Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Πατάρια-υπόγεια-αποθήκες- δεν σε είδα δεν με είδες...

Όλοι έχουμε στο σπίτι μας ένα χώρο που βάζουμε τα παλιά μας πράγματα, είτε σαν αναμνηστικά, είτε με την σκέψη ότι κάποτε θα χρειαστούν..
Όποτε το ξεκαθαρίσουμε ρωτάμε και τα άλλα μέλη της οικογένειας, αν είναι δικά τους, αν συμφωνούν να τα πετάξουμε η όχι.
Μέσα σε τέτοιες αποθήκες, υπόγεια, πατάρια, ντουλάπες, πολλές φορές κρύβονται θησαυροί, κειμήλια, αντίκες, που ανάλογα το πως τα φέρνει η ζωή, βρίσκουν κάποια θέση στην ζωή της οικογένειας, η των κληρονόμων.
Για παράδειγμα έχω την παλιά πινακοτή (που έβαζαν το ψωμί να ανέβει) που αφού πέρασε χρόνια και χρόνια μέσα σε μια αποθήκη, τώρα είναι πρώτη θέση στο σαλόνι.

Όταν έμαθα ότι άδειασε την αποθήκη στο Νοσοκομείο, η από όπου αλλού μαζεύτηκαν όλα αυτά τα πράγματα, σκέφτηκα αν ρωτήθηκε κανείς, αν πρώτα τα έβγαλαν, τα καταμέτρησαν τα ξεδιάλιναν, αν σκέφτηκαν αν μπορούν να χρησιμοποιηθούν κάπου αλλού, αν υπήρχαν ανάμεσα τους κάποια πράγματα σε καλή κατάσταση που θα μπορούσαν να δοθούν σε κάποιους που τα έχουν ανάγκη στο κάτω κάτω, η πάλι, πράγματα παλιά που θα μπορούσαν να εκτεθούν σαν ενθύμια του Νοσοκομείου.
Πολύ θα χαιρόμουν αν μάθαινα ότι έγινε κάτι τέτοιο αν και πολύ αμφιβάλω..

Σε κάθε περίπτωση φαντάζομαι ότι θα υπάρχει κάποια σειρά και δεν μπορεί ο καθένας περαστικός από μια θέση να πετάει τα πράγματα λες και είναι το πατάρι του...

Η  Δημόσια περιουσία είναι δική μας και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε επιτέλους όλοι.

Τώρα σχετικά με την πόρτα που πολύ στεναχωρέθηκα, δεν ξέρω πια τι να πω!

Γκρέμισε μια περιουσία για να μπει μια...μ...πάρα.!!  Πετάξαμε χιλιάδες ευρώ για να βάλουμε...1!

Εμένα μου άρεσε η πόρτα. Ένιωθα ασφαλής. Όποιος έχει ξενυχτήσει μπορεί να με καταλάβει.
Το ίδιο είναι να κλείνει το ίδιο είναι να είναι όλα λάκα?
Δεν με ενδιαφέρει αν στην Αθήνα η όπου αλλού έχουν μπάρες, εμείς μια χαρά πόρτα είχαμε.

Το Νοσοκομείο έχει κάποια αρκετά χρήματα στα ταμεία του που με πολύ φροντίδα τα εξασφάλισαν οι προηγούμενοι Διοικητές, που τώρα μας έρχεται να τους στήσουμε και άγαλμα αφού είδαμε αυτά που βλέπουμε!!  Τα λεφτά αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ΑΝΑΓΚΕΣ όπως ακτινολογικό στο οδοντιατρείο η υλικά η να αγοραστεί ασθενοφόρο η να φτιαχτούν αυτά που τρίζουν, η να εξοπλιστούν, η χίλια δυο....εκτός, εκτός, αν πάει για τέτοιο υποβιβασμό που δεν χρειάζεται τίποτα από όλα αυτά...και βρίσκουν μερικοί ευκαιρία τζάμπα χρήμα να κάνουν κόλπα.
Αυτά φυσικά είναι μόνο σκέψεις που οδηγούνται  από τα στοιχεία και μακάρι να κάνω λάθος..
Οι σκέψεις αυτές δεν είναι μόνο δικές μου. Δεν υπήρχε άνθρωπος στην αγορά χτες που να μην μου είπε το ίδιο πράγμα. Είναι ένα θέμα που κουβεντιάζουν όλοι παντού και η μόνη διαφορά που γίνεται εδώ είναι ότι , ότι λέμε δυο δυο, η παρέες παρέες, να αποτυπώνεται σε κείμενο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου