Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011

Καταστροφές από την ξαφνική καταιγίδα..

Χτες το βράδυ μετά τις 12.30 κοιμηθήκαμε με την έννοια της καιόμενης χωματερής, αλλά ξυπνήσαμε μετά από λίγο, από την τρομερή βροχή που συντάραξε τον τόπο όλο από το Σύνορο και κάτω, (περίπου). Οι αστραπές και οι βροντές ήταν αδιάκοπες , η ένταση της βροχής αδιάκοπη για ώρες, μέχρι περίπου τις 11 το μεσημέρι. Και πιο μετά ακόμα με διακοπές.


Στους δρόμους της πόλης μας η άσφαλτος ξήλωσε σαν πουλόβερ σε πολλά σημεία, το χειρότερο όμως είναι ο κεντρικός δρόμος στα Οβρέικα που στην κυριολεξία διαλύθηκε από τον Ναό του Απόλλωνα(περίπτερο Φώντα) μέχρι την παραλία.
Το ρεύμα ήταν κομμένο το πρωί, ήρθε κατά 12 και σε άλλα μέρη κατά τις 1, το νερό πλημμύρισε χωράφια και υπόγεια, ο δρόμος στα Αλαμανεικα είχε σχεδόν αδιάβατος μιας και τα νερά ερχόντουσαν από παντού και σχημάτιζαν λίμνες.
Στην παραλία φερτά υλικά, στους υπόλοιπους δρόμους κομμένη άσφαλτο και λακκούβες, συνθέτουν ένα τοπίο πολέμου της φύσης με τα έργα του ανθρώπου.
Τα αυτοκίνητα του Δήμου, της Πυροσβεστικής, της ΔΕΗ , έτρεχαν παντού μιας και οι παρενέργειες της καταιγίδας ήταν και είναι πολλά.
Το θέμα είναι ότι η φωτιά στην Χωματερή ήταν τόσο βαθιά που ακόμα καπνίζει!! Αυτό μας δείχνει ότι έχει βάθος , και ξεκίνησε σε τέτοιο μέρος που δεν νομίζω ότι μπορεί να πάει κάποιος που δεν θέλει να καεί ΠΡΑΓΜΑΤΙ η χωματερή.
Το ότι είναι ΕΓΚΛΗΜΑ δεν περνάει από το μυαλό μερικών. Το ότι κινδυνεύουν με φυλακή ούτε αυτό το σκέπτονται.. Το να τα ρίξουν πάλι στους γύφτους είναι γελοίο...
Τι μας δείχνει λοιπόν περίτρανα η χτεσινή καταστροφή? Ότι η φωτιά νικάει και το νερό,

Ότι τα στοιχεία της φύσης είναι απρόβλεπτα και ανεξέλεγκτα,
Ότι η φύση έχει μνήμη και ακόμα και αν περνάνε δεκαετίες, τα ρέματα ξαναγίνονται ρέματα,

Ο βάλτος ξαναγίνεται βάλτος, και το ποτάμι, μπορεί να γίνει χείμαρρος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επίσης οι παραλίες παρουσιάζουν δυστυχώς εικόνα καταστροφής αν είδες, ελπίζω να τις αποκαταστήσουν γρήγορα για να υποδεχθεί η Κάρυστος τους τουρίστες που φέτος αναμενεται να είναι πολλοί.
Οι περσινές πυρκαγιές έφεραν φέτος τις παρολίγον πλημμύρες, το νερό κατεβαίνει ανεξέλεγκτο καθώς δεν υπάρχουν δέντρα να το συγκρατήσουν.

Δημοσίευση σχολίου