Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011

Τα τροπικά δάση του Αμαζονίου και μεις....

Είναι πολύ ενδιαφέρον να κάνει κανείς παραλληλισμούς και να ψάχνει να βρει κοινά σημεία.
Όχι και πολύ παλιά οι άνθρωποι βρήκαν την Αμερική και είπαν! " Πω πω!! Τι μεγάλο μέρος! Όλο δικό μας! " Βέβαια υπήρχαν και κάτι μισόγυμνοι που ζούσαν σε σκηνές επειδή δεν μπορούσαν να συλλάβουν σαν έννοια της ιδιοκτησίας πάνω στην Γη, μιας και η Γη ήταν η Μάνα τους και δεν μπορούσαν να την θεωρήσουν κτήμα τους. Άλλωστε ακολουθούσαν τα βουβάλια , τα μπούφαλο, που ήταν η κύρια πηγή τροφής τους και συντήρησης τους.
Έτσι λοιπόν οι λευκοί, όταν τους τέλειωσαν τα ποτά και οι καθρέπτες, σκότωσαν σε μια μέρα, ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ , ένα εκατομμύριο βουβάλια και τους καταδίκασαν στην πείνα.
Μετά τους στρίμωξαν σε κάτι άγονα μέρη και τους απογόρευσαν να πηγαίνουν στο σχολείο η να κάνουν οποιαδήποτε δουλειά εκτός των καταυλισμών.
Όμως σε μας αυτό έφτανε εντελώς διαφορετικά μέσα από τους μάγκες κάου μπόυς με τα στραβά πόδια, και το μάλμπορο στο στόμα.
Όχι ότι αυτοί περνούσαν και καλύτερα αφού τους έθαβαν ακόμα και με τις μπότες γιατί δεν μπορούσαν να τις βγάλουν.
Όταν η νέα Γη γέμισε από άχρηστους και απόβλητους ευγενείς, διωγμένους από τον Νόμο και την κοινωνία, θρησκευόμενους που τους κυνήγαγε ο Πάπας και ο παπάς, απελπισμένους να ξεφύγουν από τρομερές αρρώστιες και λοιμούς, και τους τέλειωσαν τα κυνηγητά με τους Ινδιάνους, βρήκαν ότι στην Αφρική ζούσαν πολλά μαύρα ανθρωπάκια, που ζούσαν και αυτά γυμνά η ημίγυμνα και θα μπορούσαν να έχουν τους κατά δικούς τους δούλους.
Μη δει άνθρωπο γυμνό ο Λευκός, αμέσως ήθελε να τον εξολοθρεύσει, άλλωστε δεν θεωρούσαν ότι ήταν άνθρωποι.
Σήμερα σκεφτόμαστε το πως ήταν δυνατόν, να πηγαίνουν να αρπάζουν ανθρώπους και αυτό να μη φαίνεται σε κανέναν στον πλανήτη Έγκλημα.
Όχι όμως σε όλον τον πλανήτη, μόνο στον πλανήτη του λευκού που τα πράγματα γίνονται ηθικά η ανήθικα, σωστά η λάθος, όμορφα η άσχημα ανάλογα το από που και πως θα μπορεί να βγάλει κέρδος.
Μετά ανακάλυψαν ότι τα Τροπικά Δάση ήταν τεράστια, ατελείωτα, και κει βέβαια υπήρχαν κάτι ενοχλητικοί, αλλά δεν βαριέσαι? Το είχαν μάθει το κόλπο από τους Ινδιάνους και την Αφρική οπότε ακολούθησαν την all times classic συνταγή.
Τα χρόνια πέρασαν και ο Λευκός ανακάλυψε ότι τα περισσότερα φάρμακα βγαίνουν από τα φυτά, τα φυτά που εξαφάνιζαν σωρηδόν στον Αμαζόνιο.
Ακόμα ανακάλυψαν μια τρύπα στην ατμόσφαιρα που δεν τους άφηνε πια να ζεσταίνονται η να κρυώνουν σε κάποια ισορροπία, και όταν κοίταξαν το απο που ξεκινάει είδαν ότι δεν έπρεπε πια κόβουν τα δέντρα στα Δάση.

Όμως ο πλανήτης δεν είχε πια κάτι άλλο να δώσει στον άπληστο και αχόρταγο Λευκό που πιο πολύ από κάθε άλλον πάνω στην Γη σκέφτεται μόνο το πως να μετατρέψει ότι του προσφέρει σε χρήμα.
Εμείς εδώ λέμε, "Τι να τα κάνουμε τα βουνά? Τι προσφέρουν? "
Σκεφτόμαστε ότι ξέρουμε όλες τις απαντήσεις, και τίποτα δεν θα βλάψει την ισορροπία του οικοσυστήματος και πάρα πέρα εμάς.
Αυτά σκεφτόμουνα πριν που σφουγγάριζα τις αυλές . Προχτές ένα τεράστιο σμήνος από ψαρόνια είχε γεμίσει τον τόπο. Τα πάντα ήταν γεμάτα πουλιά! Ούτε ένα εκατοστό γης δεν ήταν χωρίς ένα πουλάκι!
Θυμήθηκα τα πουλιά του Χίσκοκ και με έπιασε ένας ...φόβος...
Όμως τα πουλιά έφυγαν και έμειναν οι κουτσουλιές!!
Μιλάμε για πολλές κουτσουλιές! Σφουγγάρισα και καθάρισα αλλά τις δικές μου κουτσουλιές στα δικά τους τα σπίτια, ποιος θα τα καθαρίσει?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου