Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Πολύ διαφορετικά αυτά τα Χριστούγενα...
Πολύ διαφορετικά με το χαμόγελο της γιορτής να δραπετεύει φοβισμένο από τον φόβο της αβεβαιότητας και των εκβιαστικών διλημμάτων που κάθε μέρα μας βάζει η Κυβέρνηση.

Οι δρόμοι άδειοι από κόσμο, η εορταστική ατμόσφαιρα προσπαθεί να φωνάξει ότι είναι εδώ μέσα από τους στολισμούς και το πνεύμα των ημερών, τα παιδιά υποψιασμένα τώρα πια, εξαντλούν την χαρά τους στην ανακούφιση του ότι τα σχολεία θα κλείσουν.

Οι οικογένειες των παιδιών που σπουδάζουν μακρυά, ανυπομονούν για την επιστροφή τους, ετοιμάζονται να υποδεχθούν τα βλαστάρια τους και να μοιραστούν μαζί τους το μεγαλύτερο δώρο, το απόλυτο συναίσθημα της αγάπης και την πληρότητα που φέρνει η ένωση μιας οικογένειας.

Στην τηλεόραση οι εκκλήσεις για βοήθεια είναι μεγαλύτερες από κάθε άλλη φορά, οι εργαζόμενοι στην Χαλυβουργική επιμένουν να μας αποδεικνύουν και να μας διδάσκουν το μεγαλείο του δίκαιου αγώνα, της αξιοπρεπούς αντίστασης σε κάθε επίθεση από όπου και αν προέρχεται.

Τα Χριστούγεννα είναι εδώ, και πιο αργά από κάθε άλλη χρονιά, άρχισαν οι κάρτες και οι ευχές.
Τα Χριστούγεννα είναι εδώ και το τηλεοπτικό σποτ "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ" αποκτά το ουσιαστικό του νόημα.

Για την Γέννηση του Ιησού μας δίδασκαν ότι με το ότι διάλεξε να γεννηθεί σε μια σπηλιά, ήθελε να μας περάσει το μήνυμα της ταπεινοφροσύνης.
Σκέπτομαι όμως ότι παίρνουμε το μάθημα του αγώνα για επιβίωση και ότι η αξιοπρέπεια υπάρχει έστω και χωρίς υλικά αγαθά.

Είναι μια αφορμή για σκέψεις και συμπεράσματα, για την κοινωνία, για την προσωπική μας ζωή, για ότι βλέπουμε να συμβαίνει γύρω μας.
Και τότε όπως και τώρα, ο ουρανός ήταν σκοτεινός και οι μέρες βαριές.
Το αστέρι όμως έλαμψε δίνοντας ελπίδα, μια ελπίδα που κράτησε 2000 τόσα χρόνια, και τώρα το ΦΩΣ αναζωπυρώνεται για να μας ζεστάνει ξανά.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!