Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2011

H Γιορτή της Γυναίκας..

Το μόνο που έχει σχέση η σημερινή γυναίκα με την γιορτή της Γυναίκας είναι τα γ..
Κατά τα άλλα το διεστραμμένο πλανητικό μυαλό που κανονίζει τα έργα των ανθρώπων, φροντίζει πάντα η γυναίκα να επιβαρύνεται πολλαπλούς ρόλους ..
Τι να φταίει άραγε και δεν μπορεί ποτέ να ηρεμήσει...
Που έδωσε το μήλο?
Αν το ήξερε θα έδινε ένα αγγούρι να έχει να πορεύεται και ο Αδάμ και όλοι οι απόγονοι.

Στην πορεία της Ιστορίας υπήρξαν πολλές γυναίκες που προσπάθησαν να βάλουν όχι μόνο την γυναίκα αλλά και την ανθρώπινη υπόσταση σε ένα καλύτερο θαυμαστό και ιδεατό κόσμο, ωστόσο το μόνο που κέρδισαν ήταν την απαξίωση την χλεύη και σε πολλές περιπτώσεις τον θάνατο.

Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να γιορτάσω αύριο..Τι νόημα έχει οι γυναίκες να πηγαίνουν σε ταβέρνες και μπαράκια και να κάνουν και καλά ότι γιορτάζουν..Τι?
Το δικαίωμα ψήφου?
Αν το ήξεραν οι σουφραζέτες το που θα καταντούσε το θέμα, δεν θα έμπαιναν στον κόπο να κάνουν τόσο αγώνα..
Από που να αρχίσω και που να τελειώσω..

Εντάξει, παράπονο προσωπικά δεν έχω..Όχι ότι δεν καταλαβαίνω ότι πάαααρα πολλοί άντρες δεν με θεωρούν προσωπικότητα..Θυμάμαι στο μαγαζί του πατέρα μου που δούλευα μικρή, έμπαιναν μέσα τα παππούδια και με ρωτούσαν ενώ με κοιτούσαν με άδειο βλέμμα ¨Είναι κανείς εδώ?¨

" Τι κανείς κύριος και γω τι είμαι?"
" Εσύ είσαι κορίτσι!!"

Πολλά νεύρα είχα τότε που τα άκουγα αυτά, αλλά και μετά τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα.
Γύρισα στην δουλειά 20 μερών λεχώνα και η πελάτισσα που παραπονέθηκε ότι το βλαστάρι της δεν πήγε καλά στο διαγώνισμα επειδή τον παράτησα!!! Δεν της έφταναν οι δυο που είχα αφήσει στην θέση μου, ήθελε εμένα! Και ήταν και γυναίκα και μάνα! Τι να περιμένω από τους άντρες!

Εμένα δεν μου αρέσει να βλέπω κέντρα γεμάτα γυναίκες, ούτε γεμάτα με μόνο άντρες..Μου αρέσουν τα μιξ!
Τα μιξ, τα ρεμίξ, και ο Αστερίξ!

5 σχόλια:

iliokamenos είπε...

μου θύμησες κάτι γιαγιάδες που λένε ότι έχουν τρία παιδιά και ένα κορίτσι...

"Στην πορεία της Ιστορίας...ιδεατό κόσμο", 17 χρόνια χωρίς τη Μελίνα..

καλή Σαρακοστή..

Ανώνυμος είπε...

Η μόνη λέξη που περιγράφει την κατάσταση της γυναίκας είναι η καταπίεση, καταπίεση σε όλους τους τομείς της ζωής της και καταπίεση που αυξάνεται όσο μεγαλώνει, αντί δλδ να αμβλύνεται όσο μεγαλώνει αντιθέτως οξύνεται γιατί η κοινωνία και η οικογένεια έχουν πολλές απαιτήσεις από τη γυναίκα και ασκούν συνεχώς πίεση. Η γυναίκα όμως κάποτε συνειδητοποιεί την κατάσταση, παύει να κατηγορεί τον εαυτό της για όλα, δεν φοβάται, στηρίζεται στα πόδια της και διεκδικεί το δικαίωμα να ζει σαν κανονικός άνθρωπος. Δεν παύει να είναι όμως το πιο παραγωγικό μέλος αυτής της κοινωνίας καθώς από τα χέρια της περνάνε παιδιά, δουλειές, γραφεία, σπίτια, ηλικιωμένοι γονείς, τα πάντα και αυτή συνήθως - εντάξει όχι πάντα - κάνει το καθήκον της με συνέπεια και ευθύνη.

Μελισσάνη

sofiascomments είπε...

iliokamenos
έτσι είναι..η κοινωνία δυστυχώς δεν είναι τόσο πολιτισμένη όσο θέλει να φάινεται..
Καλή ξεχειμωνία!

sofiascomments είπε...

Μελισσάνη,
ξέρω πολλές γυναίκες που είναι όπως τις περιγράφεις, αλλά οι περισσότερες ανοίκουν σε μεγαλύτερες γενιές. Απ όλα έχει ο κόσμος, όμως, όσες φορές πήγα στο νοσοκομείο όταν ο πατέρας μου ήταν άρρωστος, μόνο γυναίκες ήταν στις καρέκλες να ξενυχτάνε στους αρρώστους.Νομίζω ότι και τους πιο δύσπυστους, μια βόλτα την νύχτα στα νοσοκομεία, θα τους πείσει για το ποιός στηρίζει ποιόν.
Καλημέρα και καλή ξεχειμωνι'α

Melissani είπε...

Πράγματι στις μεγαλύτερες γενιές η καταπίεση ήταν πιο κραυγαλέα, σήμερα είναι πιο υπόγεια, σε πιο λεπτές αποχρώσεις αλλά υπάρχει γιατί και τα παλιά στερεότυπα κάπου στο βάθος του μυαλού μας διατηρούνται ακόμα.

Να μην πούμε για τις αραβικές - μουσουλμανικές χώρες όπου η γυναίκα και η θηλυκότητά της θεωρείται κίνδυνος για αυτό υφίσταται και τέτοια αφόρητη καταπίεση.

Άλλά και στις δικές μας κοινωνίες η θηλυκότητα θεωρείται κατά βάθος επικίνδυνο πράγμα, γι αυτό και η θρησκεία τη συνέδεσε με την αμαρτία, γι' αυτό η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια αλλά πρέπει και να φαίνεται κτλ. Μπορεί όλα αυτά να φαίνονται ξεπερασμένα αλλά επιζούν, νομίζω, με κάποιο τρόπο στο μυαλό ανδρών και γυναικών σήμερα.

Δημοσίευση σχολίου