Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012

Εξετάσεις .....και κανόνες.

Εκατομμύρια και εκατομμύρια άνθρωποι ήμαστε έτοιμοι να κάνουμε εξετάσεις και τεστς νευρολογικού και ψυχολογικού ενδιαφέροντος..κυρίως...
'Όμως υπάρχουν και άλλες εξετάσεις. Οι Πανελλήνιες έχουν τρελάνει γονείς και παιδιά, τα ενδοσχολικά συνεχίζονται και οι εξετάσεις για τα αγγλικο-γαλλικά-γερμανικά -ισπανικά κλπ ξενόγλωσσα πιστοποιητικά τέλειωσαν και αυτά το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ουφ! Πάει και αυτό και περιμένουμε τον Αύγουστο να πάρουμε στα χέρια μας το αποτέλεσμα των κόπων μας.

Σαν μαθήτρια δεν εκτιμούσα την γραμματική πάρα πολύ, ούτε σαν δασκάλα τα πρώτα χρόνια.
Όμως όσο τα χρόνια περνούσαν, όσο τα πράγματα άρχισαν να μπερδεύονται , όσο η ζωή άλλαζε και το παράλογο πριόνιζε ότι ξέραμε σαν λογικό μέχρι τότε, τόσο εκτιμούσα τους κανόνες, τα σίγουρα αποτελέσματα των υποθέσεων, τα δεδομένα που δεν αλλάζουν ποτέ.

Είναι πολύ καλοί οι κανόνες και η γραμματική δεν σε προδίδει ποτέ. Ποτέ τα αποτελέσματα δεν είναι άλλα από αυτά που περιμένεις, αρκεί να ακολουθείς τους κανόνες κατά γράμμα.

Όταν το χάος γύρω μας αρχίζει και φουσκώνει σαν το τσουνάμι πρέπει κάπου να βρούμε ένα ασφαλές καταφύγιο, και οι κανόνες είναι ένας καλός προσανατολισμός προς τα εκεί..
Όλα είναι μια μεταφορά και αν οι κανόνες που θα στηριχτούμε δεν είναι της γραμματικής, κάποιους θα βρούμε να πορευτούμε μέχρι να περάσουν οι δύσκολες στιγμές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου