Κυριακή, 22 Μαΐου 2011

Η συγκέντρωση για το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ μόλις τελείωσε.

Μεγαλειώδη θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την συγκέντρωση για την παραμονή του Νοσοκομείου Καρύστου ως έχει, και την αναβάθμιση του.
Αύριο Δευτέρα μετά από πρόταση του κ.Ραβιόλου θα συγκαλεσθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για αυτό το θέμα. μάλλον στην Κάρυστο, την Τρίτη οι εκπρόσωποι του Νοσοκομείου θα επισκεφθούν το Υπουργείο, και ο Μαρκόπουλος θα καταθέσει ερώτηση στον υπουργό αύριο το απόγευμα, επομένως θα έχουν και την απάντηση του υπουργού μέχρι τότε.
Προτάθηκε το κλείσιμο της γέφυρας Χαλκίδας για την Τετάρτη, από την Βρανά, αλλά αύριο πιστεύω μετά το Δημοτικό Συμβούλιο θα ξέρουμε αν είναι σίγουρο η όχι.

Μίλησαν, οι γιατροί, ο πρόεδρος του Νοσοκομείου κ. Καρύκας, όπου και εμπεδώσαμε πιστεύω όλοι, ότι όλες τις προτάσεις τις έκανε ο ίδιος, ο Δήμαρχος κ.Μανώλης, ο κ.Ραβιόλος, η κ. Βρανά, ο κ.Μαρίνος, ο κ.Μαρκόπουλος. ο κ. Συμεών Κεδίκογλου, η κ.Τούρλα, και ο κ.Κακάτσος.

Ο κόσμος περίμενε υπομονετικά να στηθούν μεγάφωνα στον εξωτερικό χώρο, μιας και η προσέλευση ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη από την αναμενόμενη, και ανήσυχος για το μέλλον παρακολουθούσε με αγωνία.

Από ότι κατάλαβα ο κ. Λιαρόπουλος που έκανε την μελέτη , δεν είχε ενημέρωση για τα στοιχεία που αφορούν το Νοσοκομείο και την περιοχή.

Το να δημιουργηθεί βάση ΕΚΑΒ με αυτοκίνητα και πλωτά, σταθμό, νοσοκόμες, οδηγούς, γιατρούς, κλπ, στο τέλος θα στοιχίζει πιο πολύ από το αφήσουν ήσυχο το νοσοκομείο.

Βέβαια η ανθρώπινη ζωή δεν μετράει κατά τα φαινόμενα των κυρίων που έχουν πέσει στα γόνατα και γλύφουν τις πατούσες το ΔΝΤ και των Τροικανών, όσο δεν μετράει και η κοινωνική αναταραχή, ταλαιπωρία, και την εν δυνάμει απελπισία που θα βυθυστούμε όλοι αν φύγει το Νοσοκομείο.

Έχοντας ίδια πείρα, ξέρω τι τι σημαίνει για την ζωή μας το νοσοκομείο όπως και το τι σημαίνει για όλους μας το να έχουμε κοντά μας τους γιατρούς μας, που επέλεξαν να μείνουν και να κάνουν τόπο τους τον τόπο μας.

Έτσι η καρδιολογική, με τον κ .Γεωργιάδη, η Ορθοπεδική με τον κ. Βώσσο, το Μικροβιολογικό, με τον κ. Καλαποδά, το Οδοντιατρικό, τους υπέρηχους, το Οφθαλμιατρικό. όπως και οι άλλοι γιατροί και νοσοκόμες, έχουν καταφέρει να προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ!!
Το Νοσοκομείο δεν χρωστάει, έχει νέα κτήρια, έχει κάνει αλλαγή κουφωμάτων και επισκευές.

Θα αναρωτηθεί κάποιος τι δουλειά έχουν τα ντουβάρια μες την μέση, όταν μιλάμε για ανθρώπινες ζωές.
Και όμως στην έκθεση παρέλειψαν να αναφερθούν έτσι ώστε να βαθμολογηθεί αρνητικά το νοσοκομείο.

Έχουν πει, να δεχτούν τα νοσοκομεία με 120 κλίνες και πάνω και να κλείσουν αυτά που έχουν λιγότερες.
Όμως δεν έλαβαν υπ όψιν τους ούτε τις 2 ώρες που χρειάζεται κάποιος να έρθει από τον Κάβο Ντόρο, ούτε το οδικό δίκτυο, ούτε ότι οι θάλασσα είναι αδιάβατη για πάρα πολύ καιρό..
Πως να πάει το φουσκωτό τον ασθενή να χτυπιέται απ το κύμα?

Μα είναι τόσο λογικά αυτά τα πράγματα που αναρωτιέται κανείς για την ευφυία, την στοιχειώδη εξυπνάδα που έχουν αυτοί που συντάσσουν τέτοιες εκθέσεις. Εκτός πια, και αν έχουν χάσει ανθρώπινο χαρακτηριστικό και έχουν απομείνει κτήνη .

Δεν κάνουν καμιά οικονομία, αφού όπως αποδείχτηκε τα έξοδα θα είναι περισσότερα, αλλά θα γίνει μια ακόμα αρνητική παράμετρος για τον τόπο, μιας και πολλοί άνθρωποι έρχονται για παραθερισμό η τουρισμό επειδή έχουμε νοσοκομείο, πολλοί εργαζόμενοι θα φύγουν, η κατανάλωση θα μειωθεί, η περιοχή θα απαξιωθεί ακόμα περισσότερο.

Κοντά στους γιατρούς μας λοιπόν, και σε όποιες κινητοποιήσεις μας πουν, θα πάμε.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΦΙΑ!
ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΤΕΚΤΕΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΠΛΟΓΚ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ...
ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ!!!
ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

sofiascomments είπε...

Ευχαριστώ πολύ!
Για να δούμε σήμερα τι θα γίνει!
Καλημέρα!

Melissani είπε...

Ο Λιαρόπουλος την έγραψε στο πόδι την εισήγηση προφανώς!
Αυτό το κτίριο του Νοσοκομείου χτίστηκε μετά την Κατοχή με χρήματα των Καρυστινών της Αμερικής, το 1950 - εκείνη τη μακρινή εποχή - η Κάρυστος είχε νοσοκομείο!
Τώρα το 2011 θα μας το πάρουν; Είναι ανεύθυνοι.

Για την ακρίβεια θα το υποβαθμίσουν δεν θα το κλείσουν,θα γίνει κέντρο υγείας. Θα πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος (να ενημερωθούμε έγκυρα) τι σημαίνει κέντρο υγείας, τι υπηρεσίες θα απομείνουν, αν όντως θα πάψει να υπάρχει καρδιολόγος για παράδειγμα, εγώ άκουσα ότι θα εξακολουθήσει να υπάρχει καρδιολόγος και όλες οι ειδικότητες, όμως θα φύγει ο δεύτερος παθολόγος, ο δεύτερος αναισθησιολόγος κτλ, δεν ξέρω αν αυτά ευσταθούν. Αυτά τα θέματα χρειάζονται ενημέρωση. Δεν αγωνίζεσαι σωστά όταν δεν ξέρεις, όταν δεν είσαι ενημερωμένος. Πρέπει να ξέρεις για να κρίνεις τι είναι καλυτερο. Όπως και να χει όμως δεν θα είναι το ίδιο αν υποβαθμιστεί, σ αυτό καταλήγω, οπωσδήποτε κάποια πράγματα θα αλλάξουν.
Ακούω και κάποιες κατηγορίες π.χ. ότι υπάρχουν περισσότερα από το κανονικό άτομα που εργάζονται στο νοσοκομείο, ότι κάποιοι και κάποιες απλώς πληρώνονται ενώ απαξιούν να εργαστούν. Ότι κάποιοι και κάποιες με έπαρση συστηματικά δεν δουλεύουν. Ας βρεθεί ένας τρόπος να ελεγθούν και να συμμορφωθούν. Η λύση δεν είναι να υποβαθμιστεί το νοσοκομείο σε κέντρο υγείας. Και είναι επιπλέον ολέθριο κοινωνικά να στρέφεται η μία επαγγελματική τάξη εναντίον της άλλης. Και όλοι αυτοί και αυτές που πληρώνονται από το δημόσιο, από την τσέπη μας δλδ αλλά απαξιούν να δουλέψουν ας σκεφτούν τις ευθύνες τους. Από την άλλη ξέρω και άτομα συγκεκριμένα μία γυναίκα που δουλεύει εκεί με συνέπεια. Δεν είναι άδικο γι αυτήν και για τους άλλους που κάνουν ευσυνείδητα (όσο γίνεται) τη δουλειά τους να αναγκαστούν να πάνε σε μια άλλη πόλη να δουλέψουν ή ακόμα χειρότερα να χάσουν τη δουλειά τους (γιατί ακούσαμε και κάτι για απολύσεις από την Τρόϊκα);
Χρειάζεται ενημέρωση...
Και για το Νοσοκομείο, και για το σχολείο, και για την εφορία και για τα λατομεία, για όλα αυτά που φωνάζουν και αγωνίζονται οι Καρυστινοί χωρίς κατά βάθος να ξέρουν περί τίνος πρόκειται...

Δηλαδη εννοώ χρειάζεται κάτι παραπάνω από την απλή αγωνιστική διάθεση...Γνώση. (αν και είναι δύσκολο να βρεις άκρη).

Ανώνυμος είπε...

Μόνο αν συνεχίσει να προσφέρει τις σωστές υπηρεσίες με το ανάλογο προσωπικό πιστεύω ότι πρέπει να παραμείνει το νοσοκομείο. Αν είναι να δουλεύουν οι μισοί από τους 103 υπαλλήλους καλύτερα να γίνει κέντρο υγείας, τσάμπα λεφτά στην σημερινή συγκυρία δεν πρέπει να δίνουμε σε κανέναν. Επίσης και οι γιατροί πρέπει να εξυπηρετούν όλους ανεξαιρέτως τους ασθενείς. Όχι με φακελάκια, γνωριμίες να κάνουν την δουλεία τους κάποιοι και οι υπόλοιποι να ταλαιπωρούνται. Αυτή η τραγική εικόνα πρέπει να αλλάξει. Αν είναι να αλλάξει με το να γίνει κέντρο υγείας, ας γίνει έτσι.

sofiascomments είπε...

Melissani
Τα εξήγησαν οι γιατροί στην συγκέντρωση..
Για να δούμε..
Καληνύχτα!

sofiascomments είπε...

Ανώνυμε,
αν συμβαίνουν αυτά πρέπει να διορθωθούν αλλά όχι να υποβαθμιστεί το νοσοκομείο. Έχει σώσει ζωές, μεταξύ άλλων και του αδελφού μου χρόνια πριν...
Το κοριτσάκι το καλικαίρι, πρόσφατα άλλους..
Να διορθωθούν τα λάθη όμως, σίγουρα.
Καληνύχτα.

Δημοσίευση σχολίου