Σάββατο, 7 Μαΐου 2011

Μάνα -μητέρα- μαμά.

Το περιμένει κάθε γυναίκα πως και πως.
Την στιγμή που θα ακούσει την πιο σημαντική λέξη στην ζωή της, μαμά.

Όπως όλα τα απόλυτα πράγματα και νοήματα σε αυτήν την ζωή αποτελείται από λίγες συλλαβές. Μα- μά, α-γά-πη, πά-θος, λα-τρεία, πί-στη, ε-λπί-δα, σπί-τι, υ-γεί-α, γά-μος, ευ-τυ-χία.

Ενώ προσπαθούμε να τις κρύψουμε μέσα σε μεγάλες, και να κάνουμε υποτίθεται την ζωή μας καλύτερη, έρχονται οι μέρες, και άλλοτε μόνο μικρές στιγμές, να νιώσουμε μέχρι βαθιά μέσα στην ψυχή μας, το πόσο πολύτιμες είναι.

Η αγάπη που δείχνει η μάνα είναι σαν να σκάβεις λακουβίτσες κοντά στο κύμα. Όσο πιο βαθιά σκάβεις, τόσο πιο πολύ νερό γεμίζει, μέχρι που η θάλασσα μπαίνει μέσα στο μικρό μας πηγάδι και το γεμίζει, η το παρασέρνει το κύμα.
Δεν νιώθεις κάποια στεναχώρια παρά μια ικανοποίηση καθώς η θάλασσα παρασέρνει το μικρό χείλος από βρεμένη άμμο.
Έτσι και η αγάπη της μάνας από την πρώτη μέρα που τα τοσοδούλικα δακτυλάκια θα τυλιχτούν γύρω από το δάκτυλο της, όλα βαθαίνει μέχρι να την παρασύρει τελείως και να ενωθεί για πάντα με την αγάπη των παιδιών της, ρίχνοντας και τα τελευταία τείχοι εγωισμού και αυτοπροστασίας..
Όποιες είναι τυχερές να αφεθούν θα νιώσουν το πλάτεμα και την απεραντοσύνη των συναισθημάτων, όποιες πάλι όχι, τι κρίμα....θα πιστέψουν ότι η λακουβίστα είναι κάστρο και η θάλασσα τάφρος.

Χρόνια πολλά μαμάδες μικρές, μαμάδες μεγάλες. Να καμαρώσετε τα βλαστάρια σας όπως θέλουν εκείνα να τα καμαρώσετε.

6 σχόλια:

moments collector είπε...

Χρόνια πολλά στις μαμάδες που τις καταλαβαίνουμε όταν έρθουμε στη θέση τους...κι αυτά που φαίνονταν απαράδεκτα όσο ήμασταν παιδιά,γίνονται αυτονόητα όταν γινόμαστε μαμάδες...

Άντρη Αντωνίου είπε...

Και ο Θεός έπλασε τις μαμάδες, Σοφία μου. Γιατί και οι άγγελοι πόσα να προλάβουν; :)

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά, Σοφία μου. Να είσαι γερή και να καμαρώνεις τα παιδιά σου! Να είναι καλά κι όλες οι μάνες του κόσμου και να προσφέρουν τον καλύτερο εαυτό τους στα παιδιά τους, μαθαίνοντάς τους τα πιο ουσιαστικά, να είναι ανεξάρτητα κι ευτυχισμένα. Αν τα καταφέρνουν κιόλας στις επιδιώξεις τους ακόμα καλύτερα!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ και σε όλες τις μανούλες

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Melissani είπε...

Χρόνια Πολλά σε όλες τις μανούλες!

sofiascomments είπε...

Αγαπημένες μου μανούλες!
Χρόνια μας πολλά!! Και του χρόνου με υγεία!!
Καλή βδομάδα!!

Μελισσανη,
τις καλύτερες ευχές μου για να μπεις και συ στο κλαμπ μας!!

Δημοσίευση σχολίου