Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο κ.Δημήτηρης και η τάξη του.

O κύριος Δημήτρης φύσαγε και ξεφύσαγε ανεβαίνοντας τις σκάλες για την τάξη.
Το κουδούνι είχε κτυπήσει και τα παιδιά τον προσπερνούσαν στον διάδρομο πετώντας χαμογελαστές καλημέρες, ενώ μερικοί αργοπορημένοι ανέβαιναν 2, 2 τα σκαλιά να προλάβουν να μπουν στην τάξη πριν εκείνον.
Όταν έφτασε στην πόρτα, κοντοστάθηκε, πήρε μια βαθιά αναπνοή και μπήκε να αντιμετωπίσει για άλλη μια φορά την δύσκολη τάξη που είχε αναλάβει.

Γέλια, κουβέντες, τσάντες να πέφτουν με θόρυβο, καρέκλες να τρίζουν στο μωσαικό, και ο κ.Δημήπτρης στάθηκε και κοίταξε τους μαθητές του σκεφτικά.
"Πώς μπορώ να τους κάνω μια συνεργάσιμη ομάδα?" Αναρωτήθηκε για πολλοστή φορά αυτήν την χρονιά.

Στο τέλος είπε.
"Ανοίξτε τις σημείωσεις σας με τις εξισώσεις.

¨Κύριε, δεν τις έχω!" Ακούστηκε από την αριστερή σειρά ο Λευτέρης.
"Ούτε και γω κύριε!" συμπλήρωσε ο Γιώργος!

'Γιατί βρε παιδιά!? Τι είπαμε!!?  Να μελετήσετε τις σημειώσεις και να εξηγήσουμε τις ασκήσεις! Αναστασία παιδί μου, δεν έβγαλες τις φωτοτυπίες που σου είπα?"

"Μα κύριε, ήταν ακριβές και το χαρτσιλίκι μου δεν έφτανε! Ο Νίκος μου είπε ότι δεν πειράζει!"
Απάντησε η Αναστασία τινάζοντας χαριτωμένα την μακρυά της φράτζα!"

Ο κ.Δημήτρης ένιωσε το αίμα να ανεβαίνει στο δεξιό μηνίγγκι που άρχισε να κτυπάει επικίνδυνα!

' Πάει! Θα μου ανέβει η πίεση πάλι! Δεν την γλυτώνω!" σκέφτηκε ο καθηγητής ενώ τα παιδιά τον κοίταζαν με μια ψεύτικη στεναχώρια που δεν είχαν τις σημειώσεις και φυσικά θα γλίτωναν την εξέταση. Στο  τέλος γύρισε προς το θρανίο που καθόταν ο Νίκος.

"Δεν μου λες Νικολή! Γιατί είπες τέτοιο πράγμα στο κορίτσι? '
"Γιατί είμαι πρόεδρος του δεκαπενταμελούς και δεν μπορούμε να χαλάμε τα λεφτά της τάξης για φωτοτυπίες, τα μαζεύουμε για την εκδρομή!"

"Άκου να σου πω παιδί μου! Εδώ θα κάνεις ότι σου λέω εγώ! Τ 'ακούς? Να δώσεις αμέσως τα λεφτά να πάει η Αναναστασία στο διάλειμμα και να τις έχουμε την δεύτερη ώρα!"

"Κύριε, κύριε!" Πετάχτηκε από το δεύτερο θρανίο η Γιωργία.
' Δεν τα φυλάει για την εκδρομή, τον είδα που πήγε με τον Κωστάκη και τον Σταμάτη για καφέ και κεράσανε και τους φίλους τους!

'Καρφί ε. καρφί!" πετάχτηκε η Μαρία! "Μην την ακούτε κύριε! Από τη ζήλια της τα λέει που δεν την ψηφίσανε τα παιδιά ! Εγώ έχω το ταμείο και δεν λείπει τίποτα!"

Τα παιδιά πήραν θέση για να κάνουν χάζι, ο κ.Δημήτρης έψαχνε να βρει πως ξέφυγε το θέμα από τις εξισώσεις και πήγε για καφέ!

' Ελάτε ρε παιδιά να συντονιστούμε λίγο! Επιτέλους! Θα περάσει η ώρα και δεν θα έχουμε κάνει τίποτα! Λοιπόν, έλα εδώ Αναστασία, πάρε τα λεφτά και μου τα δίνετε μετά, άντε γρήγορα! Βγάλτε οι υπόλοιποι το πρόχειρο να κάνουμε επαναλήψεις στις ταυτότητες και να δούμε και την παραγοντοποίηση!
' Ακου να σου πω δάσκαλε! Εμείς ήρθαμε να κάνουμε τις εξισώσεις δεν θα μας τα αλλάξετε τώρα!" πετάχτηκε η Ρόδο που τόση ώρα σχεδίαζε τα καράβια που περνούσαν από το βάθος..

Ο κύριος Δημήτρης δεν άντεξε άλλο και πετάχτηκε από την έδρα.
'ΚΑΘΗΣΤΕ ΚΑΤΩ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΜΙΑ ΚΟΛΛΑ ΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΠΡΟΧΕΙΡΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΒΑΛΩ!

"Τι θα γράψουμε κύριε?" Ακούστηκε διστακτική η φωνή του Κωστάκη που φοβόταν και λίγο τον δάσκαλο όταν θύμωνε.

" Θα γράψετε τους κανόνες της θεωρίας΄ολων των κεφαλαίων και να μην ακούσω κιχ!'

Τα παιδιά μουρμουρίζοντας πίσω από τα δόντια τους άρχισαν να ετοιμάζονται ενώ ο κύριος Δημήτρης σωριάστηκε στην καρέκλα τα κοίταξε και αμέσως η σύγχυση του πέρασε όταν τα είδε να προσπαθούν να σκεφτούν τι θα γράψουν..."Παιδιά είναι! Θα μεγαλώσουν....'σκέφτηκε και αναστέναξε για άλλη μια φορά.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπράβο ρε Σοφάκι με έκανες και γέλασα.
Δημητράκης

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!