Σάββατο, 9 Απριλίου 2011

Η εποχή των γραφικών.

Η καταδίκη του Παναγιώτη Ψωμιάδη, μου θύμισε την αντίδραση της προηγουμένης όταν συνομιλούσε με τον Αυτιά. Βαθιά συγκινημένος έτοιμος να κλάψει, για την αδικία και την επίθεση, όπως νομίζει, ότι του γίνεται.
Δεν ξέρω τα τι και τα πως των υποθέσεων που κατηγορείται ο Ψωμιάδης, όμως δεν αντέχω άλλο δόση από αγνά παιδιά του λαού.
Έχω αλλεργία, πως το λένε.!!

Μας έχουν κατακλύσει γραφικοί τύποι όπως ο Γεωργιάδης που πραγματικά όταν πουλάει βιβλία θυμίζει Μουσουλίνι και όταν μιλάει σε πάνελ, υστερικό ρομπότ.

Και δεν είναι μόνο αυτοί, που εντελώς τυχαία ανήκουν πάνω κάτω στον ίδιο χώρο.

Όταν ακούω για παιδιά του λαού, με πιάνει ένα σύγκρυο. Ποιος είναι τελικά αυτός ο λαός που θέλει καρικατούρες και ζωντανά καρτούν.
Όλοι αυτοί οι αυτοδημιούργητοι και καλά, με ηθική αλεξικέραυνο που πετάει πίσω στο έξω διάστημα όποια ραδιουργία και λαμογιά τους πλησιάζει και μένουν με φωτοστέφανα από νέον να λαμποκοπούν σαν διαφημίσεις του 70, με κάνουν να χάνω οποιαδήποτε ελπίδα ότι ο περίφημος λαός ξέρει τι του γίνεται.

Το έχω πάρει απόφαση ότι ποτέ δεν θα ανήκω στους πολλούς, αν και πολύ θα το ήθελα να δω και πως είναι που λέει ο λόγος..
Αλλά αν έχει ένα καλό η απεργία στα ΜΜΕ είναι ότι κάνουμε αποτοξίνωση από τους κάθε είδους προασπιστές της ετικέτας- λαός-.

Το έχει η εποχή φαίνεται. Από κατά πάνω μέχρι και πιο κάτω, έχει γεμίσει η πολιτική σκηνή με ανθρωπάκια αλά Ψωμιάδη που όλα τα σφάζουν όλα τα μαχαιρώνουν, και δεν τολμά κανείς να αμφισβητήσει την ακεραιότητα και την ολοκληρωμένη τους προσωπικότητα, έστω και αν αυτή βρίθει από στοιχεία και μπάζει από παντού...
Όλες οι αδυναμίες φαίνονται χαριτωμένες, όλα τα λάθη μοιάζουν αμελητέα, όλα τα πάθη μεγεθύνονται σε δείκτες εσωτερικής πληρότητας.

Ζούμε την εποχή των γραφικών και αναρωτιέμαι αν ο Παπαδόπουλος , ο Χίτλερ, η ο Μουσολίνι φαινόταν και στους τότε πολίτες το ίδιοι αρεστοί πριν μετατραπούν σε μισητούς δικτάτορες.

5 σχόλια:

Roadartist είπε...

Kαι όμως ο Χίτλερ ήταν όντως πάρα πολύ αγαπητός, μαγνήτιζε τις μάζες.. Μάλιστα διαβάζοντας ιστορία εκείνης της περιόδου, πραγματικά βλέπεις ότι οι άνθρωποι της εποχής, δεν καταλάβαιναν το που το πήγαινε..Ο Χίλτερ είχε κάνει πολλά έργα υπέρ του λαου της Γερμανίας, ήταν με τους εργάτες (!!), έβγαζε λόγους κατά της ανεργίας κλπ, κανείς δεν μπορούσε τότε να διανοηθεί την συνέχεια.. και ήταν κάτι παραπάνω από αγαπητός.. Καλό βράδυ!

Marina είπε...

Τα είπες ΟΛΑ!!! Χάθηκαν οι αξίες, η τιμιότητα, η ντομπροσύνη, η ειλικρίνεια...Γιατί να μην γίνουν και οι ιθύνοντες χειρότεροι και να χρησιμοποιούν το δυσμοιρο το λαό σαν σημαία τους;;;

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Στους καιρούς που ζούμε, μόνο γραφικοί θα μείνουν..
Θα καρπωθούν λίγη δόξα μέσα από την αλαζονεία τους..

IonnKorr είπε...

Σοφία

Έτσι ακριβώς, όπως τα γράφεις.
Ο Λαός ανεβάζει στα ουράνια μερικούς ανθρώπους (είτε πολιτικούς, είτε ποδοσφαιριστές είτε τραγουδιστές) και δεν θέλει μετά να ακούσει ούτε λέξη για πιθανές παρανομίες τους.

Στο αεροδρόμιο οι περισσότεροι επώνυμοι περνούν χωρίς έλεγχο. Δεν είναι λογικό ότι αν είσαι ανεξέλεγκτος θα κάνεις τις μεγαλύτερες παρανομίες????????????????? Απόλυτα λογικό.

Ποιοί δεν πληρώνουν ποτέ φόρους, ΙΚΑ, ΦΑΠ, ΕΤΑΚ?? Καλλιτέχνες, ηθοποιοί, τραγουδιστές, πολιτικοί, συνδικαλιστές, δήμαρχοι!!! Και όμως κανείς δεν τολμά να τους ακουμπήσει.

Τώρα, όσον αφορά Χίτλερ και λοιπούς δικτάτορες είναι όπως τα λέει η Roadartist.
Εννοείται ότι ο λαός τους υπεραγάπησε και τους άφησε να αποκτήσουν υπερ-εξουσίες. Μόνοι τους θα τις έπαιρναν??

Ο λαός συμπεριφέρεται σαν κοπάδι. Δεν μπορεί ποτέ να καταλάβει ότι αν θέλει η μεγάλη εξουσία απάτες δεν θα γινόταν. Αυτοί είναι που τις κάνουν οι ίδιοι και μετά ανέχονται και την παραβατικότητα των προστατευόμενών τους.

-------------
Όσον αφορά Γεωργιάδη, Λιακόπουλο και άλλους τέτοιους που σε άλλες περιπτώσεις θα τους έστελναν για νοσηλεία για ψυχοπάθεια εδώ τους λατρεύουν αγοράζοντας ότι σαβουροβιβλίο τους πασάρουν.

sofiascomments είπε...

Καλοί μου φίλοι,
είστε εδώ και δεν νιώθω ότι τα χάνω σε μια κοινωνία που ευνοεί και προωθεί τους γραφικούς.
Σας ευχαριστώ πολύ και εύχομαι σε όλους να έχετε μαι τέλεια νέα Βδομάδα.

Δημοσίευση σχολίου