Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δεκέμβρης

Με το που μπαίνει ο Δεκέμβρης ο περισσότερος κόσμος σκέφτεται τις γιορτές και χαμογελά..Εγώ και πολλοί σαν και μένα σκεφτόμαστε τις γιορτές με ανάμεικτα συναισθήματα.
Από την μια οι διακοπές και η χαρούμενη διάθεση, το στόλισμα του σπιτιού και οι οικογενειακές συγκεντρώσεις, και από την άλλη, μου χαλάει την σειρά.
Με το που καταφέραμε να συντονιστούμε με την ύλη των μαθημάτων, που επιτέλους συγκεντρώθηκαν τα παιδιά και μπήκαμε σε μια σειρά, έρχονται οι διακοπές, και άντε πάλι από την αρχή!
Οι πρώτοι στολισμοί φάνηκαν στις βιτρίνες και στα σπίτια δίνοντας μια χαρούμενη νότα στην θλιβερή μουσική της καθημερινότητας.
Πήραμε την δόση μας και αγωνιούμε κιόλας για την επόμενη, που φυσικά για να έρθει θα ακούσουμε πάλι όλα τα μέσα που υπάρχουν στον ψυχολογικό πόλεμο..
Εν τω μεταξύ πάντα κάτι γίνεται για να μην μπορεί να ηρεμήσει ο άνθρωπος.
Η Τουρκία μαζεύει στρατό στα σύνορα με την Συρία και η Ρωσσία προμηθεύει οπλισμό στην Συρία....
Τα σημάδια του πολέμου μαζεύονται και ας ελπίζουμε ότι αυτή η ...γρίπη ...δεν θα γυρίσει σε πνευμονία....


Ο Δεκέμβρης και τα Χριστούγεννα ίσως βοηθήσουν να αλλάξει λίγο αυτή η σφικτή έκφραση στα πρόσωπα των ανθρώπων.
Ένα χαμόγελο πάρα πάνω, ένα γέλιο, μια καλή κουβέντα...
Στην ουσία του ο άνθρωπος το μόνο που θέλει είναι μια συμπαράσταση για να νιώσει δυνατότερος να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του..

Δεν υπάρχουν ενιαίοι καθρέπτες για να αντικατροπτίζουν την καθημερινότητα αλλά πολλά πολλά διάσπαρτα κομμάτια απλωμένα στο μυαλό μας.
Σε κάθε κομματάκι φαίνεται και από λίγο μια εικόνα, μια σκέψη, ένα όνειρο, και όποιος πιστεύει ότι μαθαίνει τον κόσμο κοιτώντας μόνο τον δικό του καθρέπτη πλανάται πλάνη οικτρά...

Γεννήθηκε ο Χριστός τον Δεκέμβρη? Όχι. Και λοιπόν? Εδώ δεν έχει σημασία πια τον πιο μήνα... γεννηθήκαμε πια και μεις που περάσαμε τα πρώτα άντα, πειράζει το τι έγινε πριν τόσες χιλιάδες χρόνια? Σημασία έχει να μένουμε στο νόημα της ύπαρξης του, έστω και αν αμφισβητούμε και αυτήν την ίδια...
Όλοι μιλούν για την αγάπη..
Αν ήμαστε λίγο κυνικοί η αγάπη είναι το χειρότερο και σκληρότερο επιχείρημα καταπίεσης και χειραγώγησης από το άτομο μέχρι και ολόκληρων πληθυσμών.

Πόσους καθρέπτες πρέπει να ενώσουμε για να δούμε το πραγματικό πρόσωπο της αγάπης?
Της αγάπης για τους ανθρώπους, της αγάπης για το περιβάλλον, της αγάπης για την ουσία της ζωής της ίδιας?

Στις μέρες μας και στα μέρη μας, που τα πράγματα δυσκολεύουν τόσο πολύ και η χώρα μετατρέπεται σε χώρο όπως είπε η Κανέλλη, το πρόσωπο της αγάπης θα το κοιτάξω μέσα από το καθρεπτάκι της κατανόησης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!