Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2011

4 Αυγούστου!

Σήμερα 4 Αυγούστου έμαθα ότι το χασίς έβγαλε από πάνω του την ρετσινιά της παρανομίας και ελεύθερα θα μπορεί να καπνίζει ο λουλάς στον χασικλή της γειτονιάς!

Έτσι είναι οι μοντέρνοι καιροί! Κυνηγάς τον καπνιστή και νομιμοποιείς τον χασικλή!

Είμαστε Ευρώπη και το μόνο θέμα είναι αν πετάς την γόπα στον δρόμο..


Φυσικά και δεν έχω θέση σε ένα τέτοιο θέμα, μιας και δεν έχω όλα τα στοιχεία και εκ πείρας ξέρω ότι όλα πουλιόνται παντού και οι πάντες μπορούν να βρουν τα πάντα, μέχρι και 8 τόνους εκρηκτικά μπορεί ΕΝΑΣ άνθρωπος να βάλει σε ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ κτήρια χωρίς να τον πάρει κανείς χαμπάρι!

Ο νέος σούπερ μαν είναι Νορβηγός αλλά δυστυχώς βλαμμένος η απλά πολύ ....ιδεαλιστής!

Γιατί αν πούμε ότι είναι βλαμμένος, τότε τι είναι ο καλός βασιλιάς στην Συρία που κτυπάει αμάχους η ο μπαμπάς του που είχε σκοτώσει 30.000 χιλιάδες άμαχους επειδή δεν το ήθελαν?

Τι να πούμε για τα αφεντικά μας που διαλίσανε το θαύμα της Λιβύης, το πιο τέλειο σύστημα υδροδότησης και έκοψε όλο τον λαό από καθαρό πόσιμο νερό?

Για να μη πάμε πιο πίσω με τα στρατόπεδα εξόντωσης και τον παπουτσάνη σε συσκευασία Άουσβιτς!

4 Αυγούστου και η Κυβέρνηση είναι με την ταμπέλα " ανοίξαμε και σας περιμένουμε" προς όλους τους μεγαλο-ότι νάναι εξοντόνωντας κάθε μικροιδιοκτήτη σε οτιδήποτε..

Η άλλη όψη του σοσιαλισμού είναι εδώ ..Τα δύο πρόσωπα του Ιανού σε ένα και με το μουστάκι του ΓΑΠ.

Βάζουν έλεγχο στα μπλόγκς, και πολύ θα γελάνε στην google, που θα τους επιστρέψει τον νόμο να τον κάνουν κορνίζα να θυμούντε τις βλακείες τους..

Πάρτα Λίζα και κάντα κορνίζα και αν δεν σ'αρέσει πες το στην Κοντολίζα, η στην Χίλαρι...

Έτσι και αλλιώς στο μόνο πεδίο που οι λευκοί με τους μαύρους λένε τα ίδια είναι το κυβερνητικό της Ουασιγκτώνος...

Οι κάτοικοι της Πάρου πρέπει να είναι οι πιο κουλοχέρηδες ever μιας και είχαν ψηφίσει τον Ραγκούση για Δήμαρχο (η όχι?)

Την μόνη απορία που έχω είναι πως είναι κλειστά τα επαγγέλματα αφού υπάρχουν τόσοι πολλοί παντού σε όλα? Και σε φαρμακεία και σε ταξί και σε όσα αναφέρονται σαν κλειστά?

Δηλαδή τα ανοικτά πως θα είναι?

Αυτό που ξέρω για τα ταξί πάντως είναι ότι στο Λονδίνο για να πάρεις άδεια ταξί πρέπει να κάνεις 3 χρόνια μάθημα και πρακτική και ξέρεις όλους τους δρόμους και όλες τις πιθανές καλύτερες διαδρομές, ιστορία των μνημείων, της πόλης και που είναι πιο κοντά η δημόσια τουαλέτα...Εδώ, .....τα ξέρεται... "Μπες και ρωτώ το τζι μπι ες!"

4 Αυγούστου και οι αγορές σαν τον Αττίλα κάνουν επιθέσεις και ζητάνε γη και ύδωρ από τους πάντες, αν δεν τους τα δίνουν τα παίρνουν με το ζόρι..και μεις χάνουμε το νόημα σε ανούσιες κουβέντες και προσωπικές διαμάχες........


ps

Όποιος η όποια μπορεί παρακαλώ να μου απαντήσει αν μπορώ να καταθέσω αίτηση για καλλιέργεια χασίς στα προγράμματα ΕΣΠΑ μιας και έχει αποδειχθεί ότι στην περιοχή μου οι καλλιέργειες ευδοκιμούν. Μιας και είναι νόμιμο δεν θα είναι και η καλλιέργεια?Όμως το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ, οι ανθρώπινες ανάγκες ποτίζονται με τις μικρές χαρές και τις μεγάλες λύπες.

Μια άλλη 4η Αυγούστου θυμήθηκα σήμερα που ξεχνάνε να μας πουν ότι καθιέρωσε το 8ωρο που η σοσιαλιστική κυβέρνηση με την προοδευτική Ευρώπη των αγορών κοντεύει να ξεχάσει..

Οκτάωρο

Κάποιος συντάκτης έκανε προσθήκη σχετικά με το οκτάωρο, βασιζόμενος σε νομολογία (ότι είχε ψηφιστεί παλαιότερα). Δεδομένου ότι εφαρμογή του οκταώρου αναφέρεται συχνά ως έργο του Μεταξά, αναίρεσα την αλλαγή. Εφόσον κάποιος θελήσει να αναλύσει το θέμα, καλό θα ήταν να το ψάξει καλύτερα (ψηφίστηκε; εφαρμόστηκε; επεκτάθηκε; γενικεύτηκε; ... το οκτάωρο) με υποστήριξη από δευτερογενή βιβλιογραφία. --Focal Point 15:10, 23 Αυγούστου 2009 (UTC)

Ο Λιναρδάτος στη σελίδα 112 του βιβλίου "4η Αυγούστου" αναφέρει: στον τομέα της εργατικής πολιτικής ο Μεταξάς παρουσίασε σαν "κοινωνική μεταρρύθμισιν" το 8ωρο..... Έχω την εντύπωση οτι οι νόμοι που ψηφίστηκαν απο την κυβέρνηση Βενιζέλου το 1932 δεν εφαρμόστηκαν επειδή τον Μάρτιο του 1933 η κυβέρνηση έπεσε. Παρ'ολα αυτά είναι πολύ πιθανόν να είχαν ψηφιστέι μετά απο το Λαϊκό κόμμα και απλώς ο Μεταξάς να προχώρησε στην εφαρμογή των. Αν κάποιος έχει στη διάθεση του πηγές επι του θέματος ας το ερευνήσει έτσι ωστε να γίνει η απαραίτητη διόρθωση.--Diu 15:30, 23 Αυγούστου 2009 (UTC)

Αφορά εργατική νομοθεσία, πράγματι προϋπήρχαν νόμοι πλην όμως ανενεργοί διότι δε είχαν εκδοθεί επιμέρους υπουργικές αποφάσεις εφαρμογής τους όπως αυτοί οι ίδιοι προέβλεπαν. Το ιδιαίτερο σημείο αναφοράς του Μεταξά στην εργατική νομοθεσία είναι το γεγονός της εργατικής "Ελληνικής Διακήρυξης του 1939" που αποτέλεσε αφενός σταθμό στην παγκόσμια εργατική νομοθεσία, αφετέρου το βάθρο επί του οποίου συντάχθηκε, σχεδόν ομοιότυπα, λίγα χρόνια μετά η διεθνής "Διακήρυξη της Φιλαδελφείας" το 1944. Με την ελληνική διακήρυξη του 1939 καθορίστηκε το 8ωρο και στα εμπορικά πλοία και ξεκίνησε ο εργατικός έλεγχος εφαρμογής του που αποτελούσε τη βάση υπολογισμού εσόδων του νεοϊδρυθέντος ΙΚΑ. Το γεγονός αξίζει ένα ξεχωριστό άρθρο.--Templar52 08:44, 8 Ιουνίου 2010 (UTC)

[Επεξεργασία] Πρόταση
Ακομα και ο Μεταξας (ναι!!) το παλεψε το χρεος και κερδισε!

Ποντικι papaionanouwordpress.com

Το συνημμένο περιέχει το σχετικό απόσπασμα από το Yearbook of the International Law Commission 1980.

Νομικό προηγούμενο

Θα δώσουμε ένα ιστορικό παράδειγμα, το οποίο αποτελεί και μια από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις στη διεθνή νομολογία που υποστηρίζει το δικαίωμα που αναφέραμε. Το 1936 η Ελλάδα αρνήθηκε να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δανείου που είχε συνάψει με τη βελγική τράπεζα Societe Commerciale de Belgique. Η κυβέρνηση του Βελγίου παρενέβη και προσέφυγε στο Διαρκές Δικαστήριο του Διεθνούς Δικαίου, που είχε ιδρύσει η Κοινωνία των Εθνών, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι αθετεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις. Η Ελλάδα, που τότε βρισκόταν υπό το φασιστικό καθεστώς της 4ης Αυγούστου, απάντησε ότι βρίσκεται σε αδυναμία να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις διότι δεν μπορεί να διαθέσει πόρους χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την κατάσταση του λαού και της χώρας. Στο υπόμνημά της έλεγε: «Η Κυβέρνηση της Ελλάδος, ανήσυχη για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού και για τη διοίκηση, την οικονομική ζωή, την κατάσταση της υγείας και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας, δεν θα μπορούσε να προβεί σε άλλη επιλογή. Όποια κυβέρνηση κι αν ήταν στη θέση της θα έκανε το ίδιο»Yearbook of the International Law Commission», 1980, v.I, σελ. 25). Θυμηθείτε ότι μιλάμε για τη φασιστική δικτατορία του Μεταξά, που πατούσε στον λαιμό τον ελληνικό λαό και η οποία επιβλήθηκε με τις ευλογίες της «μεγάλης συμμάχου» Βρετανίας και του τοποτηρητή της στην Ελλάδα, βασιλιά Γεωργίου.

==========

Kαι κέρδισε!! (Διαβάστε παρακάτω επισυναπτεται η σχετική τεκμηρίωση)

Έκτακτη κατάσταση

Το επιστέγασμα ήρθε με το υπόμνημα που κατέθεσε στο Διαρκές Δικαστήριο ο νομικός εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης το 1938, όπου τόνιζε τα αυτονόητα: Ενίοτε μπορεί να υπάρξει μια έκτακτη κατάσταση «η οποία κάνει αδύνατο για τις Κυβερνήσεις να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους δανειστές και προς τον λαό τους: οι πόροι της χώρας είναι ανεπαρκείς για να εκπληρώσουν και τις δυο υποχρεώσεις ταυτόχρονα. Είναι αδύνατο να πληρωθεί το χρέος και την ίδια ώρα να παρασχεθεί στον λαό η κατάλληλη διοίκηση και οι εγγυημένες συνθήκες για την ηθική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Το οδυνηρό πρόβλημα προκύπτει όταν πρέπει να επιλέξει κανείς ανάμεσα στα δυο καθήκοντα. Το ένα πρέπει να υποχωρήσει έναντι του άλλου. Ποιο πρέπει να είναι αυτό;…

Η Θεωρία αναγνωρίζει σʼ αυτό το ζήτημα ότι το καθήκον μιας Κυβέρνησης να εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των βασικών δημόσιων υπηρεσιών υπερτερεί έναντι της πληρωμής των χρεών της. Από κανένα Κράτος δεν απαιτείται να εκπληρώσει, μερικά ή συνολικά, τις χρηματικές του υποχρεώσεις αν αυτό θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών του και έχει σαν αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση της διοίκησης της χώρας. Στην περίπτωση όπου η πληρωμή του χρέους του θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ζωή ή τη διοίκηση, η Κυβέρνηση είναι, κατά τους συγγραφείς, υποχρεωμένη να διακόψει ή ακόμη και να μειώσει την εξυπηρέτηση του χρέους» (στο ίδιο). Το Διεθνές Δικαστήριο αποδέχτηκε το σκεπτικό αυτό και δικαίωσε την Ελλάδα, δημιουργώντας νομικό προηγούμενο που χρησιμοποίησαν πολλές χώρες τα κατοπινά χρόνια. Μια από αυτές ήταν και η Αργεντινή το 2003, όταν η κυβέρνηση του Νέστορ Κίχνερ επέλεξε, έναντι της εξαθλίωσης του λαού που επέβαλλαν τα προγράμματα του ΔΝΤ, να διαγράψει μονομερώς το μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου χρέους.

Κυβέρνηση των πιστωτών

Το ερώτημα που απέφυγαν να απαντήσουν οι εισηγήτριες στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως αποφεύγουν καιρό τώρα να απαντήσουν και όλοι οι υποστηριχτές του μνημονίου, είναι το εξής: Όταν μια χώρα βρεθεί μπροστά στο δίλημμα να μην μπορεί να ικανοποιήσει ταυτόχρονα τις πιο βασικές και άμεσες ανάγκες της μεγάλης πλειονότητας των πολιτών της και τις απαιτήσεις των δανειστών της, τότε τι προέχει για την κυβέρνηση αυτής της χώρας; Οι ανάγκες της χώρας και των πολιτών της ή οι απαιτήσεις των δανειστών της; Η τωρινή κυβέρνηση (όπως και η προηγούμενη) απάντησε στο δίλημμα αυτό προτάσσοντας τις απαιτήσεις των δανειστών. Κι αυτό δεν είναι ούτε ηθικό ούτε δίκαιο. Κι αυτό γιατί καμία κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να θυσιάζει τον λαό και τη χώρα της, προκειμένου να εξυπηρετηθούν αλλότρια συμφέροντα. Όχι μόνο με βάση το Σύνταγμα και το δίκαιο της χώρας, αλλά και με βάση το διεθνές δίκαιο. Και το λέμε αυτό γιατί όταν μια χώρα αντιμετωπίζει μια «κατάσταση ανάγκης», όπως είναι το άμεσο ενδεχόμενο μιας πτώχευσης, το διεθνές δίκαιο αναγνωρίζει στην κυβέρνηση της χώρας το δικαίωμα να αρνηθεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι των δανειστών της, προκειμένου να μη θιγούν τα δικαιώματα των πολιτών της και να μην απειληθεί η εσωτερική έννομη τάξη και ασφάλεια.

Αυτό που τόλμησε να διεκδικήσει η φασιστική Ελλάδα του Μεταξά λίγο πριν από τον πόλεμο, αρνείται ακόμη και να το συζητήσει η «δημοκρατική» Ελλάδα του κ. Παπανδρέου. Και μάλιστα υπάρχουν δικαστές που όλα αυτά τα βρίσκουν καλά καμωμένα.
Ο Ιωάννης (Μιχαήλ) Μεταξάς (Ιθάκη 12 Απριλίου 1871 - Αθήνα 29 Ιανουαρίου 1941) υπήρξε ανώτατος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού και στη συνέχεια πρωθυπουργός και δικτάτορας (1936-1941). Έλαβε μέρος στους Βαλκανικούς πολέμους και το 1917 εξορίστηκε στην Κορσική. Με την επιστροφή του ίδρυσε το κόμμα των Ελευθεροφρόνων, το οποίο κατάφερε πολλές φορές να εισέλθει στη Βουλή συγκεντρώνοντας όμως χαμηλά ποσοστά. Το 1936, κατόπιν διαφόρων συγκυριών, διορίστηκε Πρωθυπουργός της Ελλάδας, στη θέση του αποβιώσαντος Δεμερτζή και στη συνέχεια πρωτοστάτησε στην επιβολή του δικτατορικού "καθεστώτος της 4ης Αυγούστου", κυβερνώντας έως το θάνατό του το 1941. Έμεινε στην ιστορία για την απάντηση που έδωσε στο Ιταλικό φασιστικό τελεσίγραφο της 28ης Οκτωβρίου 1940 και για την ταχεία πολεμική προπαρασκευή της Ελλάδας ενόψει του ελληνοϊταλικού πολέμου και της γερμανικής εισβολής στην Ελλάδα. Ως στρατιωτικός είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στους Βαλκανικούς πολέμους και στον λεγόμενο Εθνικό διχασμό.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί δεν μίλησε νωρίτερα η Σοφία Μπεκατώρου.

  Η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου    ΑΠΕ Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου αποτελεί μία πράξη θάρρους και δυστυχώς μερικά σχ...