Σάββατο, 13 Αυγούστου 2011

Λεωνίδας Μαμάς- Ένας Καρυστινός που δίνει ζωή!

Κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης - Neogenesis

Δρ. Λεωνίδας Μαμάς
Μαιευτήρας - Γυναικολόγος
Ειδικός στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή
Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου
τ. Επιμελητής Hammersmith Hospital
Fellow of the European Board of Obstetrics and Gynaecology

Στόχος του Κέντρου μας είναι η παροχή υψηλής ποιότητας φροντίδα στα ζευγάρια με προβλήματα υπογονιμότητας, εφαρμόζοντας τις πλέον εξελιγμένες και σύγχρονες μεθόδους της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.


--------------------
Μετά από αρκετά χρόνια κλινικών μελετών, το Κέντρο μας παρουσίασε τη νέα μέθοδο ενδομητρικής σπερματέγχυσης (IUTPI) με 10 κ.ε. εγχυομένου καλλιεργητικού το οποίο περιέχει το σπέρμα. Η αυξημένη ποσότητα και η χρήση του ειδικού κολποδιαστολέα στεγανοποίησης του τραχήλου (DNB Cervical Clamp), σχεδιασμένου από τον Διευθυντή του Κέντρου μας κ. Λ. Μαμά, δίνει τη δυνατότητα σε μεγαλύτερο αριθμό σπερματοζωαρίων να φθάσουν τα σημεία όπου συνήθως γίνεται η γονιμοποίηση του ωαρίου.
Η μέθοδος ήδη εφαρμόζεται σε Κέντρα της Ευρώπης (Αγγλία, Γαλλία κ.α.) και Ασίας (Πακιστάν, Μαλαισία κ.α.) όπου εξάγεται και ο ειδικός κολποδιαστολέας στεγανοποίησης του τραχήλου. Είναι μία περίπτωση εξαγωγής από την Ελλάδα ιατροτεχνολογικού εργαλείου.

Είμαι 42 ετών και απέκτησα το πρώτο μου παιδάκι πριν από 2 μήνες, με τη βοήθεια της ενδομήτρο σαλπιγγοπεριτοναϊκής σπερματέγχυσης, μιας νέας μεθόδου ενδομητρικής σπερματέγχυσης (IUTPI). Είχα ήδη κάνει τρεις αποτυχημένες σπερματεγχύσεις με τον κλασσικό τρόπο και 2 αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης. Έχοντας εξαντληθεί οικονομικά, σωματικά και ψυχικά, αποφάσισα, σαν τελευταία ελπίδα, να δοκιμάσω και τη νέα αυτή μέθοδο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, με τη βοήθεια του κου Μαμά. Αυτή τη φορά στάθηκα τυχερή. Με πολύ λιγότερη ταλαιπωρία κατάφερα σήμερα να κρατώ στην αγκαλιά μου αυτό το γλυκύτατο μωράκι.
Η αποτελεσματικότητα της μεθόδου βασίζεται στη χρήση του Κολποδιαστολέα στεγανοποίησης του τραχήλου (DNB Cervical Clamp), ένα εξειδικευμένο ιατρικό εργαλείο, σχεδιασμένο και κατασκευασμένο αποκλειστικά στην Ελλάδα από την Εταιρεία Παρθενών Μέντικαλ σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα της Neogenesis. Το προϊόν ήδη εξάγεται σε πολλές Χώρες του Κόσμου (μεταξύ των οποίων Μαλαισία, Πακιστάν κ.α.) σε γιατρούς που έχουν αξιολογήσει τη μέθοδο και τα θετικά της αποτελέσματα και την έχουν υιοθετήσει στην καθημερινή τους πρακτική.
Περισσότερες πληροφορίες για τη νέα μέθοδο σπερματέγχυσης στην εξειδικευμένη ιστοσελίδα: www.iutpi.eu
Περισσότερες πληροφορίες για Κολποδιαστολέα στεγανοποίησης του τραχήλου (DNB Cervical Clamp) στην ιστοσελίδα www.parthenonmed.com

Τα πάρα πάνω είναι κομμάτια από την σελίδα του Κέντρου Νeogenesis του Λεωνίδα Μαμά.

Ο κ. Μαμάς κατάγεται από την Κάρυστο, είναι όποτε του επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του εδώ, ανακαίνισε υπέροχα το σπίτι έτσι ώστε να ομορφύνει ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο, συμμετείχε για χρόνια στην Αδελφότητα Καρυστίων, ενδιαφέρεται και νοιάζεται για το τι γίνεται στον τόπο μας, και νομίζω ότι και εμείς μόνο να κερδίσουμε έχουμε αν τον μάθουμε καλύτερα..

Σε λίγες μέρες ίσως να μάθουμε περισσότερα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου