Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ελεύθερη εκβιαζόμενη επιλογή.

Πόσο ελεύθερη επιλογή είναι η εκβιαζόμενη επιλογή?
Απλά δεν είναι.
Από κει και πέρα, όποιος πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες, μπορεί να επιβραβευθεί στην κάλπη, αλλά στο μυαλό του κόσμου, παραμένει από μικρός μέχρι μεγάλος καραγκιόζης.
Ο Αλέξης μας απογοητεύεσαι  ακόμα δεν μίλησε. Παλινωδίες, πολυγλωσσία, άκυρες υποσχέσεις, σήμερα καταγγέλλει το μνημόνιο την άλλη μέρα, χτες θα κοιτούσε τους νόμους έναν έναν...
Το ποτήρι ξεχείλισε με την πρόταση ότι θα γίνει τράπεζα ιδεών μετά τις εκλογές, από όπου θα ξανακοιτάξουν το πρόγραμμα.
Σόρρυ, αλλά δεν πάνε για πανελλήνιες, για κυβέρνηση πάνε....
Την άλλη μέρα πρέπει δυναμικά να έχει ξεκάθαρο πρόγραμμα, όσο το δυνατόν βέβαια..
Τώρα λέει η κ.Φωτίου ότι λένε και τα τρία. Και καταγγελία και επαναδιαπραγμάτευση και ακύρωση του μνημονίου.
Δεν γίνεται όμως να κάνεις καταγγελία και επαναδιαπραγμάτευση...Είναι η το ένα η το άλλο.
Ο Σύριζα, έχει αναπτύξει μια πολιτική σαν να παίζει χαρτιά, με μπλόφες, υποθέσεις, αλλά και σημαδεμένα χαρτιά...δυστυχώς. Την Παρασκευή θα πούνε το πρόγραμμα ξεκάθαρα, αν και οι δηλώσεις σε ξένα κανάλια ήταν ξεκάθαρες.
Ευτυχώς δεν θα είμαι εδώ και θα γλιτώσω το δίλημμα και θα γλιτώσετε και σεις το ρεπορτάζ...

Τα πράγματα δεν είναι απλά δύσκολα, είναι τρομαχτικά και η πίεση προς την Ευρώπη στο σύνολο της είναι εφιαλτική. Ήδη τράπεζες πέραν του Ατλαντικού πιέζουν τις Ευρωπαικές να είναι "εντάξει"...λέτε να κολλήσουν σε 12 εκατομμύρια νοματέους σε ένα οικόπεδο που μπορούν να μπουκάρουν όποτε θέλουν?
Πολλοί νομίζουν ότι υπάρχουν όρια στην κατηφόρα αλλά δεν υπάρχουν όρια στην ελεύθερη πτώση.
Είτε πήδηξε κάποιος είτε το σπρώξανε το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
Η πρακτική δείχνει ότι όταν αυτοί που έχουν την δύναμη πιέζονται χρησιμοποιούν σαν τελευταίο τρόπο της διασφάλισης των συμφερόντων τους, την στρατιωτική δύναμη.
Αυτό το σενάριο φαίνεται σαν από έργο επιστημονικής φαντασίας, αλλά ας κοιτάξουμε γύρω μας...
Ας διαβάσουμε λίγο το τι μας δείχνει η ιστορία....Όλα τα σημάδια είναι εδώ και οι σκηνοθέτες δίνουν τις τελευταίες οδηγίες.
Τι μπορούμε να κάνουμε να προστατεύσουμε όσο μπορούμε τον εαυτό μας?
Σε λίγο η μόνη αγωνία που θα έχουμε θα είναι η εύρεση τροφής....ας ετοιμαζόμαστε όσο μπορούμε..

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!