Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011

Απόηχος από την κουβέντα με την κ.Φωφώ Πλατυμέση για το Κάστρο.

Την Κυριακή το απόγευμα συναντήθηκα με την κ.Φωφώ Πλατυμέση και ενημερώθηκα για τα προβλήματα που παρουσιάζονται κάθε τρις και λίγο στην περίπτωση του Κάστρου.
Με πολύ μεγάλη προθυμία αν και δεν με ήξερε, η κ.Πλατυμέση μου εξήγησε τα πάντα και όλα, μα όλα όσα έλεγε, τα πιστοποιούσε με έγγραφα.
Μερικά από αυτά τα φωτογράφισα και τα έβαλα στις προιγούμενες αναρτήσεις.
Όποιος θέλει, όποιος ενδιαφέρεται, όποιος θέλει να ερευνήσει, να μάθει, να έχει μια τεκμεριωμένη άποψη, μπορεί να επικοινωνήσει με την κ.Πλατυμέση και να μάθει αυτά που πρέπει να ξέρει, ειδικά αν έχει κάποιο λόγο για αυτά τα πράγματα και ο λόγος του η η απόφαση του έχει κάποιο βάρος σε σημαντικές αποφάσεις.
Την συνέντευξη την ηχογράφησα και την άκουσαν αυτοί που πρέπει, για να έχω την συνείδηση μου ήσυχη ότι έκανα ότι έπρεπε για να βοηθήσω και γω στην ενημέρωση για το θέμα.

Μην το πάρετε στραβά αλλά δεν πιστεύω ότι όλα είναι για δημόσια έκθεση.
Στην κουβέντα η κ. Πλατυμέση εξιστορεί μια ιστορία αγώνων χρόνων και φυσικά αν όλα ήταν καθαρά δεν θα χρειαζόταν να είναι...τόσων χρόνων.
Όμως, τι νόημα θα είχε να ακούσετε ονόματα και καταγγελίες?
Σε τι θα βοηθούσε εκτός από την ενασχόληση μας με τα πρόσωπα σε επίπεδο κουτσομπολιού και εντυπώσεων?
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι σιγά σιγά, βγαίνουν από το προσκήνιο, και δεν βοηθάει σε τίποτα ουσιαστικά. Όπως λέει και η παροιμία, περσινά ξινά σταφύλια.

Άλλωστε, όσο περίεργο και να σας φανεί, όπως σεβόμαστε τις καλές πλευρές ενός ανθρώπου άλλο τόσο πρέπει να δείχνουμε κατανόηση και τις αδύναμες.
Όταν λέμε ότι σεβόμαστε τον Άνθρωπο, μήπως εννοούμε μόνο όταν κάνει κάτι καλό? Δεν είναι ο άνθρωπος ένα σύνολο ενιαίο αδυναμιών και προτερημάτων?
Και το σπουδαιότερο, μήπως είμαστε εμείς τόσο αδέκαστοι και ανώτεροι των υλικών αγαθών που βάζουν τους ανθρώπους να αγνοούν τις θετικές τους πλευρές?

Έτσι λοιπόν, η λύση είναι μία. Η Παιδεία, και η ενημέρωση, κυρίως των νέων. Τα παιδιά πρέπει να πηγαίνουν στους αρχαιολογικούς χώρους, στα βυζαντινά μνημεία, να μαθαίνουν να αγαπούν τον τόπο τους όχι μόνο επειδή έχει ήλιο και θάλασσα και ανοιχτό ορίζοντα να κοιτάς πέρα, αλλά γιατί έχει βαθιές ρίζες στον χρόνο, και αυτά δεν είναι παρά ένα κλαράκι στο δέντρο.

Είναι πράγματι λυπηρό, το ότι οι τουρίστες με ξένο ξεναγό, πηγαίνουν παντού και μαθαίνουν ιστορίες που εμείς αγνοούμε παντελώς.

Η κ. Πλατυμέση έχει κάνει μεγάλους αγώνες για να εμποδίσει πολλά καταστροφικά έργα για την περιοχή, και δεν νομίζω ότι ο αγώνας της αυτός έχει εκτιμηθεί όπως θα έπρεπε. αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ρωτάμε αυτούς που ξέρουν. Είναι λάθος να προσπαθούμε να μαθαίνουμε ένα θέμα από την αρχή την στιγμή που υπάρχει καταγεγραμμένη η πορεία του. Χάνουμε πολύτιμο χρόνο, πολύτιμη βοήθεια, πολύτιμη πείρα.

Την ευχαριστώ λοιπόν για την κουβέντα μας αλλά πολύ περισσότερο για την βοήθεια της στον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου