Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

ρεπορτάζ από την 'ΜΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ" από την Καρυστία πρεςς

Αναβλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο για την (ξανα)ψήφιση του προϋπολογισμού, λόγω ... αποχώρησης της απαρτίας.

Λευτέρης Ραβιόλος
Με πρακτικές που δεν αρμόζουν σε υπεύθυνη διοίκηση Δήμου και που μάλλον διεκδικούν αυτοδιοικητική πρωτοτυπία, αναβλήθηκε το αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο για την (ξανα)ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου Καρύστου, λόγω "ελλείψεως", απαρτίας, επειδή... η απαρτία έφυγε.
Δημήτρης Νόβας
Έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων, παρόντες στο προαύλιο χώρο και έξω από τον μαντρότειχο - στο δρόμο,- ήταν πλέον των 20 δημοτικών συμβούλων, αριθμός πολύ πάνω από το όριο της απαρτίας, αλλά η παράταξη του Δημάρχου, Νίκου Μανώλη, ξαφνικά αποχώρησε, με τον πρόεδρο του Δ.Σ, Δημήτρη Νόβα, σε τραγική θέση, να δηλώνει από έδρας «η συνεδρίαση αναβάλλεται, λόγω ελλείψεως απαρτίας».
Εξηγήσεις για την αποχώρηση δεν δόθηκαν, αλλά με πολύ πρόχειρα μαθηματικά ήταν καταφανές ότι η μη απαρτία δημιουργήθηκε επειδή η παράταξη του Δημάρχου δεν είχε τον απαιτούμενο αριθμό των Συμβούλων για να (ξανα)ψηφίσει για πολλοστή φορά τον προϋπολογισμό.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του Λευτέρη Ραβιόλου και οι πολίτες που παρευρίσκονταν για να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση, αρχικά, έμειναν έκπληκτοι από το γεγονός να βλέπουν τους Δημοτικούς και τους Τοπικούς Συμβούλους της συμπολίτευσης και το Δήμαρχο να εξαφανίζονται.
Την έκπληξη διαδέχθηκε η οργή με τον Λευτέρη Ραβιόλο, απευθυνόμενο στον Πρόεδρο, να καταγγέλλει την Δημοτική αρχή για ανεπάρκεια και ανικανότητα και τους πολίτες να κάνουν λόγο για ... παιδική χαρά.
Κώστας Διγαλέτος, Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου
Από τους συμβούλους της Συμπολίτευσης, στο χώρο έμειναν ο Αντιδήμαρχος, Νίκος Μανώλης, η Γεωργία Τούρλα και ο Κώστας Διγαλέτος, οργισμένοι και απογοητευμένοι και οι τρεις από την εικόνα της παράταξής τους και την ... έλλειψη απαρτίας. Να σημειωθεί ότι μέχρι την ώρα της αποχώρησης όλων από το χώρο, ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης του Δημάρχου, Χάρης Νταλάκας, δεν είχε προσέλθει για τη συνεδρίαση.
Καρυστία πρεςς.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εδώ ζήταγε σύμβουλος της μειοψηφίας να συνεδριάσουν με Πρόεδρο τον Βόσσο χωρίς απαρτία!!! Τράτζικ. Έχετε ξεφύγει;

sofiascomments είπε...

Anonymous
το πληθυντικό μπορείς να τον διευκρινίσεις σε παρακαλώ?

Ανώνυμος είπε...

Όχι εσύ Σοφία όλοι οι άλλοι!!!

Δημοσίευση σχολίου