Όλη η ντροπή δική μου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στα γύρω χωριά χτυπούσαν οι καμπάνες της εκκλησίας, οι οποίες καλούσαν τον κόσμο να μην επιτρέψει στα μέλη της Χρυσής Αυγής να φτάσουν στο μνημείο. Τελικά όπως μεταδίδει το cretalive.gr η συγκέντρωση των Χρυσαγιτών αναβλήθηκε.

 

 

Κυριακή, 29 Απριλίου 2012


ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσιεύματα, με γενικό λαικό ξεσηκωμό αντιμετωπίζουν σε περιοχές και χωριά της Κρήτης, ειδικά σε περιοχές με πολλά θύματα στην περίοδο της ναζιφασιστικής επιδρομής και κατοχής, την απόπειρα έλευσης ομάδων της χρυσής αυγής που συνοδεύεται απο τα γνωστά φασιστικά κυρήγματά της.

Υπογραφές, προκειμένου να κλείσουν τα πολιτικό γραφείο της «Χρυσής Αυγής» στα Χανιά συγκεντρώνει η κίνηση "Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή".
Η κίνηση εξέδωσε ψήφισμα, ενώ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 1.000 υπογραφές Χανιωτών μεταξύ των οποίων μελών ΔΣ σωματείων εργαζομένων και περιφερειακών συμβούλων.
Στο ψήφισμα της Κίνησης αναφέρεται μεταξύ άλλων:
«Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής άνοιξαν «γραφεία» στην οδό Τζανακάκη. Είναι μια πρόκληση για τα δημοκρατικά αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Χανιωτών. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους νοσταλγούς του Χίτλερ, του Μεταξά και του Παπαδόπουλου, να έχουν μια σφηκοφωλιά στο κέντρο της πόλης για να εξαπολύουν τις επιθέσεις τους απέναντι σε μετανάστες, στις φοιτητικές και μαθητικές καταλήψεις, σε κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας, σε οποιοδήποτε δεν χωράει στα αρρωστημένα τους πρότυπα. Δεν θα τους αφήσουμε να εκμεταλλευτούν τις δημοκρατικές κατακτήσεις που κερδήθηκαν με τους αγώνες και το αίμα του λαού, προκειμένου να τις διαλύσουν!»
Πηγή: prismanews.gr


Ένα παράδειγμα προς μίμηση: Κρητικοί διώχνουν Χρυσαυγίτες

Κατηγορία: Αντιφασισμός, βουλ. εκλογές 2012

Αναδημοσίευση από το cretalive.gr Ένταση επικράτησε το μεσημέρι στο χωριό Βιάννου της Κρήτης μεταξύ κατοίκων της περιοχής και μελών της Χρυσής Αυγής. Κάτοικοι πέντε χωριών απέκλεισαν μέλη της Χρυσής Αυγής τα οποία μετέβαιναν στο μνημείο των πεσόντων του Β΄ παγκοσμίου Πολέμου προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά στο www.koutipandoras.gr κάτοικοι της περιοχής, «δεν θα επιτρέψουμε σε ιδεολογικούς απόγονους των Ναζί να επισκεφθούν το μνημείο».

Άμεσα κινητοποιήθηκαν η Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου

«δεν είναι δυνατόν σε χώματα ιερά, όπου χύθηκε αίμα από τους Γερμανούς κατακτητές, να περιοδεύουν άνθρωποι με τέτοιες φασιστικές αντιλήψεις».

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης σημείωσε ότι:

«Πληροφορηθήκαμε ότι μέλη της Χρυσής Αυγής προτίθενται να επισκεφτούν οργανωμένα τον Δήμο Βιάννου. Είναι ελεύθεροι να μοιράσουν τα ψηφοδέλτιά τους, γιατί αυτό επιτάσσουν οι κανόνες δημοκρατίας. Δεν έχουν όμως το δικαίωμα να διαλαλήσουν τα φιλοναζιστικά τους αισθήματα και τους αγκυλωτούς σταυρούς. Για τούτο και πρώτη ίσως φορά, η φιλόξενη Βιάννος αισθάνεται αμήχανα μπροστά σε τέτοιες ”επισκέψεις”. Οι φιλήσυχοι κάτοικοι από τα καμένα και αιματοβαμμένα χωριά του Δήμου Βιάννου αισθάνονται προσβεβλημένοι, όταν δέχονται επισκέψεις ομάδων που διακατέχονται από ναζιστικές αρχές και ιδέες. Διερμηνεύοντας τα αισθήματα των θυμάτων της γερμανικής κατοχής και γενικότερα των κατοίκων και των φορέων της περιοχής μας, τους ενημερώνουμε ότι στον τόπο μας είναι ανεπιθύμητοι».

Tα χωριά της Βιάννου, είναι από τα μέρη με τα πιό πολλά θύματα από τις εκτελέσεις των Γερμανών στη ναζιστική Κατοχή

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα γύρω χωριά χτυπούσαν οι καμπάνες της εκκλησίας, οι οποίες καλούσαν τον κόσμο να μην επιτρέψει στα μέλη της Χρυσής Αυγής να φτάσουν στο μνημείο. Τελικά όπως μεταδίδει το cretalive.gr η συγκέντρωση των Χρυσαγιτών αναβλήθηκε.

Σχόλια