Λίγα λογια για την βιογραφία του Μιχαλολιάκου! Να τον χαίρεστε!

Συντομο βιογραφικό του ΑΡΧΙΝΑΖΙ Μιχαλολιάκου…

Share on Twitter


Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο σημερινός ηγέτης της ελληνικής ακροδεξιάς, γεννήθηκε στην Αθήνα της ΕΡΕ το 1957. Μαθητής ακόμη, σε ηλικία 16 ετών, το 1973, εντάχθηκε στο εθνικιστικό κόμμα κόμμα της 4ης Αυγούστου.
Πρόκειται για το κόμμα που είχε ιδρύσει από το 1969 ο θεωρητικός του ελληνικού νεοφασισμού Κώστας Πλεύρης, στο οποίο δραστηριοποιείται και κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων, στο Μαθηματικό της Αθήνας.
Μανιάτης στην καταγωγή, αδελφός του γνωστού ποινικολόγου Τάκη Μιχαλόλια, ο Νίκος Μιχαλολιάκος βρίσκεται πλέον μετά την εκλογή του στο Δήμο της Αθήνας, στο κατώφλι της Βουλής των Ελλήνων.
Η συμμετοχή του στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας έχει προκαλέσει αρκετές εντάσεις με αποκορύφωμα το ναζιστικό του χαιρετισμό, τον Ιανουάριο του 2011, ως απάντηση σε δημοτικό σύμβουλο που τον αποκάλεσε «φασίστα».
Η επίθεση στους δημοσιογράφους και η αρχή των συλλήψεων
Για πρώτη φορά η δράση του γίνεται ευρύτερα γνωστή όταν συλλαμβάνεται τον Ιούλιο του 1974 έξω από την Βρετανική Πρεσβεία στο Κολωνάκι διαμαρτυρόμενος για τη στάση της Μεγάλης Βρετανίας κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.
Το 1976 συλλαμβάνεται και πάλι για επίθεση κατά δημοσιογράφων που κάλυπταν την κηδεία του δολοφονημένου από τη 17 Νοέμβρη βασανιστή της χούντας Ευάγγελου Μάλλιου. Κρατήθηκε για ένα διάστημα στον Κορυδαλλό, αλλά δεν δικάστηκε ποτέ λόγω τυπικών κωλυμάτων κατά τη διαδικασία της σύλληψης. Στον Κορυδαλλό φέρεται να συναντήθηκε και με τους πραξικοπηματίες.
Μετά το τέλος των σπουδών του κατατάσσεται στο στρατό ως κομάντο των ειδικών δυνάμεων.
Τον Ιούλιο του 1978 συνελήφθη για τρίτη φορά και καταδικάστηκε σε κάθειρξη ενός έτους ως μέλος ακροδεξιάς εξτρεμιστικής οργάνωσης για κατοχή όπλων και εκρηκτικών.
Εκδίδει το περιοδικό Χρυσή Αυγή
Λίγο μετά την αποφυλάκισή του, το 1980 εκδίδει το περιοδικό Χρυσή Αυγή που αποτελεί το θεωρητικό ευαγγέλιο του χώρου.
Η έκδοση του περιοδικού σταμάτησε τον Απρίλιο του 1984, όταν ο κ. Μιχαλολιάκος εντάχθηκε στην ΕΠΕΝ και, σύμφωνα με τις φήμες της εποχής, ανέλαβε την ηγεσία νεολαίας, μετά από προσωπική εντολή του φυλακισμένου αρχιπραξικοπηματία Γεώργιου Παπαδόπουλου.
Η ίδρυση και η δράση της «Χρυσής Αυγής» 
Τον Ιανουάριο του 1985 φεύγει από την Εθνική Πολιτική Ενωση και ιδρύει το Εθνικό Λαϊκό Κίνημα – Χρυσή Αυγή, το οποίο από το 1993 δραστηριοποιείται ενεργά.
Το 1993 η οργάνωση συμμετέχει ενεργά στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία. Το 1994 μέλη της οργάνωσης πολεμούν ως εθελοντές στο πλευρό των Σέρβων της Βοσνίας, ενώ ορισμένοι από αυτούς λέγεται ότι έλαβαν μέρος στη μαζική σφαγή 8.000 αμάχων Βοσνίων στη Σρεμπρένιτσα τον Ιούλιο του 1995 από τον σερβικό στρατό (ένα γεγονός που έχει χαρακτηριστεί από το δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ως γενοκτονία και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας). Η δράση τους αυτή δεν προβάλλεται και δεν αντιμετωπίζεται θετικά από την ηγεσία της, ενώ αργότερα όλοι τους έρχονται για διαφορετικούς λόγους σε ρήξη με αυτήν και αποχωρούν. Από την εποχή της ίδρυσης της οργάνωσης, έχει αποχωρήσει από αυτή μεγάλο ποσοστό μελών της, όπως και αρκετά από τα πρώτα της ηγετικά στελέχη.
Το 1997 διοργανώνει την πρώτη της εκδήλωση για τα Ιμια και από τότε και κάθε χρόνο, μέλη της Χρυσής Αυγής καταθέτουν στεφάνι στη μνήμη των τριών αξιωματικών που σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή του ελικοπτέρου. Το 2011 στην καθιερωμένη πλέον πορεία κατέβηκαν στο δρόμο περίπου 5.000 μέλη από όλη την Ελλάδα.
Τον Ιούνιο του 2007 μέλη της συμμετείχαν στην πρώτη πανευρωπαϊκή εθνικιστική κινητοποίηση εναντίον της συνόδου των G8 στη Γερμανία στο πλευρό του γερμανικού νεοναζιστικού NPD κι άλλων εθνικιστικών οργανώσεων.
Στις 9 Μαΐου 2009 μέλη της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν συγκέντρωση κατά της μετανάστευσης, η οποία κατέληξε σε συμπλοκές μελών της οργάνωσης, που είχαν την κάλυψη της Αστυνομίας, με μετανάστες και αντιφασίστες.
Η Χρυσή Αυγή συμμετέχει εδώ και χρόνια στην εκδήλωση για την επέτειο της ήττας του Δημοκρατικού Στρατού στον Εμφύλιο πόλεμο, την 29η Αυγούστου 1949.
Η δολοφονία Καντάρη και το επιθέσεις ακροδεξιών σε αλλοδαπών
Με αφορμή τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη την 10η Μαΐου 2011 στο κέντρο της Αθήνας (3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου) η Χρυσή Αυγή στις 12 Μαΐου προγραμμάτισε συγκέντρωση διαμαρτυρίας (με αφορμή το τρισάγιο του θανάτου). Στην πορεία που ακολούθησε ακροδεξιοί έκαναν επιθέσεις σε καταστήματα αλλοδαπών και ξυλοκόπησαν δεκάδες μετανάστες. Επίσης έγινε απόπειρα να πλησιάσουν την κατάληψη της Βίλας Αμαλίας (στην συμβολή των οδών Χέυδεν και Αχαρνών) όπου βρίσκονται αντιεξουσιαστές. Η αστυνομία έκανε προσαγωγή 48 ατόμων (ακροδεξιών).
Τον Δεκέμβριο του 2005 ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Γ. Μιχαλολιάκος, ανακοίνωσε την παύση των αυτόνομων πολιτικών δραστηριοτήτων της οργάνωσης.
Η Χρυσή Αυγή υπήρξε συνιδρυτής του εθνικιστικού κόμματος «Πατριωτική Συμμαχία», η ενίσχυση του οποίου υπονοείται πως είναι ο λόγος παύσης της πολιτικής της δραστηριότητας. Τον Μάρτιο του 2007 τα μέλη και η ηγεσία της Χρυσής Αυγής απέσυραν την υποστήριξή τους στην Πατριωτική Συμμαχία, η οποία με τη σειρά της οδηγήθηκε σε αναστολή κάθε δραστηριότητάς της. Ισχυρίστηκαν πως η Πατριωτική Συμμαχία ξεκίνησε ως ένας εθνικιστικός φορέας και πως τελικά η συνεργασία με διάφορες προσωπικότητες την οδήγησαν στην εξαγωγή ενός θολού ιδεολογικοπολιτικού τοπίου, το οποίο έπρεπε να παύσει.
Τον ίδιο μήνα η Χρυσή Αυγή πραγματοποίησε το 6ο συνέδριό της.
Η Χρυσή Αυγή στις εκλογές
  • Στις 7 Ιουνίου 2009 η Χρυσή Αυγή συμμετείχε στις ευρωεκλογές όπου έλαβε ποσοστό 0,46% και 23.564 ψήφους.
  • Στις εθνικές εκλογές του 2009 ο Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή έλαβε ποσοστό 0,29% και 19.636 ψήφους.
  • Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 η οργάνωση κέρδισε μία έδρα στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων λαμβάνοντας εκλογικό ποσοστό 5,29%, με τον πρόεδρό της, Νικόλαο Μιχαλολιάκο να εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος.
Πολλά έχουν γραφεί και ειπωθεί για τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Ο ίδιος έχει κατηγορηθεί ότι στα εφηβικά του χρόνια ήταν πληροφοριοδότης της Ασφάλειας και στην πορεία πράκτορας της ΚΥΠ, χωρίς ποτέ να αποδειχθεί το παραμικρό.
Επίσης, σύμφωνα με την κοινή πεποίθηση η Χρυσή Αυγή δρα ως συμπληρωματικός παρακρατικός μηχανισμός της Αστυνομίας κυρίως σε συμπλοκές με «αναρχικούς» και αντιεξουσιαστές.
Το 2004 σε έκθεση της Κρατικής Ασφάλειας που είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «Τα Νεα» σημειωνόταν ότι «τα περισσότερα μέλη της Χρυσής Αυγής οπλοφορούν παράνομα, προμηθευόμενοι όπλα από βουλευτές (σύμφωνα με την έκθεση οι βουλευτές προέρχονται από τη Ν.Δ.) και παρουσιάζονται ως συνοδοί τους» αλλά και ότι «η Χρυσή Αυγή διατηρεί ακόμη και σήμερα πολύ καλές σχέσεις και επαφές με εν ενεργεία αξιωματικούς και μόνιμους υπαξιωματικούς του στρατού, αλλά και με απόστρατους».
Περίανδρος – Το πρωτοπαλίκαρο της Χρυσής Αυγής
Ο γνωστός με το ψευδώνυμο Περίανδρος, Αντώνης Ανδρουτσόπουλος που για 4 χρόνια ήταν καταζητούμενος, κατηγορούμενος για δολοφονική επίθεση κατά των φοιτητών Δημήτρη Κουσουρή και Ηλία Φωτιάδη και του τότε αδιόριστου εκπαιδευτικού Γιάννη Καραμπατσόλη ήταν εξέχων μέλος της Χρυσής Αυγής.
Στις 13 Σεπτεμβρίου 2005 ο «Περίανδρος» παραδόθηκε στις αρχές και στις 25 Σεπτεμβρίου 2006 καταδικάστηκε ομόφωνα για τις τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε 21 χρόνια φυλάκισης χωρίς αναστολή. Στις 12 Μαρτίου 2009, αφού η υπόθεση πήγε στο Εφετείο και άλλαξε το κατηγορητήριο σε μία μόνο απόπειρα ανθρωποκτονίας, η ποινή του μειώθηκε στα 12 χρόνια.
Πηγη:http://www.iefimerida.gr/node/35961

λέξεις κλειδιά:

αφήστε το σχόλιό σας

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είμαι αντίθετος με την ΧΡ.ΑΥ. αλλά Σοφία όλοι το έχουν ραμμένο.
Γιατί ψήφισε ο έλληνας αυτό το κώμα?
Γιατί τον ώθησε εκεί το πασοκ και η νδ.
Όλα μελετημένα από τους γερμανογαλλοαγγλοαμερικανους μαζί με τα δικά μας τα πουλημένα ρεμάλια.
Τώρα όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος.
Αυτό που ήθελαν το πέτυχαν.
ντροπή στους πουλημένους μας πολιτικούς που έβαλαν τους ναζί στη βουλή.
Ο ψηφοφόρος είναι ΑΘΩΟΣ.
ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ
ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΡΑΣΗ = ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Το ΔΝΤ άρχισε τις απειλές……..
Ο χρήστης sofia είπε…
Anvnyme
είναι βλέπεις το μακρύ τους χέρι. τι να πουν? Ο Καψής είπε στην τηλ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!! Μήπως είδες ενημέρωση απο τα ΜΜΕ για το ποιόν τους? Τους βολεύει να είναι μέσα, αλλά ο κόσμος δεν ασχολείται και το μόνο που ξέρει είναι να βαρέσει κάποιος αντί για αυτούς. Όταν τα πράγματα είναι κρίσιμα αθώος δεν είναι κανείς. Η Δημοκρατία δεν είναι δεδομέη, πρέπει να παλεύεις καθημερινά.
Καλημέρα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο ψηφοφόρος είναι ΑΘΩΟΣ ;;;;; Ακόμη δε βάλατε μυαλό; Ακόμα και μετά α΄πό αυτή την καταστροφή;;;; Ο ψηφόφόρος έχει την ΚΥΡΙΑ ευθύνη και καλό είναι να το βαλετε επιτέλους καλά στο μυαλό σας, μην ψάχνεις εσωτερικούς εχθρούς, ο εχθρός είσαι εσύ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εξωτερικούς εχθρούς ήθελα να πω αλλά από την ταραχή μου έγραψα εσωτερικούς
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτή η νοοτροπία ότι ο λαός είναι πάντα αθώος αυτή μας έφερε εδώ και ακόμη να ξυπνήσετε; Οταν λειτουργούσε το πελατειακό κράτος ήταν αθώος, τώρα που δεν υπάρχει πια πελατειακό κράτος δεν ξέρει που πατάει και που βρίσκεται, μια ζωή είχε μάθει να πουλάει την ψήφο του, τώρα που αναγκάστηκε να ψηφίσει χωρίς αντάλλαγμα τα έκανε μαντάρα, μια ακυβέρνητη πολιτεία, αυτή είναι η βούληση του λαού
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΟΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ 'ΑΘΩΟΣ' ΤΟΤΕ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ.ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ...............
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μήπως είστε σε κώμα;
Η λέξη αθώος έχει μία έννοια : ανεύθυνος. Η ανευθυνότητα πληρώνεται και θα πληρωθεί πολύ ακριβά αυτή τη φορά, καλά ξεμπερδέματα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΚΑΙ Ο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΕΧΕΙ: ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ; ΑΠΟ ΣΑΣ Η ΧΡ.ΑΥ. ΠΗΡΕ ΤΟ ΧΡΗΣΜΑ. ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ....................
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τα Χρυσά Αυγά (του φιδιού) μπήκαν στην Ελληνική Βουλή γιατί τους ψήφισαν Έλληνες πολίτες. Αυτοί οι 400.000 που τους ψήφισαν είναι οι μόνοι υπεύθυνοι. Ας ελπίσουμε ότι στις επόμενες εκλογές που έρχονται ο κόσμος θα τους πάρει χαμπάρι και θα τους βγάλει από τη Βουλή
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τωρα πια Πασόκ ΝΔ τελειώσανε, δεν θα μπορείτε πια να τους ρίχνετε το φταίξιμο που το κεφάλι σας είναι ξερό, τελείωσαν οι αντιπολιτευτικές εξυπνάδες, τώρα να κυβερνήσετε αν τολμάτε και θα είστε το επόμενο Πασοκ - ΝΔ γιατί η κρίση είναι βαθιά και τα αίτιά της βρίσκονται κυρίως στο στραβό σας το κεφάλι. Τώρα πάρτε ΣΎΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή να χετε, θέλατε εκλογές πουλάκια μου; Αφού δεν είστε άξιοι ούτε να ψηφίσετε βρε τρομάρα σας. Δεν υπάρχει θέμα ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑΣ όχι όχι προς Θεού! Που είναι τώρα όλοι αυτοί οι Ανεύθυνοι που θα έπρεπε να λέγονται Ανεύθυνοι Έλληνες και όχι ανεξάρτητοι, που είναι οι Ανεύθυνοι Έλληνες και ο Σύριζα και οι άλλοι που ούρλιαζαν ότι ακυβερνησία δεν υπάρχει και η δημοκρατία (τρομάρα σας) δεν έχει αδιέξοδα, όχι μόνο αδιέξοδα έχει αλλά έχει και παλούκια σαν τη Χρυσή Αυγή!