Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ευχαριστώ πολύυυυυυ συνονόματη.

.Εγραψε η Σοφία !

Οτι η κ. Σοφία Κόλλια (Sofiascomments) έχει καταπληκτική πένα το έχω αντιληφθεί κάπου δυό χρόνια τώρα που την διαβάζω ανελλιπώς. Γραφή απολαυστική, αβίαστη, ρέουσα, με εκλεκτό χιούμορ και αναμφίβολες λογοτεχνικές δυνατότητες. Και κείνο το ιδιότυπο καρυστινό άρωμα που βγαίνει στο γραπτό της λόγο είναι αξιολάτρευτο. 
Λες, να ένας άνθρωπος που εκφράζει επάξια την ντόπια λογοτεχνική παραγωγή, κι ας μην το ξέρει ακόμα η ίδια ή από σεμνότητα να μην το δέχεται.
Αλλά όσο ο καιρός περνάει και τα γεγονότα, γενικά και τοπικά, εξελίσσονται τόσο η ευαισθησία της Σοφίας δέχεται τα απαραίτητα ερεθίσματα και καταφέρνει με μοναδικό τρόπο και ακατάλυτο πνεύμα να μετατρέψει σε "κομμάτια" μοναδικά προς μεγάλη ευχαρίστηση όσων σέβονται την καλοπροαίρετη κριτική, το καλό χιούμορ και την δυνατή γραφή που εκφράζει γνήσιο ενδιαφέρον για τον τόπο. 
Τις τελευταίες μέρες όμως ξεπέρασε πραγματικά τον εαυτό της. Ξεκίνησε με το "γκουβέρνο της Μιχαλούς" και κατέληξε με το "Ο Τσάκ Νόρις στην Κάρυστο" και μας έκανε να γελάσουμε με την ψυχή μας. Εγραψεεεεε !!! Αλλωστε, ως γνωστόν μόνο οι έξυπνοι άνθρωποι έχουν χιούμορ και μέσα απ' αυτό εκφράζουν ακόμα και τον πιο σοβαρό προβληματισμό τους. 
Κατά την άποψή μου Σουρής και Αριστοφάνης συνυπάρχουν αρμονικά στην πένα της Σοφίας που έχει γίνει αχτύπητη και "ανατέμνει" την τοπική μας κοινωνία !
Νάσαι πάντα καλά Σοφία και να γράφεις !!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!