Γράμματα του Δημάρχου και της Σφυρίδη.

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012

Απαντηση του Νίκου Μανώλη στον πρώην Δήμαρχο Καρύστου κ.Σ. Πλατυμέση

Μετά την ανακοίνωση του πρώην δημάρχου Καρύστου κ. Σπύρου Πλατυμέση, θα ήθελα να κάνω την εξής τοποθέτηση. 

Έχω αναφερθεί πολλάκις στον τρόπο διοίκησης του πρώην δήμου Καρύστου από τον κ. Πλατυμέση, ο οποίος ήταν υπόδειγμα διοικητικού ανδρός. Πραγματικά τέτοιους ανθρώπους της προσφοράς και της ανιδιοτέλειας χρειάζεται η τοπική αυτοδιοίκηση. Ένας πραγματικός νοικοκύρης δήμαρχος. 

Στη τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καρύστου που έγινε εχθές 13/05/2012, είπα πράγματα που διαστρεβλώθηκαν από κάποιους. Επισήμανα τις οφειλές που κληρονόμησε ο ενιαίος δήμος Καρύστου από τους πρώην δήμους. Τόνισα ότι οι οφειλές προέρχονται από τον πρώην δήμου Καρύστου και από τον πρώην δήμο Στυρέων. Όσον αφορά τις
οφειλές του πρώην δήμου Καρύστου, ποτέ δεν ανέφερα ότι έγινε κακοδιαχείριση από τον κ. Πλατυμέση και επισήμανα τις πραγματικές οφειλές οι οποίες είναι και το ποσό που αναφέρει ο πρώην δήμαρχος. Ειδική μνεία έκανα μόνο για τις υπέρογκες και αδικαιολόγητες οφειλές του πρώην δήμου Στυρέων. Επίσης, τόνισα ότι ο μοναδικός πρώην δήμος που ήταν υπό τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου ήταν της Καρύστου και επιπλέον ο πρώην δήμος Καρύστου δεν εισέπραττε αξιόλογο ποσό από τέλη Α.Π.Ε., όπως οι άλλοι δύο δήμοι. 

Σέβομαι και εκτιμώ απεριόριστα ως άνθρωπο αλλά και ως πρώην δήμαρχο τον κ. Πλατυμέση. Κάποιοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα και να δημιουργήσουν πρόβλημα στις σχέσεις μου με τον Σπύρο για δικό τους όφελος. Αυτοί οι άνθρωποι θα είναι απέναντι μας.

 

 

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012


Απάντηση της Ρόδος Σφυρίδη στον Δήμαρχο Καρύστου Νικόλαο Μανώλη και όχι μόνο....

Χθες στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για το θέμα της έγκρισης λήψης δανείου από τον Δήμο Καρύστου για την ισοσκέλιση του προϋπολογισμού, στην επίμονη απαίτησή μου να διαβαστούν ένα-ένα τα χρέη που θα αποπληρωθούν με το δάνειο, ο Δήμαρχος θρασύτατα μου απάντησε: «Να πας να πηδη…τείς».


Η ανεπίτρεπτη αυτή έκφραση, που ειπώθηκε μάλιστα δύο φορές από τον Δήμαρχο και καταγράφτηκε στα πρακτικά, είναι μία απάντηση-«προτροπή» προς τους επαγγελματοβιοτέχνες, αλλά και όλους τους συμπολίτες που αγωνιούν για το χρέος που επωμίζεται ο Δήμος Καρύστου, που θέλουν να ξέρουν για το ποιες οφειλές και προς ποιους θα πληρωθούν και για το πώς θα αποπληρωθεί το δάνειο, ποιες αυξήσεις σε δημοτικούς φόρους και τέλη θα αναγκαστεί να μας επιβάλει ο Δήμος. 
· Ποιος ο λόγος να μην δοθούν ξεκάθαρα στοιχεία στους Δημοτικούς Συμβούλους που καλούνταν, ψηφίζοντας, να επωμισθούν την ευθύνη αλλά και στους πολίτες, που ο ίδιος ο Δήμαρχος μας είχε καλέσει με ανακοίνωσή του να παρευρεθούμε για να ενημερωθούμε, οι οποίοι καλούμαστε και να το αποπληρώσουμε; 

· Ποιο είναι τελικά το ύψος του δανείου; 1,1 εκατομμύρια Ευρώ, 1,5 ή 1,8; 

· Από ποιο πιστωτικό ίδρυμα και με ποιους όρους (επιτόκιο, χρόνος αποπληρωμής, εγγυήσεις) θα συναφθεί το δάνειο; 

· Γιατί η αντιπολίτευση δεν έθεσε αυτά τα ερωτήματα καθαρά και σθεναρά; Γιατί δεν σταμάτησε την παρωδία της διαδικασίας «συζήτησης» και ψηφοφορίας του θέματος, με τον Δήμαρχο να υποκαθιστά στο ρόλο του τον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου; 

Το χρέος της αντιπολίτευσης δεν εξαντλείται με μία αρνητική ψήφο. 

· Γιατί μας έφερε χθές ο Δήμαρχος την προϊσταμένη οικονομικών στο συμβούλιο, αν όχι για να διαβάσει ένα-ένα τα στοιχεία που συνθέτουν την ανάγκη λήψης του δανείου αλλά και τον τρόπο αποπληρωμής του; Γιατί δεν την άφησε να κάνει την δουλειά της; 

Η εικόνα που παρουσίασε χθές η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα για το μέλλον του Δήμου μας, ήταν άκρως απογοητευτική, έξω από τα πολιτικά και κοινωνικά ήθη της Καρύστου και της κουλτούρας της. 

Μόνο να προβληματίσει πρέπει η απολυταρχική συμπεριφορά του Δημάρχου που οχλοποιώντας για να μην πω «στρουγκοποιώντας» την διαδικασία, εκβίασε την ψήφο Συμβούλων του. 

Ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να απαντήσει στα ερωτήματα που εύλογα έχουν τεθεί και να αναρτήσει όλα τα στοιχεία, τους πίνακες, αλλά και τις προτάσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων, θέτοντάς τα σε διαβούλευση, αλλά και έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο, πριν υπογραφεί η οποιαδήποτε δανειακή σύμβαση. 
ΡΟΔΟΠΗ ΙΩΑΝΝΗ ΣΦΥΡΙΔΗ 
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ 
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΥΣΤΟΥ 


Σχόλια