Κυριακή, 29 Απριλίου 2012

Γράμματα Συλλόγων...και βιβλίων..

Πριν λίγες μέρες έλαβα ένα γράμμα από τον Σύλλογο Βιβλιοπωλών Ελλάδας όπου και ανέφερε ότι δεν θα δεχτούν πια την πρακτική του να προτείνουν τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών συγκεκριμένα βιβλιοπωλεία και θα καταγγείλουν τις αγορές μέσω ινερνετ, η την διάθεση βιβλίων μέσω των Κέντρων.

Μπορεί να θέλουν να προστατεύσουν το επάγγελμα τους, όμως πολλές φορές το να προσπαθούμε να αγκιστρωθούμε από κάτι που το θεωρούσαμε δεδομένο, δημιουργεί αγκυλώσεις που δεν αφήνει το επάγγελμα να εξελιχθεί και να ακολουθήσει τις αλλαγές των καιρών.

Ας ξεκινήσουμε με τις αγορές βιβλίων ύλης μέσω ίντερνετ που πολύ απλά πια, μπαίνουν στην ζωή μας, ακολουθώντας όλα τα άλλα προιόντα.
Οι εκδοτικοί Οίκοι, δημιουργούν ένα τμήμα από τους ήδη υπαλλήλους, παίρνουν την ανάλογη άδεια και προσφέρουν το προιόν τους, στην προκειμένη περίπτωση το διδακτικό βιβλίο, όχι μόνο με έκπτωση αλλά και με τα μεταφορικά.

Κατά δεύτερον, πολλοί ιδιοκτήτες κάνουν έναρξη στην Εφορία και μπορούν να πωλούν τα βιβλία που χρησιμοποιούν.

Κατά τρίτον, το να προτείνεις ένα βιβλιοπωλείο δεν σημαίνει ότι έχεις κάποιο κέρδος κατά ανάγκη, αλλά ότι απλά γλυτώνεις πολλά προβλήματα .
Τα προβλήματα που έχω συναντήσει, για να καταλάβετε τι εννοώ είναι τα εξής.
1. Χάνουν το χαρτί που είναι γραμμένοι οι τίτλοι,
2. Ξεχνάνε να τα παραγγείλουν,
3. Δεν μπορούν να τα διαβάσουν, ούτε τα παιδιά (τα μικρά) ούτε οι γονείς και μπερδεύονται ακόμα περισσότερο.
4. Ο Διαφορετικός χρόνος παραγγελίας των μαθητών, εννοείται ότι ποικίλει, και έχει σαν αποτέλεσμα να μην έχουν όλα τα παιδιά στην Τάξη την ίδια ώρα τα βιβλία τους, ως εκ τούτου δεν μπορεί να αρχίσεις μάθημα από τα βιβλία.!!!

Ακόμα περισσότερο οι ίδιοι οι γονείς ζητάνε να τα παραγγείλουμε εμείς για να μην έχουν αυτήν την έννοια.
Πολλές φορές , ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ φορές, ακόμα και αν τα παραγγείλουν ξεχνάνε να πάνε να τα πάρουν και δεν μπορούμε να κάνουμε μάθημα.
Όταν σε ρωτάνε και τους λες, "μπορείτε να τα παραγγείλετε όπου θέλετε" σε ρωτάνε αν υπάρχει διαφορά..Τα βιβλία έχουν συγκεκριμενη τιμή από τους Οίκους και τις αποθήκες διάθεσης, και έρχεσαι σε δύσκολη θέση για να πεις το ένα η το άλλο βιβλιοπωλείο,αφού δεν μπορεί κάποιος σαν και μας να ξέρει όλες τις πολιτικές εξυπηρέτησης που έχει το κάθε βιβλιοπωλείο.

Το κάθε βιβλίο έχει το λόγο ύπαρξης του μέσα στην διδακτική διαδικασία και κάποιος έρχεται σε πολύ δύσκολη θέση όταν πρέπει να αναλύσει ακριβώς το τι θα βοηθήσει το κάθε βιβλίο, και τι διαφορά έχει από κάποιο άλλο αντίστοιχης ύλης που χρησιμοποιεί ένας άλλος η άλλη συνάδελφος που για τους/της δικούς λόγους.

Για όλους αυτούς τους λόγους το γράμμα των βιβλιοπωλών είναι άκυρο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου