Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Πολύ διαφορετικά αυτά τα Χριστούγενα...
Πολύ διαφορετικά με το χαμόγελο της γιορτής να δραπετεύει φοβισμένο από τον φόβο της αβεβαιότητας και των εκβιαστικών διλημμάτων που κάθε μέρα μας βάζει η Κυβέρνηση.

Οι δρόμοι άδειοι από κόσμο, η εορταστική ατμόσφαιρα προσπαθεί να φωνάξει ότι είναι εδώ μέσα από τους στολισμούς και το πνεύμα των ημερών, τα παιδιά υποψιασμένα τώρα πια, εξαντλούν την χαρά τους στην ανακούφιση του ότι τα σχολεία θα κλείσουν.

Οι οικογένειες των παιδιών που σπουδάζουν μακρυά, ανυπομονούν για την επιστροφή τους, ετοιμάζονται να υποδεχθούν τα βλαστάρια τους και να μοιραστούν μαζί τους το μεγαλύτερο δώρο, το απόλυτο συναίσθημα της αγάπης και την πληρότητα που φέρνει η ένωση μιας οικογένειας.

Στην τηλεόραση οι εκκλήσεις για βοήθεια είναι μεγαλύτερες από κάθε άλλη φορά, οι εργαζόμενοι στην Χαλυβουργική επιμένουν να μας αποδεικνύουν και να μας διδάσκουν το μεγαλείο του δίκαιου αγώνα, της αξιοπρεπούς αντίστασης σε κάθε επίθεση από όπου και αν προέρχεται.

Τα Χριστούγεννα είναι εδώ, και πιο αργά από κάθε άλλη χρονιά, άρχισαν οι κάρτες και οι ευχές.
Τα Χριστούγεννα είναι εδώ και το τηλεοπτικό σποτ "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ" αποκτά το ουσιαστικό του νόημα.

Για την Γέννηση του Ιησού μας δίδασκαν ότι με το ότι διάλεξε να γεννηθεί σε μια σπηλιά, ήθελε να μας περάσει το μήνυμα της ταπεινοφροσύνης.
Σκέπτομαι όμως ότι παίρνουμε το μάθημα του αγώνα για επιβίωση και ότι η αξιοπρέπεια υπάρχει έστω και χωρίς υλικά αγαθά.

Είναι μια αφορμή για σκέψεις και συμπεράσματα, για την κοινωνία, για την προσωπική μας ζωή, για ότι βλέπουμε να συμβαίνει γύρω μας.
Και τότε όπως και τώρα, ο ουρανός ήταν σκοτεινός και οι μέρες βαριές.
Το αστέρι όμως έλαμψε δίνοντας ελπίδα, μια ελπίδα που κράτησε 2000 τόσα χρόνια, και τώρα το ΦΩΣ αναζωπυρώνεται για να μας ζεστάνει ξανά.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου