Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

Ένα δημόσιο γράμμα του Εμπορικού Συλλόγου πολύ...περίεργο!

Έτυχε να είμαι στην αγορά πριν λίγο και ένα παιδί μοίραζε κάτι χαρτιά. Μου έδωσε και  μένα ένα και περίεργη άρχιζα να διαβάζω το τι έλεγαν αυτά τα τρία συννημμένα χαρτιά.
Έκπληκτη έμαθα ότι κεντρικό της θέμα είναι το αίτημα του κυρίου που έχει τα ποδήλατα στην πλατεία να είναι ανοικτός την Κυριακή και το βράδυ..

"Μα καλά! Είναι δυνατόν να μην είναι?" Ήταν η πρώτη μου σκέψη...Βλέπεται αφού νοικάζει ποδήλατα ο άνθρωπος λογικό, λογικότατο δεν είναι ότι πρέπει να είναι ανοικτά?
Πότε θα πας βόλτα? Την Κυριακή!
Τι πιο λογικό!! Όσο για το βράδυ, τώρα που νυχτώνει τόσο αργά και πιάνουν οι ζέστες, πότε θα το πας πίσω?
Θα φύγεις από την παραλία, άρον άρον, για να πας πίσω το ποδήλατο?

Μετά, έτσι σαν ταινία, πέρασαν από το μυαλό μου όλα τα μαγαζιά που είναι ανοικτά την Κυριακή, και πάω και ψωνίζω όταν δεν προλαβαίνω μέσα στην βδομάδα, αυτά που είναι μέχρι τα μεσάνυχτα, το καλοκαίρι πάλι, όλα τα μαγαζιά σχετικά με τον τουρισμό που είναι ανοικτά μέχρι πολύ αργά. ..
Και αυτό τουριστικό δεν είναι? Αλλά και να μην ήταν, δεν έχει σημασία..

Για ποια καταστήματα μοιράστηκε κάτι τέτοιο? Πως πήραν το όνομα του ανθρώπου και το μοίρασαν στον κόσμο όλο?
Από την άλλη βέβαια, διαφήμιση έγινε για το ποδηλατάδικο !!

Προχωρώντας το γράμμα, η έκπληξη έγινε πολύ μεγαλύτερη. Μετατράπηκε σε ανοικτή επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο και τους απευθύνουν τον λόγο για το ωράριο και ότι δεν είναι αρμόδιοι για αυτό..

Μα καλά! Δεν μπορούσα να βάλω τα πράγματα στην σειρά..
Γιατί δημοσίως η αναφορά στους δημοτικούς συμβούλους? Αφού η Πρόεδρος είναι και στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν πάει να τους τα πει? Τι είναι αυτό τώρα? Και ακόμα πιο πολύ, μου φάνηκε σαν απαξιωτικό προς το Δημοτικό Σύμβούλιο..
Τι πιο λογικό, όχι πέστε μου, τι πιο λογικό, να γινόταν πρώτα, να τα πούνε, να ενημερωθούνε οι άνθρωποι, να κάνουν μια κουβέντα, πως τους προκαταλαμβάνουν έτσι?

Δεν μπορώ να καταλάβω ούτε τον λόγο, ούτε το νόημα, ούτε την σύνταξη, ούτε τίποτα, έχω μείνει...άναυδη!!

ξαναήρθα
Που λέτε, το επεξεργάστηκα κάμποσο και έβγαλα το συμπέρασμα ότι  έγραψαν το γράμμα επειδή απευθύνθηκε επίσημα για το ωράριο και έτσι του απάντησαν επίσημα.
Αφου γίνεται και εμπορία έπρεπε να αναφερθεί η σημασία του ωραρίου...σωστό..αλλά τα υπόλοιπα πάλι νομίζω ότι είναι υπερβολικά....

Αλλά και πάλι, αν σκεφτούμε ότι η αίτηση του ανθρώπου τους έδωσε πάσα να τονίσουν τη σημασία του συλλόγου και του ωραρίου, μπορούμε να πούμε ότι τα λένε μέσω αυτού σε όλους, και δεν φαίνονται και σκληροί με τους παρανομούντες με το να τους καταγγέλουν!!

Προσπαθώ να καταλάβω....γραπτώς....την λογική του πράγματος...

Ακόμα αργότερα

Μπα...άδικος κόπος να δικαιολογήσω το επιθετικό που πράγματος...Αφείστε που όσο το σκέπτομαι τόσο νευριάζω...Ας πούμε θυμήθηκα τις πατάτες! Ουτε ανακοίνωση έβγαλαν, ούτε πήγαν να δουν αν κόβονται αποδείξεις, ούτε αυτός που τις διακινούσε είχε κάποια έγκριση από επίσημο φορέα, ούτε τίποτα! Έγινε και γίνεται της πατάτας και ο εμπορικός σύλλογος πέρα βρέχει!! Από ότι μαθαίνω τώρα προσπαθούν να κάνουν κάποιο σύλλογο να έχουν κάποια νομιμότητα...
Έλα τώρα!!!10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΧΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΟΠΟΙΑ ΩΡΑ ΘΕΛΕΙ ΑΡΓΙΕΣ ΚΤΛ. ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΑΔΙΟ.ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΟΡΓΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ. ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ. ΑΞΙΟΙ ΑΞΙΟΙ.ΦΙΛΑΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΤΥΠΩΣΑΤΕ, ΓΙΑ ΝΤΟΜΑΡΗ Κ ΟΛΑ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ!! ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΗΤΑΝ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΑΝ.ΠΕΡΝΑΓΕ Ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ Κ ΑΥΤΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ. ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΥΡΙΟΙ Κ ΚΥΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΑΤΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ. ΠΑΡΕΤΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΗΧΩΣ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.ΕΔΩ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ....ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Είναι η λάθος νοοτροπία της εσωστρέφειας που πρέπει να αλλάξει! Αν κάποιος χριστιανός προσπαθεί να κάνει κάτι στην Κάρυστο και δεν είναι καρυστινός, να πέσουμε να τον φάμε! Τα ίδια και για τον Δημητρίου και για τους άλλους! Έχουν συνηθίσει να βράζουν στο ζουμί τους σε αυτό τον τόπο. Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε...Πάρτε το χαμπάρι:ξυπνήστε και αφήστε τις μαλακίες γιατί έχετε κάνει τεράστια ζημιά στον τόπο.

sofiascomments είπε...

Ανωνυμη τελευταία
δεν είανι μόνο για τους ξένους, όποιος ξεχωρίζει..προκαλεί...

Ανώνυμος είπε...

Ο εμπορικός σύλλογος της Καρύστου γενικότερα έχω παρατηρήσει ότι χώνει τη μύτη του παντού. Τι δουλειά έχει ο εμπορικός σύλλογος να ζητάει π.χ. την απομάκρυνση του Πετσή από το νοσοκομείο; Ποιο είναι το έννομο συμφέρον του να ζητάει αντίγραφα του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου; Από που κι ως που; Την έχει "δει" ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ;
ΑΝΩΝΥΜΗ

sofiascomments είπε...

Προς τους σχολιαστες
Σας έχω παρακαλέσει να είστε πιο κόσμιοι στις εκφράσεις. Με φέρνεται σε δύσκολη θέση. δεν είναι σωστό να χρησιμοποιούμε απρεπης εκφράσεις. Κάντε μου την χάρη σας παρακαλώ..

Ανώνυμος είπε...

Όταν αρχίζουν και λέγονται σκληρές αλήθειες τότε αρχίζει και η λογοκρισία! Διαγράφονται μυνήματα με την δικαιολογία των απρεπών εκφράσεων!
Σκληρές ναι, απρεπείς ποτέ!!!!

Οποιος ασχολείται με την πολιτική πρέπει να έχει το θάρρος να δέχεται την κριτική !!

sofiascomments είπε...

Ανώνυμε
πράγματι έχεις πολύ θράσος να μου την λες και από πάνω! Δεν ντρεπεσαι που δεν λες το όνομα σου κκαι μου κάνεις και μάθημα?
Το αι σιχτίρ το θεωρείς πρέπον που γράφτηκε στο σχόλιο που έσβησα?
Κατά δεύτερον ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΟΛΙΤΙΚΗ αλλά αναφέρω γεγονότα και γράφω σκέψεις που έχω το θάρρος, σε αντίθεση με εσένα, να γράφω το όνομα μου.

Ανώνυμος είπε...

Προφανως Σοφία και δεν αναφερόμουν σε εσένα ! Τι σχέση έχει στο πρέπον το αι σιχτιρ με την λέξη από μ..... που αναφέρετε σε άλλο σχόλιο παραπάνω ? Δηλαδή η λέξη από μ..... είναι πρέπουσα?? Το μύνημα αναφερόταν εναντίον της κας Γάσπαρη και της ηγεσίας του Δήμου ! Η κριτική οπότε, αφορούσε την συμπολίτευση του Δήμου και όχι εσένα ! Δεν βρίσκω κανέναν λόγο για τον οποίο θα έπρεπε να διαγραφεί το μύνημα, εκτός και αν πίεσαν άλλοι για την διαγραφή του !! Και στις δύο περιπτώσεις είναι λογοκρισία απο την στιγμή που δεν περιείχαν ύβρεις !!

sofiascomments είπε...

Ανώνυμε
αν το αφήσω έχω συνεπευθυνότητα και σε περίπτωση που θεωρήσει κάποιος ότι θίγεται μπορεί να κάνει μήνυση και σε μένα, η μόνο σε μένα αφου ο γραφων είναι ανώνυμος.
Αν με ξέρεις έστω και λίγο, θα ήξερες ότι δεν υπάρχει περίπτωση να με πιέσει κανείς για τιποτα...
Επιμένω, γράψε το όνομα σου και πάρε την ευθύνη για το ύφος και τα γραφόμενα και δεν θα σβήσω τίποτα.

Δημοσίευση σχολίου