Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011

Το ημερολόγιο της Βουλίτσας. - Περιμένοντας το όνομα....

Αγαπητό μου ημερολόγιο καλημέρα.
Σήμερα είναι μια ωραία Κυριακή. .... Τα πουλάκια σχίζουν τα άσπρα αραιά σύννεφα....
Δεν ξέρω αν πρέπει να γράφω την λέξη -σχίζω- η μήπως είναι σκίζω, η το σωστό είναι ξεσκίζω?
Ο μπαμπάς μου όλο λέει το σκίζω και το ξεσκίζω και το κλείνει σε όλους τους χρόνους που μάθαμε στο σχολείο στον ενικό και το ξεσκίζω στον πληθυντικό.

Αρχίζει με το "σκίζω σήμερα" όταν βάζει κολόνια, συνεχίζει με το " έσκιζα χτες στο τάβλι" και " θα σκίσω αύριο στο γήπεδο"
Μετά αρχίζει στον πληθυντικό , " μας ξέσκισαν - μας ξεσκίζουν και θα μας ξεσκίσουν"

Πρέπει να ρωτήσω τον δάσκαλο μήπως το "ξε" μπαίνει και σε άλλα ρήματα.

Λοιπόν ημερολόγιο μου, σου γράφω γιατί βαριέμαι να διαβάσω τα μαθήματα μου και η μαμά μου βλέπει πάλι αυτούς τους κυρίους και τις κυρίες στην τηλεόραση.
Όταν την ρώτησα αν μπορώ να δω το 9 που έχει παιδικά, μου είπε " Βρε παιδί μου περιμένω να δω ποιος θα βγει πρωθυπουργός. Την ρώτησα αν ανακοινώνουν τον πρωθυπουργό χωρίς τις εκλογές που όπως λέει ο " χέσε μας Βαγγέλης" είναι επικίνδυνες, και μου είπε ότι οι συνθήκες είναι για μεγάλους και δεν μπορεί να μου εξηγήσει και να πάω στο δωμάτιο μου να κάνω κάτι..
Δεν βρήκα να κάνω κάτι και έτσι γράφω που όπως λέει και ο δάσκαλος θα μάθω να κάνω ωραίες εκθέσεις.
Χτες είχε έρθει ο παππούς και τσακώθηκε με τον μπαμπά μου πολύ άσχημα. Στο τέλος ο παππούς είπε " Εγώ φταίω που σου έγραψα το κτήμα και έχεις μούτρα και μιλάς" και ο μπαμπάς μου είπε " χέσε με ρε πατέρα!'
Όμως αυτό είναι άλλο από το 'χέσε με ρε Βαγγέλη" γιατί η μαμά μου του έκανε νόημα με το χέρι πίσω από την πλάτη του παππού να σταματήσει να μιλάει.
Όλο τσακώνεται ο παππούς με τον μπαμπά μου γιατί έχουν διαφορετικούς φίλους και αυτοί τσακώνονται και μετά τσακώνονται στο τραπέζι την Κυριακή και η μαμά φωνάζει μετά του μπαμπά μου ότι " Μια μέρα είναι, δεν μπορείς να κάνεις υπομονή?" και ο μπαμπάς μου αρχίζει πάλι να κλείνει το ξεσχίζω αλλά δεν τα καταλαβαίνω τα υπόλοιπα γιατί με στέλνουν στο δωμάτιο μου να κάνω κάτι.
Ο παππούς λέει συνέχεια " τον καημένο τον Γιώργο" και μάλλον εννοεί τον Γιώργο τον Πρωθυπουργό που ούτε και γω τον χωνεύω.
Δεν καταλαβαίνω ακριβώς γιατί δεν τον χωνεύει ο μπαμπάς μου αλλά εγώ από τότε που τον άκουσα να μιλάει σε ξένους και να μας βρίζει, στεναχωρέθηκα τόσο πολύ που δεν τον συμπαθώ πια καθόλου.
Μεγάλο καρφί ο Γιώργος ο Πρωθυπουργός και μάλιστα εκείνη την ημέρα στα Αγγλικά που η Μαρία είχε πει στην κυρία ότι ο Κωστάκης δεν είχε κάνει τις ασκήσεις, εκείνη του είπε " Μαρία μην είσαι καρφί! Ποτέ να μη λες το τι κάνουν τα άλλα παιδιά! Να υποστηρίζεται ο ένας τον άλλο!"
Μας είπε πολλά και καταλάβαμε ότι να μαρτυράς σε κάποιον που μπορεί να κάνει κακό στους άλλους είναι μεγάλη αμαρτία αν και δεν είναι σίγουρο ότι είναι μια αμαρτία που μπορεί να σε στείλει στην κόλαση.
Αλλά ο μπαμπάς μου όλο λέει ότι δεν θέλει πια την Ευρώπη και να πάνε όλοι να κάνουν κάτι που δεν μπορώ να το γράψω γιατί η μαμά μου όλο ψάχνει τα πράγματα μου και μπορεί να το διαβάσει. Η μαμά μου λέει ότι αν φύγουμε και έρθει η δραχμή, θα γίνουμε όλοι κομψοί γιατί δεν θα έχουμε βενζίνη και ούτε λεφτά να αγοράζουμε το φαί μας που το πετάμε και τα παιδάκια στην Αφρική πεινάνε.
Πω! πω! Πως φωνάζουν στην τηλεόραση!! Λέει ένας κύριος ότι δεν θα ψηφίσει για μια Επιτροπεία...
Εγώ ξέρω τον κύριο Τάκη που είναι επίτροπος στην Εκκλησία και μια χαρά είναι...Όλο λέει ότι είναι καλός άνθρωπος γιατί φοβάται το Πυρ το εξώτερον...
Αν δεν έρθει ο Επίτροπος θα μας στείλει η Ευρώπη στο Πυρ το εξώτερον?

Βαρέθηκα......όταν μάθω το όνομα του κυρίου που θα είναι πρωθυπουργός θα στο πω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου