Σάββατο, 12 Μαΐου 2012

Άλλα ντ άλλων!

Αν δεν ήταν τόσο τραγικές οι καταστάσεις θα μπορούσαμε να κάνουμε και πλάκα, και θα  έβγαινε ένα τραγελαφικό κείμενο ενώ τούτο είναι σκέτο tragic -τραγικό!

Καλά βρε παιδιά, αυτός δεν έλεγε ότι αν δεν πάρει αυτοδυναμία θα ξαναπήγαινε για εκλογές?
Γιατί τώρα του την πέφτει του Τσίπρα πλαγιομετωπικά?

Ντε καταλαβαίνω, ντε καταλαβαίνω!

Ο Βενιζέλος που λέει ότι σάπισε το Πασόκ πάλι ,τι σου λέει?

Καλέ ρε Βαγγέλη?! Τι είναι το ΠΑΣΟΚ?  Κρεμμύδι στο υπόγειο και δεν το κατάλαβες?
Εσύ εκεί δεν ήσουνα? Και πες δεν είδες!
Δεν μύρισες?
Δεν πήγες να δεις βρε παιδί μου, η μυρωδιά από που βγαίνει?

Όλο στο σαλόνι με πατατάκια και Τρέμη?

Θα τρέμει το σκρίνιο σε λίγο από αυτά που ακούει από την Τρέμη και τον Πρεντετέρη!

Αχ, Παναία μου! Αχ Παναία μου! Τι είναι τούτα που μας βρήκανε γειτόνοι!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν διάβαζε τις δημοσκοπήσεις και ο Σαμαράς, δεν εξηγείται αλλιώς πως περίμενε αυτοδυναμία και θα πήγαινε και σε δεύτερες εκλογές, ενώ κανείς άλλος δεν περίμενε αυτοδυναμία της ΝΔ.
Αλλά τώρα αυτά μοιάζουν περσινά ξινά σταφύλια.
Τώρα ρυθμίζει τις εξελίξεις ο Τσίπρας, αυτός ζητάει εκλογές και το κρίμα στον λαιμό του. Το νέο μεγαλύτερο ποσοστό που αναμένεται να πάρει στις επόμενες εκλογές εξηγείται γιατί θα τον ψηφίσουν πλέον Οικολόγοι Πράσινοι και Ανταρσύα, έτσι απλά από το 16 θα πάει στο 20, εύκολα και απλά εννοώ. Τώρα αν πάει και 25 ε τότε εξηγείται γιατί θα τον ψηφίσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι που ψήφισαν Πασόκ.
Το αστείο είναι ότι όταν προεκλογικά έλεγες κάτι κατά του Καμμένου και των αντιμνημονιακών γενικά σε έβριζαν ¨δημόσιο υπάλληλο¨, " βολεμένο", τώρα τι έγινε ξαφνικά; Ο εχθρός της Ελλάδας οι δημόσιοι υπάλληλοι βρήκαν καταφύγιο στον Τσίπρα.. Άντε βγάλε συμπερασμα τώρα..
Και το πιο αστείο από όλα είναι ότι προεκλογικά αν έλεγες "μα θα μείνουμε χωρίς κυβέρνηση" οι αντιμνημονιακοί ούρλιαζαν "δεν υπάρχει πρόβλημα ακυβερνησίας και μην τρομοκρατείτε τον κόσμο", το αν υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα οξύ το ζούμε αυτές τις μέρες γιατί αμα δεν πάθεις δεν θα μάθεις, επίσης κάτι άλλο που έπαιξε πολύ ήταν το κλισέ "στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα" ενώ αποδείχτηκε ότι όχι μόνο αδιέξοδα υπάρχουν αλλά και παλούκια (δες Χ.Α.).

Ανώνυμος είπε...

Ο Σαμαράς έχει τεράστιες ευθύνες για το σημερινό αδιέξοδο. Έκανα ένα σωρό λάθη στη στρατηγική του εδώ και 2 χρόνια. Ενδεικτικά:
1) Έφτιαξε ένα σκληρά αντιμνημονιακό ακροατήριο και επί 1,5 χρόνο ήταν η ουρά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Η ΝΔ έχει και αυτή ευθύνες για την κατάντια των τελευταίων 30 ετών, καθώς μετατράπηκε κατά κάποιον τρόπο σε γαλάζιο ΠΑΣΟΚ. Τα σοβαρά αστικά κόμματα πρέπει να κρατάνε υπεύθυνη στάση είτε είναι στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση. Ο Σαμαράς επέλεξε τον λαϊκισμό και τις εύκολες κουβέντες. ΄Επρεπε από την πρώτη στιγμή να καθήσει κάτω και να δει μαζί με τον συμφοιτητή του τι πρέπει να κάνουν, ώστε να διαχειριστούν την κρίση σοβαρά και υπεύθυνα. Και να κάνει αντιπολίτευση εκεί που το ΠΑΣΟΚ καθυστερούσε. Π.χ. γιατί δεν προχωράτε γρήγορα σε αποκρατικοποιήσεις; Γιατί δεν κλείνετε ζημιογόνες δημόσιες επιχειρήσεις; Γιατί δεν ανοίγετε τα κλειστά επαγγέλματα και ούτε καθ'εξής.
2) Όταν κατάλαβε ότι ο συμβιβασμός ήταν μονόδρομος, τότε το σκληροπυρηνικό ακροατήριο που είχε φτιάξει του την έκανε, γιατί απλούστατα οι 22 βουλευτές που έφυγαν είχαν εκτεθεί στον κόσμο και γιατί ήξεραν ότι η επανεκλογή τους περνάει μόνο μέσα από την ίδρυση ενός λαϊκίστικου αντιμνημονιακού κόμματος (ΑΝ.ΕΛΛΗΝΕΣ). Ακόμη και αυτή τη στιγμή, όμως, ο Σαμαράς έστελνε δυφορούμενα μηνύματα. Συμμετέχουμε δηλαδή στην κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά την υπονομεύουμε παράλληλα και ζητάμε εκλογές. Και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ δηλαδή. Μικροπολιτικά παιχνίδια γενικά.
3) Στην προεκλογική περίοδο κάποιος φωστήρας τον έπεισε να θέσει στον ελληνικό λαό το δίλημα "αυτοδυναμία ή επαναληπτικές εκλογές". Ποτέ δεν βάζεις τέτοια εκβιαστικά διλήμματα σε έναν λαό που υποφέρει.
4) Το βράδυ των αποτελεσμάτων άλλαξε ξανά τη στρατηγική του.
Θέλεις και άλλα λάθη στρατηγικής;
Το θέμα είναι τι κάνουμε τώρα:
Εγώ αυτό που λέω είναι ότι εάν αντικαταστήσεις ένα λάθος με κάτι χειρότερο του δεν θα σου βγει κάτι καλύτερο. Σίγουρα κάτι χειρότερο θα σου βγει.

Να καθήσουν όλοι κάτω να κάνουν οικουμενική κυβέρνηση και να πουν στον ελληνικό λαό όλη την αλήθεια.
Αν πάμε σε εκλογές θα βγει το ΠΑΣΟΚ στη ροζ μορφή του με μεγάλη διαφορά. Όπως χαριτολογώντας λέει ένας φίλος "σε αυτή τη χώρα είμαστε όλοι ΠΑΣΟΚ". Είχαμε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα, μετά είχαμε το γαλάζιο ΠΑΣΟΚ (την πασοκοποίηση της ΝΔ) και τώρα στρεφόμαστε όλοι προς το ροζ ΠΑΣΟΚ (ΣΥΡΙΖΑ). Αυτό πηγαίνει στην νοοτροπία που έχουμε υιοθετήσει: Για όλα τα δεινά φταίνε πάντα οι άλλοι, μπορούμε να έχουμε το μέγιστο όφελος με την ελάχιστη προσπάθεια, υπάρχει καλύτερος και ευκολότερος δρόμος, "λεφτά υπάρχουν", έξω οι βάσεις του θανάτου, ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο (τα δύο τελευταία πηγαίνουν στο ότι οι ξένοι θέλουν πάντα το κακό μας). Αν σε αυτά προσθέσεις τον κρατισμό, τη διαφθορά και τις άλλες στρεβλώσεις ολοκληρώνεται η συνταγή της μιζέριας.

Για να αλλάξει η Ελλάδα, πρέπει να αλλάξουμε εμείς!

Με εκτίμηση,
Γιάννης Μανώλης

Δημοσίευση σχολίου