Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ρεπορτάζ από την 'ΜΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ" από την Καρυστία πρεςς

Αναβλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο για την (ξανα)ψήφιση του προϋπολογισμού, λόγω ... αποχώρησης της απαρτίας.

Λευτέρης Ραβιόλος
Με πρακτικές που δεν αρμόζουν σε υπεύθυνη διοίκηση Δήμου και που μάλλον διεκδικούν αυτοδιοικητική πρωτοτυπία, αναβλήθηκε το αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο για την (ξανα)ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου Καρύστου, λόγω "ελλείψεως", απαρτίας, επειδή... η απαρτία έφυγε.
Δημήτρης Νόβας
Έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων, παρόντες στο προαύλιο χώρο και έξω από τον μαντρότειχο - στο δρόμο,- ήταν πλέον των 20 δημοτικών συμβούλων, αριθμός πολύ πάνω από το όριο της απαρτίας, αλλά η παράταξη του Δημάρχου, Νίκου Μανώλη, ξαφνικά αποχώρησε, με τον πρόεδρο του Δ.Σ, Δημήτρη Νόβα, σε τραγική θέση, να δηλώνει από έδρας «η συνεδρίαση αναβάλλεται, λόγω ελλείψεως απαρτίας».
Εξηγήσεις για την αποχώρηση δεν δόθηκαν, αλλά με πολύ πρόχειρα μαθηματικά ήταν καταφανές ότι η μη απαρτία δημιουργήθηκε επειδή η παράταξη του Δημάρχου δεν είχε τον απαιτούμενο αριθμό των Συμβούλων για να (ξανα)ψηφίσει για πολλοστή φορά τον προϋπολογισμό.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του Λευτέρη Ραβιόλου και οι πολίτες που παρευρίσκονταν για να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση, αρχικά, έμειναν έκπληκτοι από το γεγονός να βλέπουν τους Δημοτικούς και τους Τοπικούς Συμβούλους της συμπολίτευσης και το Δήμαρχο να εξαφανίζονται.
Την έκπληξη διαδέχθηκε η οργή με τον Λευτέρη Ραβιόλο, απευθυνόμενο στον Πρόεδρο, να καταγγέλλει την Δημοτική αρχή για ανεπάρκεια και ανικανότητα και τους πολίτες να κάνουν λόγο για ... παιδική χαρά.
Κώστας Διγαλέτος, Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου
Από τους συμβούλους της Συμπολίτευσης, στο χώρο έμειναν ο Αντιδήμαρχος, Νίκος Μανώλης, η Γεωργία Τούρλα και ο Κώστας Διγαλέτος, οργισμένοι και απογοητευμένοι και οι τρεις από την εικόνα της παράταξής τους και την ... έλλειψη απαρτίας. Να σημειωθεί ότι μέχρι την ώρα της αποχώρησης όλων από το χώρο, ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης του Δημάρχου, Χάρης Νταλάκας, δεν είχε προσέλθει για τη συνεδρίαση.
Καρυστία πρεςς.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εδώ ζήταγε σύμβουλος της μειοψηφίας να συνεδριάσουν με Πρόεδρο τον Βόσσο χωρίς απαρτία!!! Τράτζικ. Έχετε ξεφύγει;
Ο χρήστης ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙ είπε…
Anonymous
το πληθυντικό μπορείς να τον διευκρινίσεις σε παρακαλώ?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όχι εσύ Σοφία όλοι οι άλλοι!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!