moments collector είπε...

Μια καλήμέρα πέρασα να πω.....αχ Σοφία!!!

iliokamenos είπε...

εγώ στην τελευταία παρέλαση πριν χρόνια, δεν γύρισα το κεφάλι μου στους επισήμους, προσωπική επανάσταση..

εν τω μεταξύ είπες για την σεξουαλική απελευθέρωση της γυναίκας και χτες είδα, "το λουλούδι της ερήμου"

καλή-χιονισμένη-μέρα..

sofiascomments είπε...

Χριστόφορε,
έτσι είμαστε όλοι. Κάποτε δάκρυζα απο ηπερηφάνεια, τώρα πο πίκρα...
Καλό αύριο

sofiascomments είπε...

Νάντια
ευχαριστώ για την επίσκεψη! Για να δολυμε με τι καιρό θα ξυμερώσουμε!
Καλό βράσυ!

sofiascomments είπε...

Iliokamenos
τι μου θύμησες! Στο Λύκειο που με είχαν πιάσει τα επαναστατικά μου έλεγα στα παιδιά ότι γυρίζουμε προς τους επίσημους για να ρίχνουμε ροχάλες..Ντροπή μου βέβαια, αλλά καμιά σχέση δεν είχε αυτό με αυτό που ένιωθα για την παρέλαση..Τέλος πάντων,...
Καληνύχτα!

Ανώνυμος είπε...

Τραγικό άρθρο. Για τον μπουχέσα τον Καραμανλή κουβέντα. Αυτός δεν είναι προδότης δηλαδή;;;Απαράδεκτο μένος κατά του Παπανδρέου.Κάποτε έγραφες με πολύπλευρη θεώρηση των πραγμάτων,τον τελευταίο καιρό έχεις γίνει μονοδιάστατη. Κρίμα γιατί έχεις καλή πένα. Όσο για την ελευθερία πάντα είναι σωστό και καλό να τιμάς αυτούς που πολέμησαν για να την έχεις και εσύ και εγώ και όλοι μας. Κι αν την έχασες, δεν την έχασες σήμερα και χθες. Την έχασες από τότε που σκέφτεσαι με τον τρόπο που έγραψες αυτό το άρθρο.

sofiascomments είπε...

Αχ-ανώνυμε, αχ-ανώνυμε,
που το είδες το άρθρο καλέ? Από το σχόλιο δεν με πείθεις ότι είσαι αναγνώστης πάντως..
Στην ετικέτα ΑΡΘΡΑ, θα βρεις τα άρθρα για τον Κωστάκη..Εδώ η ετικέτα είναι Προσωπικά...
Καληνύχτα καλέ..και θα βρεις πολλά μπλογκς που να μη σε εκνευρίζουν, δεν είναι ανάγκη να χαλιέσαι!

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα είναι αν είναι άρθρο ή αν προέρχεται από την ετικέτα προσωπικά δηλαδή; Δεν νομίζω ότι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία. Διαβάζω συχνά αυτά που γράφεις όπως και αν τα ονομάζεις. Απλά μάλλον είναι σπάνιο στην Ελλάδα να παραδεχθεί κάποιος ότι αυτά που γράφει ή λέει ή σκέφτεται είναι εμπαθή ή κακεντρεχή και πάντως δεν τα λέει από την καλή του την καρδιά. Καληνύχτα, και η κριτική μέσα στη ζωή είναι, καλό είναι να την δεχόμαστε.

sofiascomments είπε...

Ανώνυμε,
κριτική σε τι αγαπητέ? Στις σκέψεις? στις απόψεις?
στο γράψιμο?
Κριτική στα γραπτά και φυσικά δέχομαι. Πολλές φορές την ζητώ κιόλας και παρακαλώ για δορθώσεις, στις ιστορίες, στα θέατρο.κλπ...
Στις απόψεις δέχομαι κουβέντα, για αυτό είναι τα μπλόγκς, για κουβέντα και ανταλλαγή απόψεων.
Στις ιδέες πάλι, ο καθένας έχει τις δικές του.
Αν αυτά που γράφω είναι εμπαθή, όχι δεν είναι, Ουτε κακεντρεχή. Νομίζω ότι πιο πολύ ξεκάθαρα δεν γίνεται Όλοι όσοι έκλεψαν, κορόιδεψαν, μας πούλησαν και παραχώρησαν την εθνική μας κυριαρχία, υπονόμευσαν το μέλλον των παιδιών μας, να κριθούν προδότες και να τύχουν τα ανάλογα. Αν δεν το καταλαβαίνεις και πιστεύεις ότι όλα είναι εντάξει,,μπράβο σου!
Αντε καληνύχτα.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Σοφία. Κριτική πάνω στα σχόλια που έγραψες, έκανα είναι απλό και κατανοητό. Όσο για την λογική ότι όλοι όσοι ανέφερες πρέπει να κριθούν προδότες και να τύχουν τα ανάλογα (φυλακή δηλαδή από ότι κατάλαβα) τότε προδότες είναι στην πλειοψηφία τους οι Έλληνες που άμεσα ή έμμεσα έκλεψαν και κορόιδεψαν κυρίως. Έκλεψαν από τους φόρους, από τους υπέρογκους μισθούς που έπαιρναν και τα απίστευτα επιδόματα (κυρίως στο Δημόσιο),από τις προμήθειες. Κι αυτό συνέβαινε σε κάθε μέρος της Ελλάδας από τους ημετέρους του βουλευτή, του πολιτευτή, του δημάρχου, του υπουργού και χιλιάδων άλλων τέτοιας φύσεως ανθρώπους. Αυτοί αγαπητή Σοφία είναι πάρα πολλοί. Είναι άνθρωποι με τους οποίους μιλάς κι εσύ και εγώ και όλοι μας. Εκεί πήγαινε και το μαζί τα φάγαμε του Πάγκαλου (αντιπαθούς κατά τα άλλα). Αν όλοι αυτοί έμπαιναν στη φυλακή δεν θα έμεναν πολλοί έξω. Άλλα πάλι όταν πρόκειται για τους καθημερινούς ανθρώπους που ζουν στην περιοχή που ζεις και εσύ, δύσκολα θα τους πεις ότι είναι προδότες, παρόλο που γνωρίζεις ότι κλέβουν το κράτος με χίλιους δύο τρόπους, όταν εσύ ή εγώ και αρκετοί άλλοι προσπαθούμε να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας. Σε κάθε περίπτωση οι χαρακτηρισμοί προδότες και κυβέρνηση κατοχής είναι υπερβολικοί πιστεύω και δείχνουν ότι χάνεις το μέτρο της κριτικής απέναντι σε αυτούς που καλά μέχρι σήμερα δεν τα έχουν κάνει αλλά και τόσο χάλια πάλι δεν τα έκαναν μόνοι τους. Άλλωστε το να ξεριζώσεις μία νοοτροπία δεκαετιών σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Και επιπλέον έχεις απέναντι σου και τους Γερμανούς (που ουσιαστικά κάνουν κουμάντο σε όλη την Ευρώπη) που από πέρσι μέχρι σήμερα έκαναν ότι ήταν δυνατόν να μας καταποντήσουν.

Melissani είπε...

Για την παρέλαση έχω να πω ότι εύχομαι να συνεχίσει να γίνεται γιατί με την προσπάθεια που γίνεται να αναθεωρήσουμε ότι ξέραμε για το 1821, να μας πουν ότι δεν είμαστε Έλληνες και ότι οι ήρωες του 1821 δεν ήταν ήρωες, πολύ φοβάμαι ότι μια μερίδα του κόσμου μπορεί να επηρεαστεί και να μην βρίσκει πια νόημα στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Είναι σοβαρό το θέμα.
Αν και πιστεύω ότι οι περισσότεροι δεν επηρεάζονται αλλά αντιδρούν αρνητικά σε αυτήν την προσπάθεια.

Δημοσίευση σχολίου