Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011

Κάνε και συ ένα Αιολικό Πάρκο. Μπορείς! Μπορείς? Καια επιτέλους επιστροφή χρημάτων από την ΔΕΗ!

σελ 1753 4/6/10 αρ.φύλλου 85
Σε περίπτωση αλληλοεπικάληψης αιτήσεων για την χορήγηση άδειας παραγωγής σε σταθμούς ΑΠΕ σε ορισμένη περιοχή η σε περίπτωση που η ΠΑΕ χρειάζεται να προβεί σε συγκριτική αξιολόγηση αιτήσεων λόγω των ρυθμίσεων του χωροταξικού σχεδιασμού η λόγο της περιορισμένης ικανότητας του δικτύου προτεραιότητας στην λήψη της άδειας έχουν οι αιτήσεις που υποβάλλονται από νομικά πρ. στα οποία μετέχουν οι ΟΤΑ στα όρια των οποίων χωροθετείται ο σταθμός με ποσοστό συμμετοχής που δεν μπορεί να είναι μικρότερο του 33%.
Απαγορεύεται με ποινή ανάκλησης της άδειας η μεταβίβαση σε οποιονδήποτε τρίτο των μετοχών που μετέχουν οι ΟΤΑ.

Το συμπέρασμα είναι λοιπόν ότι μπορούμε να μετέχουμε σε νομικό πρόσωπο με τουλάχιστον το 33% !! αφού υπάρχουν στην περιοχή αλληλοεπικαλημένες αιτήσεις!!!!

Το σκέφτομαι και το ξανασκέφτομαι... Υπάρχουν αυτά που θες σε αυτήν την ζωή και αυτά που μπορείς να πάρεις, αρκεί να μην καταλήγεις να παίρνεις από τους τρεις πύργους τον ψηλότερο..

Ωραία λοιπόν, έχουν βγει οι άδειες εδώ και δέκα χρόνια, ωραία λοιπόν οι χωρικοί τις θέλουν, ωραία λοιπόν, θα δουλέψει ο κόσμος και τα έργα θα γίνουν σωστά.....

Γιατί να βγουν και άλλες? Είναι 3 που περιμένουν...
Μήπως να βάλουμε στο μυαλό μας τουλάχιστον τον πρώην Δήμο Καρύστου να μην τον επιβαρύνουμε άλλο?
Υπάρχει ένα ποσοστό σε κάθε διαμέρισμα, και αν δεν μπορούμε τελείως να σταματήσουμε την επέκταση τουλάχιστον να μην ανοίγουμε νέες πληγές?

Γράφω τόσο καιρό για αυτό το θέμα αλλά θα περίμενα να γράψει και κάποιος άλλος.
Εκτός από τις ανακοινώσεις του Συλλόγου προστασίας περιβάλλοντος άλλος επώνυμα δεν εμφανίζεται.
Γιατί φοβάστε τόσο πολύ? Γιατί αδιαφορείτε?

Στην συνάντηση στα Καλύβια όταν έλεγαν να πάμε μαζί στα υπουργεία με έπιασε μια ντροπή μια να το πω...προσβολή..
Δεν μπορούμε εμείς να τα μάθουμε? Να έρθουμε σε επαφή με επιστήμονες? Με κέντρα ερευνών? Με άλλους Δήμους που έχουν το ίδιο πρόβλημα να δούμε τι έκαναν?
Γιατί πρέπει να πάμε μαζί με τις Εταιρίες?

Οι Εταιρίες κάνουν την δουλειά τους και μεις πρέπει να κάνουμε την δική μας. Είναι σαν να βάζεις τον εργάτη και τον ιδιοκτήτη μαζί.. Δεν γίνεται, είναι λάθος.

Αλλιώς σε βλέπει ο άλλος όταν είσαι σίγουρος, ξέρεις σε βάθος το πρόβλημα ξέρεις πια ακριβώς πρέπει να είναι η στάση σου. Σε σέβεται περισσότερο και οι σοβαρές Εταιρίες σε εκτιμούν και προσέχουν πιο πολύ, οι άλλες απλά εξαφανίζονται..
Είναι μέρος της Εταιρικής Ηθικής.

Νομίζω ότι έχω ξεκάθαρα γράψει πολλές απόψεις που ελπίζω να βοήθησαν κάποιον να σχηματίσει μια ιδέα για του τι γίνεται.
Βέβαια υπάρχουν πολλά άρθρα κυρίως στον Νότιο Ευβοικό που μπορείται να έχετε μια σφαιρική γνώση.


Χαλκίδα 2-12-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Επιστροφή χρημάτων στην Κάρυστο
Με επίκαιρη ερώτησή του ο Βουλευτής Κώστας Μαρκόπουλος, ζήτησε από την κυβέρνηση να ενεργοποίηση τον νόμο 3851/2010, με βάση τον οποίο, το 1% των κερδών των αιολικών πάρκων, επιστρέφουν στους καταναλωτές της ΔΕΗ της περιοχής εγκατάστασης τους. Αυτό όμως δεν έχει εφαρμοστεί πουθενά στην Ελλάδα. Και βέβαια, ούτε στην Κάρυστο, όπου υπάρχει το ισχυρότερο αιολικά δυναμικό στην Ελλάδα.
Ο Υφυπουργός κος Μανιάτης, απάντησε θετικά:
«Η ερώτησή σας είναι δίκαιη και σωστή. Πριν 3 ημέρες, υπέγραψα την υπουργική απόφαση για υλοποίηση αυτού του νόμου. Σας ενημερώνω ότι η επιστροφή θα γίνει μετά τρίμηνο.
Τόσο απαιτείται για την εκκαθάριση. Το συνολικό ποσό που έχει παρακρατηθεί για όλη την Ελλάδα και αφορά επιστροφή προς τους καταναλωτές, είναι μέχρι σήμερα 3,8 εκ ?. Ειδικά για την Κάρυστο είναι 326.000 ?. Θα υπάρχει αξιόλογη επιστροφή μέσω ΔΕΗ, π.χ. στους Στουππαίους και τον Πολυπόταμο περί τα 350 ? ανά καταναλωτή. Στα Ν. Στύρα 300 ? ανά καταναλωτή. Και μικρότερα ποσά σε άλλους 1.672 καταναλωτές!»
Ο κος Μαρκόπουλος έκλεισε λέγοντας:
«Επιτέλους, μετά από πολλούς μήνες και χρόνια.μια επιστροφή! Η ΔΕΗ που έγινε όχημα χαρατσιού, που ζητάει 30% αύξηση, που αυξάνει σε χρόνους κρίσης τους μισθούς των διευθυντών..επιτέλους επιστροφή! Χαίρομαι που αφορμή γίνεται η ερώτησή μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου