Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΓΑΛΑ...


Χθές το βράδυ στην αυλή του Πρώτου Δημοτικού ανεβάστηκε η θεατρική παράσταση ΤΟ ΓΑΛΑ με την Άννα Βαγενά και άλλους 3 νέους ηθοποιούς.
Η ερώτηση μετά το έργο ήταν ,σας άρεσε?
Πόσο λάθος ερώτηση είναι αυτή αλήθεια!
Μόνο αν είναι κάποιος μαζοχιστής θα απαντούσε με ενθουσιασμό ΝΑΙ!
Εμένα μου πόνεσε το κεφάλι, μου ανέβηκε η πίεση και η αρτηρία στο αριστερό μηνίγγι έκαιγε...
Να με ρωτήσεις αν με άγγιξε, να σου πω ,ναι. Να με ρωτήσεις αν συγκινήθηκα, πάλι να σου πω ναι, αλλά αν μου άρεσε, θα σου πω όχι.
Τι να μου αρέσει δηλαδή? Μια οικογένεια μεταναστών από την Ρωσσία, μια μάνα μόνη να μεγαλώνει δυο αγόρια με το επίδομα της Εκκλησίας και έναν πατέρα εξαφανισμένο και πριν από αυτό αλκοολικό.
Ένα παιδί άρρωστο ψυχικά με την στεναχώρια και την ανάμνηση της πατρίδας του να τον κατατρώει πιο πολύ και από την αρρώστια.
Και σε όλη την παράσταση, πάνω στην σκηνή εκτός από τους ηθοποιούς, σαν σε φαντάσματα άρχισαν να μπαίνουν στο μυαλό μου σαν σε σκιές, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ξέρουμε, και είναι πολλοί πια.
Μοναχικές φιγούρες με τα χέρια κρεμασμένα στα πλευρά, με απλανή βλέμμα να περπατούν , όλο και να περπατούν μόνοι πάντα μόνοι , στην παραλία, στην θάλασσα, στον δρόμο.
Ανάμεσα σε παρέες που γυρνάνε το κεφάλι από την άλλη πλευρά όταν πλησιάζουν, δίπλα σε γνωστούς που λένε μια σφικτή καλημέρα, και ένα φόβο, τον φόβο των άλλων προς αυτούς, σαν ένα τοίχος αόρατο που τους περιβάλει και δεν αφήνει να πλησιάσει κανείς.
Άνθρωποι νέοι, άνθρωποι μεγαλύτεροι, γυναίκες και άντρες, που κάποτε ξεκίνησαν την ζωή τους αλλά η αρρώστια τους την σταμάτησε νωρίς.
Τι φάρμακο πρέπει να πάρουμε όλοι μας για να βρούμε την δύναμη να δείξουμε λίγη αγάπη σε αυτούς τους ανθρώπους ?

2 σχόλια:

Theodosia είπε...

Τι φάρμακο άραγε; Όταν κι εμείς οι ίδιοι έχουμε τόσα στο κεφάλι μας που προσπερνάμε το πρόβλημα του διπλανού. Να πώ της αγάπης; Μάλλον θα χαρακτηριστώ γραφική μια που ούτε εγώ δεν το εφαρμόζω κλεισμένη στον μικρόκοσμό μου.

sofiascomments είπε...

Theodosia
γεια σου Θεοδοσία.
Έχεις δίκιο, τι να λέμε....
Καλό βράδυ.

Δημοσίευση σχολίου