Κυριακή, 22 Απριλίου 2012

Guy Martin..ένας Καναδός θαλασσοπόρος στο λιμάνι μας!

 Ο Guy άφησε τον Καναδά το 2006 και από τότε που ξεκίνησε από έναν μικρό ποταμό δεν σταμάτησε να ταξιδεύει στους μεγάλους ποταμούς και τις θάλασσες του κόσμου.
 Στο λιμάνι μας βρέθηκε πριν περίπου 3 μήνες και από τότε απολαμβάνει την παρέα καλών φίλων και την ομορφιά του τόπου. Η εντύπωση που παίρνει μαζί του για τους Καρυστινούς είναι ότι ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ δεν συνάντησε ανθρώπους τόσο πρόθυμα να βοηθήσουν ένα που μοιάζει να χρειάζεται βοήθεια, είτε στα σκοινιά είτε αλλού.
 Το ταξίδι τον οδήγησε στην Νέα Υόρκη, στην Ανατολική πλευρά της Αμερικής, στις Αζόρες, όπου πέρασε και τον χειμώνα και γνώρισε τους πιο χαμογελαστούς ανθρώπους που έχει συναντήσει ποτέ!

Ενώ τους πιο αγέλαστους τους συνάντησε στην Αντίκουα!
Τον Απρίλιο 2010 πήγε στην Λισαβόνα όπου και πέρασε το καλοκαίρι, μετά σειρά είχε η Βόρεια Ισπανία, το Γιβραντάρ, και άλλα μέρη της Ισπανίας. Τον Χειμώνα 2010-1012 γνώρισε τις ακτές της Ισπανίας,
 Σε κάθε μέρος που πάει, σε κάθε νέο λιμάνι, συναντά νέους φίλους, και παίρνει μαθήματα ζωής!
Ο Guy έκανε το όνειρο του πραγματικότητα μετά από χρόνια και χρόνια σκληρής δουλειάς σαν προγραμματιστής.
Αφού τα προγραμμάτισε όλα, αγόρασε το σκάφος, πούλησε την Εταιρία του, και επιτέλους άνοιξε πανί για τις περιπέτειες της ζωής, αφήνοντας στον Κανανδά 2 εγγόνια...


 Το επόμενο λιμάνι είναι η Κωνσταντινούπολη και του εύχομαι Ήρεμα Νερά!

Σημείωση.
Παράπονα για τα παράβολα που έπρεπε να πληρώσει στην Χαλκίδα για να ανοίξει η γέφυρα το βράδυ/Στην αρχή του ζήτησαν 20 ευρώ ενώ όταν τους είπε ότι είναι Καναδός, του ζήτησαν 120 ευρώ..λόγω Σέγκεν..Ποτέ πουθενά δεν χρειάστηκε να πληρώσει τόσα χρήματα σε παρόμοια κατάσταση και ήθελε να φύγει αμέσως από την Ελλάδα,αλλά τελικά παρέμεινε όλο τον χρόνο που είχε κανονίσει!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τον ζηλεύω πολύ που ταξιδεύει, βλέπει τόσους τόπους (αν και φοβάμαι τη θάλασσα)

Δημοσίευση σχολίου